Αποφεύγεται το Grexit με… κυβίστιση Κοντονή για επανέναρξη κυπέλλου και προσωπικό θρίαμβο Γκιρτζίκη

Το Grexit στο ποδόσφαιρο φαίνεται ότι αποφεύγεται. Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από όλα τα αθηναϊκά αθλητικά και μη sites, βρέθηκε λύση στην συνάντηση που εκτάκτως πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και τον εκπρόσωπο της FIFA Κωστάκη Κουτσοκούμνη, παρόντος του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, έχουμε μια… επική κωλοτούμπα από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταυρός Κοντονής δέχθηκε να επιτρέψει την επανέναρξη του κυπέλλου που ο ίδιος είχε διακόψει.  Για να συμβεί αυτό, υπήρξε η δέσμευση ότι η ΕΠΟ θα αποσύρει την αίτησή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας με παράλληλη δέσμευση του υπουργείου να εξετάσει θετικά το αίτημά της για επανέναρξη της διοργάνωσης, που θα καταστήσει άλλωστε άνευ αντικειμένου την δικαστική προσφυγή.

Το κύπελλο θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες χωρίς κόσμο ή με θεατές μαθητές και ενδεχομένως με ξένους διαιτητές, κάτι που η ΕΠΟ και η FIFA είχαν εξ αρχής δεχθεί. Από ό,τι φαίνεται με τα υπάρχοντα δεδομένα, το μόνο που κέρδισε η πλευρά του υφυπουργείου Αθλητισμού είναι να διορθωθεί το καταστατικό της ΕΠΟ ώστε να ελεγχθούν άμεσα όσα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ και γενικά εμπλεκόμενοι με το ποδόσφαιρο έχουν ποινικές κατηγορίες για την εγκληματική οργάνωση και γενικά για το ποδόσφαιρο.

Ήδη μάλιστα από την πλευρά του υφυπουργείου Αθλητισμού διαρρέεται ένας κατάλογος επτά στελεχών της ΕΠΟ που θα πρέπει να ελεγχθούν από την επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ και ενδεχομένως να εγκαταλείψουν τα αξιώματά τους, ωστόσο όσο και αν ψάξει κανείς, σε αυτήν την λίστα που διαρρέεται ΔΕΝ περιλαμβάνεται το όνομα του Γιώργου Γκιρτζίκη, ο οποίος μάλλον ενισχυμένος βγαίνει από όλες αυτές τις διαδικασίες, εφόσον φυσικά επιβεβαιωθούν όσα αναφέρονται αυτήν την στιγμή στις αθηναϊκές ιστοσελίδες.

Συγκεκριμένα, ως μέρος της συμφωνίας φέρεται να υπήρξε δέσμευση ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει αλλάξει ο κανονισμός της Επιτροπής Δεοντολογίας και θα έχουν παραπεμφθεί οι “7” της “εγκληματικής οργάνωσης”, κοινώς οι διαιτητές Ηλίας Σπάθας, Θανάσης Γιάχος και Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ Παυσανίας Παπανικολάου , ο γενικός διευθυντής της ΕΠΟ Χρήστος Υφαντής, ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιάννης Παπακωνσταντίνου και το πρώην μέλος Νίκος Προύντζος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι επισήμως το υφυπουργείο Αθλητισμού δεν έχει τοποθετηθεί, παρά μόνο μέσω διαρροών, μία από τις οποίες αφορούσε και τα επτά προαναφερθέντα ονόματα. Η γενική αίσθηση πάντως που υπάρχει είναι πως πρόκειται για μια επική κυβίστιση της κυβέρνησης, αλλά την τελική απόφαση για την ολοκλήρωσή της θα την λάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο καλείται εσπευσμένα να ενημερώσει για την συμφωνία με την FIFA ώστε να αποφευχθεί το ποδοσφαιρικό Grexit ο Σταύρος Κοντονής.