To πρωί της Τετάρτης η κόντρα των μαθητών από Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη για την κούπα στο Σχολικό ΑΜ-Θ

Το πρωί της Τετάρτης θα διεξαχθεί τελικά, μετά από αναβολή πέντε ημερών, ο μεγάλος τελικός του Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων σε επίπεδο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανάμεσα στο 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης και το 3ο ΓΕΛ της Ξάνθης.

Ο αγώνα είχε αρχικά προγραμματιστεί για το πρωί της περασμένης Παρασκευής, πριν από αυτόν τον κοριτσιών όπου πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν οι μαθήτριες του 4ου ΓΕΛ Δράμας απέναντι σε αυτές του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, αλλά αναβλήθηκε καθώς η Παρασκευή ήταν ημέρα αργίας για τα σχολεία της Ξάνθης λόγω των προετοιμασιών για το καρναβάλι της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι το 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, ως πρωταθλητής Έβρου, προκρίθηκε για την τελική φάση της περιφέρειας όπου την Πέμπτη απέκλεισε διαδοχικά το Μειονοτικό Λύκειο Κομοτηνής που κατέκτησε τον τίτλο στην Καβάλα και το Λύκειο Λιμένα Θάσου που κατέκτησε τον τίτλο στο Νομό Καβάλας. Το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης απέκλεισε το 3ο ΓΕΛ Δράμας.

Ο νικητής του τελικού της Τετάρτης, εκτός από τον τίτλο του πρωταθλητή στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα πάρει το εισιτήριο για να συμμετάσχει και στην τελική φάση του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος, εκεί όπου τα σκήπτρα κρατά το Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης.