ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στην έκπληξη της αγωνιστικής ανάμεσα σε Έβρο Σουφλίου και Φιλία Ορεστιάδας

Με ξεκάθαρο φαβορί τους φιλοξενούμενους ξεκίνησε στο Σουφλί το τοπικό ντέρμπι με την Φιλία Ορεστιάδα, ωστόσο οι παίκτες της γηπεδούχου ομάδας διέψευσαν τα προγνωστικά κάνοντας  το καλύτερο παιχνίδι της σεζόν.

Στο πρώτο δεκάλεπτο σφιγμένες ήταν και οι δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν κυρίως από βολές και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να ανεβάσουν διαφορά χωρίς αυτό να είναι εφικτό. Στην δεύτερη περίοδο η ομάδα του Γιώργου Ουζουνίδη πήρε τη μέγιστη διαφορά των 8 πόντων στο 19-27, ωστόσο από εκείνο το σημείο ο Έβρος ανέβασε απόδοση και ισοφάρισε μέχρι και το ημίχρονο.

Το 3ο και 4ο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν παράσταση για έναν ρόλο από την πλευρά του Έβρου Σουφλίου. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι άστοχοι και ο Έβρος Σουφλίου φρόντισε να εκμεταλλεύεται την παραμικρή αδράνεια στην της Φιλίας και να σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο. Η Φιλία είχε πολύ κακή απόδοση αμυντικά, χάνοντας όλες σχεδόν τις μάχες εντός και εκτός ρακέτας.

Κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι απέκτησαν μία διαφορά 10 πόντων στο τέλος της τρίτης περιόδου και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο, φτάνοντας σχετικά εύκολα τελικά στη νίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γήπεδο εμφανίστηκε μόνο ένας από τους δύο διαιτητές, ο οποίος αρχικά δίσταζε να ξεκινήσει μόνος το παιχνίδι αλλά μετά τις παραινέσεις και την διαβεβαίωση και των δύο ομάδων για ομαλή διεξαγωγή του αγώνα αποφάσισε να σφυρίξει κανονικά.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 31-31 (ημίχρονο), 55-48, 79-71 (τελικό αποτέλεσμα)

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Σταμάτης Τσιακίρης): Καραμπατσάς 6, Τιάκας 33(1), Ποιμενίδης 7, Τσιακίρης 3, Δημόπουλος, Νταβρανίκας, Τσομπανίδης, Κοντορεπανίδης 6(2), Πιστιάλκας 22(3), Τσιρόπουλος, Δεμερτζής 2.

ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Γιώργος Ουζουνίδης): Κατσαβριάς 10, Σαββουλίδης 22 ,Χερκελετζής 10, Μπερτσιμάς 10, Γεμουσακάκης, Γιαννακουδάκης 3(1), Σιμιτσάκης 6, Σαρηγιαννίδης 12(1), Αραμπατζής, Τσανάκας, Μαργαριτίδης.