Γ’ Εθνική: Ζωντανή στο κυνήγι της κορυφής η Ασπίδα Ξάνθης που κέρδισε άνετα την Γαλάτιστα

Νίκη που την κρατά στην δεύτερη θέση και τις δίνει την δυνατότητα να συνεχίζει να κυνηγά κατά πόδας την πρωτοπόρο Γέφυρα πέτυχε η Ασπίδα Ξάνθης επί της Γαλάτιστας στο κλειστό γυμναστήριο “Χριστίνα Χριστοδούλου” του Ευμοίρου Ξάνθης.

Η ομάδα της Ξάνθης μπορεί να τα βγήκε δύσκολα στο πρώτο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να αιφνιδιάζουν και να έχουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος της δεύτερης περιόδου, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 38-35. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ξανθιώτες, και με την βοήθεια του κόσμου που γέμισε για ακόμη μια φορά το γήπεδο, αφυπνίστηκαν και μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν το ματς πράγμα που κατάφεραν καθώς με το τέλος της τρίτης περιόδου όχι μόνο γύρισαν το ματς αλλά είχαν και προβάδισμα 9 πόντων.

Στην τελευταία περίοδο οι Ξανθιώτες πάτησαν το γκάζι για 7′ λεπτά με τον κόουτς Ιωαννίδη στο τελευταίο τρίλεπτο να δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής και στους νεαρούς της ομάδας, στους οποίους θα βασιστεί και για το παιχνίδι Κυπέλλου με την Ορεστιάδα, με την Ασπίδα να φτάνει σε μια άνετη νίκη με 17 πόντους και το τελικό 81-64.

Έχοντας και την άνεση του αγώνα και την ψυχολογία η ομάδα της Ξάνθης πέτυχε 12 τρίποντα, με τους Τσιώγκα και Στεφανίδη να οδηγούν την κούρσα, ενώ σε εξαιρετική βραδιά βρέθηκαν και οι Κουτσογιάννης και Παλλάκης.

Διαιτητές: Κατρακάρης – Μπακάλης

Δεκάλεπτα: 20-23, 35-38 (ημίχρονο), 60-51, 81-64 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Κ. Ιωαννίδης): Καργίδης  3(1), Παπαδάκης 9(1), Γρούδος 6, Τσιώγκας  14(4), Στεφανίδης  15(3), Χατζημιχαηλίδης  3(1), Δάτσης , Κουτσογιάννης  10, Κέλλης, Καραμπίνης  1, Παλλάκης  12(2), Πέτς  8

ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ(Α. Παπούλιος): Πέτρουλας, Κουλαξής  19, Δάγκας , Δαιμόνης, Ρίζος  5, Καρανώτας  12, Γιαχανατζής 12(3), Γρηγορίου  7(1), Τσακίρης , Καραίσκος  9, Παπούλιος