Νέα φιλική επικράτηση του (λειψού) Εθνικού επί της Ορεστιάδας

Νέο προπονητικό φιλικό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα ανάμεσα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον ΑΟ Ορεστιάδας, αυτή τη φορά στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», με τον Εθνικό να αναδεικνύεται νικητής με 3-1 σετ, όπως είχε συμβεί και στο «Νίκος Σαμαράς» δυο ημέρες πριν.

Ωστόσο ο Σάκης Μουστακίδης δεν είχε την δυνατότητα να δοκιμάσει τον βραζιλιάνο νέο του διαγώνιο Ίγκορ Γκιούλεν, καθώς αν και είχε γίνει γνωστό ότι θα ερχόταν στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της απεργίας στα αεροπλάνα που ακύρωσε τις πτήσεις. Θα έρθει το Σάββατο και θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στην προπόνηση του Σαββάτου.

Αντιθέτως, με την Ορεστιάδα δοκιμάστηκε ξανά ο επίσης βραζιλιάνος Καρντόσο, αλλά ακόμα δεν είναι βέβαιη η απόκτησή του, θεωρείται ωστόσο δεδομένο ότι ο σουηδός Γκούσταφσον είναι ήδη παρελθόν από την ομάδα, όπως επίσης είναι και ο Σούλιαγιτς για τον Εθνικό, παρόλο που επισήμως ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το τέλος της συνεργασίας με τους συγκεκριμένους παίκτες από οποιοδήποτε από τα δύο ΤΑΑ.

Σε σχέση με το αγωνιστικό μέρος, αν και δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική λόγω ακριβώς του προπονητικού του χαρακτήρα, όλα τα σετ ήταν γεμάτα. Ο Εθνικός κατέκτησε τα δύο πρώτα με 25-22 και επίσης 25-22, ο ΑΟΟ μείωσε σε 2-1 κατακτώντας το τρίτο σετ με 21-25, ο Εθνικός πήρε το τέταρτο επίσης με 25-22 ενώ με απόφαση των δυο προπονητών, παίχτηκε και ταϊ μπρέικ που κατέληξε και αυτό στον Εθνικό.