ΕΠΣ Έβρου: Η μάχη της παραμονής στην Α’ Κατηγορία πέντε στροφές από το τέλος

Εκτός από την μάχη του τίτλου στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου, ανάμεσα σε Ένωση Ανθειας Αριστείνου και ΑΕ Διδυμοτείχου, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη της παραμονής, με πέντε ομάδες να προσπαθούν να αποφύγουν τις δυο θέσεις του υποβιβασμού μετά και την αποχώρηση του Αθλητικού Όμιλου Καππαδοκών πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα οι Ιπποκράτης, ΑΟ Μαΐστρου, ΠΑΕ Πενταλόφου,  Ένωση Μεταξάδων Παλιουρίου και η ΠΑΕ Ριζίων που δύσκολα θα γλιτώσει τον υποβιβασμό στην Β’ Κατηγορία,  πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος θα δώσουν την δική τους μάχη για την παραμονή με άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο με βάση το πρόγραμμα που έχουν να πετύχουν.

Θεωρητικά με προβαδισμα 6 πόντων από την Ένωση Μεταξάδων Παλιουρίου που αυτή την στιγμή υποβιβάζεται, ο Ιπποκράτης αν και έχει τέσσερις αγώνες να δώσει αφού θα κάνει το ρεπό του και δύσκολο πρόγραμμα (παιζει με Μαιστρο και Πεντάλοφο), υποδεχόμενος στην έδρα του τα σχεδόν υποβιβασμένα Ρίζια, δύσκολα θα έχει προβλημα μέχρι τέλους. Απο την άλλη η ΠΑΕ Ριζίων με 4 μόλις βαθμούς μόνο μαθηματικές πιθανότητες έχει για την παραμονή.

Μεγαλη μάχη φαίνεται ότι θα δωθεί για την αποφυγή της μια θέσης του υποβιβασμού ανάμεσα σε ΑΟ Μαΐστρου, ΠΑΕ Πενταλόφου και Ένωση Μεταξάδων Παλιουρίου, αφού θα αναμετρηθούν μεταξύ τους και μάλιστα η τελευταία θα τους αντιμετωπίσει στις δυο επόμενες αγωνιστικές. Ο ΑΟ Μαΐστρου αν και εχει προβάδισμα τριων βαθμών από τους Μεταξάδες έχει να κάνει το ρεπό της την τελευταία αγωνιστική, αρα έχει ενα αγώνα λιγότερο από τους ανταγωνιστές της.

Δεν θα πρέπει ωστόσο να ξεχνάμε πως δεν αποκλείεται να έχουμε ανατροπή τις υπάρχουσας κατάστασης καθώς ανάλογα με το πόσες ομάδες του Έβρου θα υποβιβαστούν απο την Γ’ Εθνική, αλλά και ο πρωταθλητής της Ένωσης ανέβει στην Γ’ θα αλλάξει ο αριθμός των ομάδων που πέφτουν. Για παράδειγμα αν υποβιβαστούν Έβρος Σουφλίου και Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο πρωταθλητής του Έβρου δεν καταφέρει μέσω μπαράζ να ανέβει στην Γ’ τότε πέφτουν ακόμη δύο ομάδες, ενώ συν μια πέφτει αν πέσουν οι δύο απο την Γ’ και ο πρωταθλητής καταφέρει να ανέβει κατηγορία. Στο ευχάριστο για τον Έβρο σενάριο, δηλαδή να βγεί ο πρωταθλητής στην Γ’ και να υποβιβαστεί μόνο το Σουφλί τότε δεν υποβιβάζονται μόνο οι δύο τελευταίοι.

Το πρόγραμμα των μονομάχων γιαν την παραμονή πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος:

Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης (16 βαθμοί): Ορέστης Ορεστιάδας (18η εκτός), ΠΑΕ Ριζίων (19η εντός), ρεπό (20η), ΑΟ Μαΐστρου (21η εκτός), ΠΑΕ Πενταλόφου (22η εντός)

Α.Ο. Μαΐστρου (13 βαθμοί): Ένωση Μεταξάδων Παλιουρίου (18η εκτός), Ορέστης Ορεστιάδας (19η εντος), ΠΑΕ Ριζίων (20η εκτός), Ιπποκράτης (21η εντός), ρεπό (22η)

Π.Α.Ε. Πενταλόφου (11 βαθμοί): Ποντιακός (18η εντός), Ένωση Μεταξάδων Παλιουρίου (19η εντός), Ορέστης Ορεστιάδας (20η εκτός), ΠΑΕ Ριζίων (21η εντός), Ιπποκράτης (22η εκτός)
———————————-

Ένωση Μεταξάδων Παλιουρίου (10 βαθμοί): ΑΟ Μαΐστρου (18η εντός), ΠΑΕ Πενταλόφου (19η εκτός), ΑΕ Διδυμοτείχου (20η εκτός), Άλεξ (21η εντός), Άρδας Καστανεών (22η εκτός)

Π.Α.Ε. Ριζίων (4 βαθμοί): Ρεπό (18η), Ιπποκράτης (19η εκτός), ΑΟ Μαΐστρου (20η εντός), ΠΑΕ Πενταλόφου (21η εκτός), ΑΕ Διδυμοτείχου (22η εντός)