Στα χνάρια του… Πανόπουλου οι αντίπαλοι των ΓΕΑ και ΑΕ Κομοτηνής! Αποφάσισαν… αποχή 10 ομάδες της Α2!!!

Καταιγιστικές εξελίξεις είχαμε το βράδυ στο ζήτημα της Α2 Κατηγορίας Ανδρών, όπου μετέχουν και οι ομάδες της ΓΕ Αλεξανδρούπολης και ΑΕ Κομοτηνής.

Οι οκτώ ομάδες της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να… μιμηθούν τον Πανόπουλο και δήλωσαν ότι δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα αν μείνει το παρόν σύστημα που ανακοινώθηκε από την ΕΟΠΕ.

Μάλιστα, πάντα στα χνάρια του Πανόπουλου, στις 17:30 το απόγευμα της Πέμπτης έκαναν γνωστό ότι θα βρεθούν εκ νέου στο Παλέ ντε Σπορ οι εκπρόσωποι των σωματείων ώστε να δεσμευθούν και… γραπτώς ως προς αυτήν τους τη θέση.

Την επιστολή που θα στείλουν στην Ομοσπονδία θα την υπογράψουν, πέρα από τους 8 της Θεσσαλονίκης, οι ομάδες της Νίκης Αιγινίου και της Κοζάνης. Σύνολο δηλαδή 10 ομάδες.

Οι ομάδες αυτές αντιδρούν γιατί εφόσον ισχύσει η λογική των τεσσάρων ομίλων, οι άτυχες ομάδες που θα κληρωθούν στον όμιλο της κεντρικής Ελλάδας θα πρέπει να ταξιδεύουν στο σύνολο της χρονιάς μέχρι Πάτρα, και μάλιστα όχι μία αλλά τρεις φορές στην διάρκεια της σεζόν.

Αντιπροτείνουν να ισχύσει το παλιό σύστημα με τρεις ομίλους, κάτι που θα ευνοήσει φυσικά τις ομάδες της Θεσσαλονίκης που θα παίζουν μεταξύ τους, αλλά σταθερά θα αδικεί αυτές της Θράκης που θα έχουν να κάνουν τετραπλάσια ταξίδια για Θεσσαλονίκη σε σχέση με αυτά που έχουν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης για Θράκη, χώρια που τα ταξίδια θα επεκταθούν μέχρι και την κεντρική Ελλάδα.

Εξελίξεις αναμένονται άμεσα. Θα υπαναχωρήσει στον εκβιασμό η ΕΟΠΕ; Και πώς θα αντιδράσουν, αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι ομάδες της Θράκης, ήτοι η ΑΕ Κομοτηνής και η ΓΕ Αλεξανδρούπολης;

Και ένα επιπλέον ερώτημα. Αν έστω και μία ομάδα δεν κατέβει στην Α2 Κατηγορία, αναπληρώνεται; Και αν ναι, από ποιον; Ισχύει η κοινή λογική που θα θέλει τον Άθλο Ορεστιάδας να ανεβαίνει, ως ηττημένος στο μπαράζ και άρα πρώτος επιλαχών για άνοδο;