To πήρε το πτυχίο ο Γιώργος Κατρανίτσας με ειδικότητα (τι άλλο;) το… ποδόσφαιρο

Και με την βούλα, επιστήμονας του ποδοσφαίρου είναι ο Γιώργος Κατρανίτσας. Ο καταγόμενος από την Ξάνθη παίκτης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης πήρε το πτυχίο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, με ειδικοτητα (τι άλλο;) το ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, από τα 60 παιδιά με αυτή την ειδικότητα που αποφοίτησαν, ο νεαρός Θρακιώτης ποδοσφαιριστής ήταν μέσα στους 20 πρώτους και έτσι πέρα από το πτυχίο του γυμναστή, πήρε και το δίπλωμα Uefa B’ όπως συνολικά οι 20 κορυφαίοι απόφοιτοι του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο.

Ο Κατρανίτσας είναι 26 χρονών και είναι αλήθεια ότι του πήρε δυο χρόνια παραπάνω για να βγάλει την σχολή, αλλά απόλυτα δικαιολογημένα. Πέρασε στο ΤΕΦΑΑ το 2010 αλλά επειδη αγωνιζόταν σε Ζάκυνθο και Πλατανιά, εκείνο το διάστημα είχε παγώσει τις σπουδές του.

Το 2012 που επέστρεψε στην Βόρεια Ελλάδα για τον Έβρο Σουφλίου, την ξεκίνησε ξανά και ουσιαστικά  ολοκλήρωσε της σπουδές του άμεσα, μετά από 4 χρόνια. Όπως προαναφέρθηκε, είναι Ξανθιώτης αλλά από το 2012 αγωνίζεται στον Εβρο, αρχικά στο Σουφλί(2012-2014) και τελευταία στον Εθνικό, με ενα μικρο διάλειμμα απο το περασμένο καλοκαίρι μέχρι τον Ιανουάριο που έπαιξε στα Χανιά.

Ο ίδιος δηλώνει ότι έχει στόχο να ασχοληθεί με την προπονητική, αλλά όχι άμεσα ακόμα, αφού απολαμβάνει την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής. Πάντως έχει κάθε λόγο να λέει σε συμπαίκτες και αντιπάλους, ότι τουλάχιστον αυτός το ποδόσφαιρο το έχει… σπουδάσει – και να κυριολεκτεί για αυτό.