Έγγραφο της Επιτροπής Κυπέλλου του Μάνου Γαβριηλίδη βάζει «φωτιά» στην… ΕΠΣ Θράκης

Ένα έγγραφο της Επιτροπής Κυπέλλου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το οποίο εστάλη σε όλες τις ΕΠΣ, δημιουργεί ανατροπές στον προγραμματισμό της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης. Το ενδιαφέρον είναι όμως ότι τόσο στην Επιτροπή Κυπέλλου όσο και στην ΕΠΣ Θράκης πρόεδρος είναι ο Μάνος Γαβριηλίδης.

Το έγγραφο αφορά το Κύπελλο Ερασιτεχνών, που από φέτος αναβαθμίζεται, με υποχρεωτική την συμμετοχή για τον κυπελλούχο κάθε ΕΠΣ και έπαθλο για τον νικητή, πέρα από το τρόπαιο και την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Σύμφωνα λοιπόν με το έγγραφο αυτό, οι αγώνες στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος θα αρχίσουν στις 9 Μαρτίου, ωστόσο κάθε ΕΠΣ θα πρέπει να δηλώσει την συμμετοχή του κυπελλούχου της στην ΕΠΟ ως και την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου το αργότερο, πρέπει κάθε Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων να έχει ορίσει τον δικό της τελικό Κυπέλλου. Και ενώ φαίνεται να μην υπάρχει πρόβλημα με τις ΕΠΣ Ξάνθης και Έβρου, φαινομενικά τουλάχιστον υπάρχει με την ΕΠΣ Θράκης!

Σύμφωνα με τον επίσημο προγραμματισμό που υπάρχει αναρτημένος και στην ιστοσελίδα της ΕΠΣ Θράκης, στις 17 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι δυο επαναληπτικοί ημιτελικοί, ενώ δεν αναφέρεται ημερομηνία για τον τελικό. Αν ωστόσο αυτό ισχύει, δεδομένα η ΕΠΣ Θράκης δεν θα μπορέσει να δηλώσει κυπελλούχο στις 18/2!

Συγκεκριμένα, δεδομένου ότι έχουν γίνει ήδη τα πρώτα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης, οι επαναληπτικοί ορίζονται για τις 20 Γενάρη, τα πρωτα ματς των ημιτελικών για τις 3 Φλεβάρη και οι επαναληπτικοί τους για τις 17 του ίδιου μήνα, ενώ χωρίς ημερομηνία αφήνεται ο τελικός.

Ωστόσο είναι προφανές ότι στις Τετάρτες που μεσολαβούν (27 Γενάρη και 10 Φλεβάρη) θα μπορέσει εύκολα να υπάρξει μια εμβόλιμη αγωνιστική κυπέλλου, ώστε ο τελικός να διεξαχθεί στην ώρα του. Πιθανότατα να έχει υπάρξει κιόλας και απλά να μην πρόλαβε να ανανεωθεί στην ιστοσελίδα της ΕΠΣ Θράκης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εμφανίζεται το παράδοξο ένα έγγραφο της ΕΠΟ που υπογράφει ο Μάνος Γαβριηλίδης να βάζει… «φωτιά» στην ΕΠΣ Θράκης του Μάνου Γαβριηλίδη, αν και το πιο πιθανό είναι ο τελευταίος να έχει φροντίσει αυτή να έχει σβήσει πριν καν εκδηλωθεί.