Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στον επεισοδιακό αγώνα του Εθνικού στην Πτολεμαϊδα με τον Εορδαϊκό

Δεν τα κατάφερε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στην Πτολεμαίδα απέναντι στον δυνατό Εορδαϊκό, και ηττήθηκε με 1-0 μένοντας πίσω στην υπόθεση παραμονής.

Η ομάδα του Εορδαικού ηταν πολύ καλύτερη στο πρωτο μερος χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες, αλλα ο Καλαιτζίδης ήταν πολύ καλός κρατώντας το μηδέν για τον Εθνικό. Στο δευτερο μερος με το γρήγορο γκολ του Μαυροματίδη ο Εθνικός πήρε την κατοχή αλλα δεν μπόρεσε να φτασει στην ισοφάριση παρα τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Στο παιχνίδι είχαμε αρκετές αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Μάλιστα στο 90′ ο διαιτητής της αναμέτρησης αναγκάστηκε να διακόψει για περίπου τρία λεπτά το ματς, αφού οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αντικείμενο που προσγειώθηκε στον αγωνιστικό χώρο από την κερκίδα.

Στο πρώτο μέρος ο Εορδαϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιουργώντας φάσεις στην αντίπαλη εστία, χωρίς όμως να πετυχαίνει το στόχο του. Συγκεκριμένα στο 22ο και στο 24ο λεπτό, Κουλίδης και Χαραλαμπίδης εξαπέλυσαν πολύ δυνατά σουτ, με τον Καλαϊτζίδη να αποκρούει σε εντυπωσιακά σε κόρνερ και στις δύο περιπτώσεις. Προς το τέλους του ημιχρόνου ήρθε ακόμα μία καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Μαυροματίδη να κάνει την κοντινή προβολή μπροστά στην εστία και την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Το ημίχρονο βρήκε χωρίς τελική προσπάθεια την ομάδα της Αλεξανδρούπολης με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια χωρίς αποτέλεσμα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μαυροματίδης στο 47′ με γυριστό δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του. Η πρώτη ευκαιρία για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ήρθε στο 50′ με τον Σιμιτσάκη να επιχειρεί την απευθείας εκτέλεση φάουλ και την μπάλα να περνάει σύριζα δίπλα από το δοκάρι του Περπερίδη. Στο 61΄σουτ από τον Γωνιάδη θα μπλοκάρει ο Περπερίδης. Στη συνέχεια ο Μαυροματίδης από πολύ κοντά θα σουτάρει αλλα δεν θα βρει στόχο, χάνοντας την ευκαιρία, όπως και ο Χαραλαμπίδης στο 71′ θα πιάσει την δυνατή κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του καλαιτζίδη.

Εφτά λεπτά αργότερα, ο Καλαϊτζίδης θα πραγματοποιήσει την απόκρουση του αγώνα, έπειτα από πολύ καλή κεφαλιά του Γιόνδη, ο οποίος σηκώθηκε ψηλότερα όλων. Ο ίδιος παίχτης στη συνέχεια θα χάσει σπουδαία ευκαιρία, αφού θα βγει σε τετ α τετ, θα σουτάρει και ο Καλαϊτζίδης θα πει και πάλι «όχι». Ο Γιόνδης πάλι είχε στο 83′ γυριστό σουτ που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης λίγο έλειψε στο 86′ λεπτό να ισοφαρίσει, με τον Πελτέκη να βγαίνει τετ α τετ έπειτα από το λάθος του Κάζογλου, και τον Περπερίδη να αποκρούει.

Στο τέλος του παιχνιδιού είχαμε «κοκορομαχίες» μεταξύ των ποδοσφαιριστών, έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα του Παρασκευά στον Μαυροματίδη. Μάλιστα ο διαιτητής της αναμέτρησης διέκοψε για λίγα λεπτά το παιχνίδι, αφού βρέθηκε ένα αντικείμενο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, από τους παίχτες του Εθνικού.

Το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης, έδωσε το τρίποντο στον Εορδαϊκό, ο οποίος έφτασε τους 31 βαθμούς με αγώνα λιγότερο που θα γίνει Τετάρτη με την Κοζάνη, ενω η ομάδα της Αλεξανδρούπολης έμεινε στους 21 (ΦΩΤΟ ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΣΠΟΡ).

ΕΟΡΔΑΙΚΟΣ (Αλεξίου): Περπερίδης, Χαραλαμπίδης Μ., Σερσέμης, Κλάζογλου, Λιάμης, Κουλίδης,Χαραλαμπίδης Θ. (85΄ Αμπατζίδης), Μπίκος, Γιόνδης, Μπλιζνάκοφ (94΄ Αμαραντίδης), Μαυροματίδης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Καρυπίδης):Καλαϊτζίδης, Θάνος, Τσαμουρλίδης (75΄ Μαμούτ), Παρασκευάς, Δούπας, Χελιδώνης (61΄ Γκαϊδατζής), Κυριζάκης (61΄ Πελτέκης), Κατρανίτσας, Σιμιτσάκης, Θεοδωράκης, Γωνιάδης.