Δημιουργεί Pre League η ΕΟΠΕ σε άνδρες και γυναίκες! Πώς επηρεάζονται Εθνικός, Ορεστιάδα, ΑΕ Κομοτηνής, ΓΕΑ, Νίκη και Ν. Βύσσα

Το ΔΣ της ΕΟΠΕ αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία της Pre League τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες, όχι όμως από την προσεχή περίοδο αλλά από την επόμενη,  την περίοδο 2017-2018.

Η Pre League θα αποτελεί μια ενδιάμεση κατηγορία μεταξύ της Volley League και της Α2 ανδρών, όπως και μεταξύ της Α1 και Α2 γυναικών αντίστοιχα. Θα απαρτίζεται από 12 ομάδες τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες, και θα διεξαχθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα δεχτούν τη συμμετοχή τους σε αυτή οι ομάδες που θα κερδίσουν αυτό το δικαίωμα, με βάση την κατάταξή τους στο πρωτάθλημα της Α2 ανδρών το 2016-2017 και Α2 γυναικών την ίδια χρονιά.

Αυτό σημαίνει ότι στην Pre League θα έχουν σοβαρές πιθανότητες να συμμετάσχουν οι ομάδες μας που παίζουν σε Α2 (ΓΕ Αλεξανδρούπολης και ΑΕ Κομοτηνής σε άνδρες, Νίκη Αλεξανδρούπολης και ΑΟ Νέας Βύσσας σε γυναίκες) εφόσον δεν εξασφαλίσουν άνοδο  αλλά τουλάχιστον βρεθούν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Επίσης, προφανώς στην Pre league θα βρεθούν οι ομάδες που θα υποβοβαστούν απο την Volley League.

Πάντως, ο τρόπος συγκρότησης της Pre League ανδρών και γυναικών θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ταυτόχρονα με τον τρόπο διεξαγωγής των δύο πρωταθλημάτων της επόμενης περιόδου.