Επεισοδιακό το διαζύγιο της Ορεστιάδας με τον Γκούσταφσον

Περισσότερο επεισοδιακό από ό,τι είχε διαφανεί αρχικά φαίνεται ότι είναι το διαζύγιο της Ορεστιάδας με τον σουηδό της διαγώνιο Φρέντρικ Γκούσταφσον, τον οποίο είχε φέρει στην ομάδα του βορείου Έβρου ο μέχρι πρότινος προπονητής του ΑΟΟ και ομοσπονδιακός τεχνικός της Σουηδίας Γιόχαν Ίσακσον.

Ήδη μετά την αποχώρηση του Ίσακσον είχαν ακουστεί φήμες και για τον Γκούσταφσον, η απόδοση του οποίοι εκτιμήθηκε ότι θα έπεφτε. Ενώ μέχρι το απόγευμα της Τρίτης υπήρχε η εκτίμηση ότι η απόφαση να αντικατασταθεί από τον βραζιλιάνο Καρντόσο ήταν μετά από επιλογή της διοίκησης και του προπονητή να διακοπεί το συμβόλαιο του Γκούσταφσον, η επίσημη ιστοσελίδα της Λίγκας μετέφερε μια διαφορετική άποψη, που προφανώς πρέπει αντανακλά την θέση του ΑΟ Ορεστιάδας.

«Η Ορεστιάδα έκανε καταγγελία για τη συμπεριφορά του Γκούσταφσον που πήρε άδεια για να πάει στην Σουηδία αλλά δεν επέστρεψε», ανέφερε η ιστοσελίδα της Volley League στο pregame της αναμέτρησης του Ηρακλή με τον ΑΟΟ, ανάβοντας φωτιές. Όπως υπονοείται στο δημοσίευμα, η Ορεστιάδα δεν είχε σκοπό να αλλάξει τον διαγώνιό της αλλά αναγκάστηκε να κάνει κάτι τέτοιο, παίρνοντας τον Καρντόσο, όταν διαπίστωσε την άρνηση του Γκούσταφσον να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά την άδεια που του δόθηκε.

Ωστόσο η πλευρά του παίκτη δίνει διαφορετική εκδοχή, όπως τουλάχιστον κατατέθηκε στην ιστοσελίδα greekvolley που αναζήτησε την άποψή του. Ο Φρέντρικ Γκούσταφσον είπε ότι είχε διαμαρτυρηθεί στην ομάδα της Ορεστιάδας γιατί δεν είχαν καταβάλει οφειλόμενα προς το πρόσωπό του και γι΄ αυτό το λόγο προέβη σε καταγγελία στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών στην Ελλάδα και κατόπιν και στην ίδια την CEV και ως εκ τούτου αρνήθηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα αν δεν καταβάλλονταν τα οφειλόμενα.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του αθλητή στην Ελλάδα Μιχάλης Αϊδονίδης είπε στο ίδιο μέσο ότι «δεν θέλει να πάρει θέση επί του θέματος εκτός κι αν συνεχιστεί η διασπορά ψευδών ειδήσεων εις βάρος του αθλητή οπότε και θα αναγκαστεί να το κάνει».