Το pregame της αναμέτρησης Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Φοίνικας Σύρου (20:00, LIVE ThrakiSportS)

Στο μοναδικό Σαββατιάτικο παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής (η αυλαία της οποίας άνοιξε χθες με την εύκολη νίκη του Ολυμπιακού επί της Λαμίας) ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται τον Φοίνικα Σύρου σε έναν αγώνα που οι δυο αντίπαλοι θέλουν την νίκη για διαφορετικούς λόγους ο καθένας (20:00, LIVE ThrakiSportS).

O Eθνικός που θέλει να χτυπήσει μια καλύτερη θέση από την έβδομη που βρίσκεται τώρα ώστε να πλησιασει Παναθηναικο και Παμβοχαικό, προέρχεται από το «διπλό» στο Βραχάτι, αποτέλεσμα που τον απομάκρυνε για τα καλά από τις περιπέτειες των πλέι άουτ (απέχει 5 βαθμούς από την Παναχαική) και τον ξαναεβαλε στο παιχνίδι της πεντάδας που ίσως οδηγησει στην Ευρώπη.

Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του και δήλωσε: «Ο Φοίνικας είναι μία ιδιαίτερη ομάδα που στη μέρα της δύσκολα μπορείς να την αντιμετωπίσεις. Δεν έχουμε πίεση και άγχος, θέλουμε να δείξουμε καλό πρόσωπο και να παίξουμε καλό βόλεϊ. Θέλουμε τρεις νίκες μέχρι το τέλος εάν αυτό είναι εφικτό ώστε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν».

Ο Φοίνικας Σύρου που εχει 42 βαθμούς, θα αγωνιστεί την επόμενη αγωνιστική παλι στον Έβρο, αφού αντιμετωπίζει μετα τον Εθνικό και την Ορεστιάδα την Τετάρτη, προέρχεται από την ήττα στην Ερμούπολη από την Κηφισιά αλλά ακόμα ελπίζει για καλό πλασαρισμα στην πρωτη δυαδα ή στη χειρότερη να κρατήσει την τρίτη θέση απο τον ΠΑΟΚ που ακολουθει με τρεις βαθμούς λιγοτερους

Ο εβρίτης κεντρικός του Φοίνικα, Ανδρέας Ανδρεάδης επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και δηλώνει: «Είμαστε σε καλή κατάσταση και ήρθαμε για να πάρουμε τη νίκη. Δεν σκεφτόμαστε πως θα κρατήσουμε την 3η θέση αλλά πως θα πάρουμε την 2η θέση και για να γίνει αυτό πρέπει να νικήσουμε τον Εθνικό ελπίζοντας σε απώλειες της Κηφισιάς. Θεωρώ πως η Κηφισιά μας ταιριάζει πιο πολύ στη σειρά των ημιτελικών και θα κάνουμε το παν τις τρεις αγωνιστικές που απομένουν. Ο Εθνικός βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχει νικήσει τον Παμβοχαϊκό και δεν έχει άγχος οπότε περιμένω να γίνει δυνατό ματς. Θα νικήσει η ομάδα θα έχει πάθος, θέληση και καλή τακτική».

Σε 11 αγώνες στην Volley League ο Φοίνικας έχει πολύ καλή παράδοση με 8-3 νίκες, ενω στην Αλεξανδρούπολη σε πέντε αγωνες το σκορ είναι 2-3 υπερ του Φοίνικα επίσης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΝΙΚΟΥ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ