Γ’ Εθνική: Με Πόι το επαγγελματικό πέρασμα του Άρη από την Αλεξανδρούπολη! Όσα έγιναν στη νέα ήττα του Εθνικού

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης γνώρισε μία ακόμη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο στη Γ Εθνική, αυτή τη φορά από τον πρωτοπόρο Άρη, ο οποίος περιμένει πλέον την μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου στη Football League. Αντίθετα οι Εβρίτες ουσιαστικά έχουν αποχαιρετήσει την κατηγορία και στα εναπομείναντα ματς θα προσπαθήσουν να πάρουν βαθμούς, παρουσιάζοντας μία καλή εικόνα κυρίως για λόγους γοήτρου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να χάνουν την πρώτη ευκαιρία καθώς το σουτ του Γωνιάδη στο 3ο λεπτό έφυγε άουτ. Οι Θεσσαλονικείς απάντησαν στις φάσεις, όταν στο 17′ μέσα από την περιοχή ο Ιντζίδης σούταρε με τον Καλαϊτζίδη όμως να μπλοκάρει τη μπάλα. Στη συνέχεια είχαμε ένα θεαματικό δεκάλεπτο, όπου για τους γηπεδούχους στο 23′ το σουτ του Γκαϊδατζή μάζεψε ο Σιδεράκης, ενώ για τον Άρη στο 27ο λεπτό ο Τάτος επιχείρησε το σουτ, το οποίο όμως μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των Θρακιωτών. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, χάνοντας άλλη μία σπουδαία φάση στο πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 31′ με το σουτ του Καπνίδη, ύστερα από τη σέντρα του Πόι, να διώχνει σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Εθνικού.

Στο δεύτερο μέρος οι Εβρίτες μπήκαν πιο δυνατά, όμως το σουτ του Γκαϊδατζή στο 49′ από τα δεξιά μάζεψε ο Σιδεράκης. Έπειτα οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους, καθώς καταρχήν απείλησαν στο 56ο λεπτό, χάνοντας διπλή ευκαιρία, όταν ο Τάτος αστόχησε από πλεονεκτική θέση με τον Καλαϊτζίδη να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Τάτος εκτέλεσε το κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του Καπνίδη πέρασε ελάχιστα άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 60′  ήρθε το γκολ για τους Θεσσαλονικείς, όταν ο Κόκε έπιασε σέντρα – σουτ και ο Πόι με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ. Αξίζει να σημειωθεί πως το τέρμα δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων από πλευράς γηπεδούχων, μιας στην αρχή της φάσης δεν τηρήθηκε το fair play από τους παίκτες του Άρη, καθώς ο Τσαμουρλίδης ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο λόγω τραυματισμού.

Οι Θρακιώτες προσπάθησαν να ισοφαρήσουν στη συνέχεια, όταν σούταρε ο Γωνιάδης στο 62′ από θέση τετ α τετ και απομάκρυνε ο Σιδεράκης, ενώ ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων στο 75′ είπε όχι και στο σουτ του Θεοδωράκη διώχνοντας σε κόρνερ. Στο υπόλοιπο του ματς δε σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει αγκαλιά με την άνοδο τον Άρη, αφού χρειάζεται πλέον τρεις βαθμούς στα υπόλοιπα έξι παιχνίδια, ενώ όσον αφορά τον Εθνικό πλέον τελείωσε αρνητικά η υπόθεση παραμονή στη Γ Εθνική.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Σαριανίδης): Καλαϊτζίδης, Θάνος, Κατρανίτσας, Τσορμπατζίδης, Δούπας, Τορομανίδης, Γκαϊδατζής (79′ Πελτέκης), Αμπραχαμιάν, Γωνιάδης, Θεοδωράκης (83′ Πιλτικάκης), Τσαμουρλίδης (63′ Μαμούτ)

ΆΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Αναστόπουλος): Σιδεράκης, Γεωργιάδης, Κόκε (70′ Καλογέρης), Ρόβας, Μελισσάς, Ιντζίδης, Πόι (79′ Ν’Λουντούλου), Τσουμάνης, Καπνίδης (88′ Κωνσταντινίδης), Τάτος, Ντούνης