Challenge Cup: Αποκλεισμός σοκ για την Μπενφίκα που απέκλεισε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Ήττα σοκ γνώρισε εντός έδρας η Μπενφίκα μέσα στην Λισαβόνα από την Καλτσεντόνια Βερόνα και αποκλείστηκε από τον μεγάλο τελικό του Challenge Cup, αν και την περασμενη εβδομάδα είχε κερδίσει με 3-2 σετ μέσα στην Ιταλία.

Την περασμένη εβδομάδα στην Ιταλία η Μπενφίκα, που στις αρχές του μήνα είχε αποκλείσει με δυο νίκες τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, είχε νικήσει με 3-2 σετ και είχε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση (25-18, 24-26, 16-25, 25-21, 12-15).

Κατά συνέπεια, επιθυμούσε απλά μια νίκη με οποιοδήποτε το απόγευμα στην Λισαβόνα για να σφραγίσει την πρόκρισή της στον τελικό. Στην χειρότερη, εάν επρόκειτο να χάσει, ήθελε αυτό να συμβεί στο τάι μπρέικ ώστε τουλάχιστον να πάει το ματς στο χρυσό σετ.

Αμ δε! Η Μπενφίκα γνώρισε ήττα – σοκ στην έδρα της με 3-1 σετ και αποκλείστηκε, σε αγώνα που ξεκίνησε στις πέντε το απόγευμα της Κυριακής. Τα σετ: 15-25, 25-19, 17-25, 14-25. Ετσι αυτή που προκρίθηκε στον τελικό ήταν η ιταλική ομάδα.

Στον τελικό η Βερόνα θα αντιμετωπίσει την Φακελ Νοβι Ουρενγκοϊ, που στον άλλο ημιτελικό απέκλεισε με δυο νίκες την βελγική Μενεν. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στην Ιταλία και ο επαναληπτικός τελικός στην Ρωσία.