Τα τυπικά για την ολοκλήρωση της δεύτερης μεταγραφής για την Ξάνθη με Καμαρά!

Μετά τον Βασίλη Σκούρτη η Skoda Ξάνθη είναι μια ανάσα πριν την ολοκλήρωση και της δεύτερης μεταγραφής της για την χειμερινή περίοδο, με τους Ξανθιώτες να έχουν έρθει σε καταρχήν συμφωνία για την απόκτηση με ελεύθερη μεταγραφή του Αφρικανού αμυντικού μέσου Κάσα Καμαρά.

Ο 23χρονος μέσος απο την Μαυριτανία που το πρώτο μισό της σαιζόν αγωνίστηκε με την φανέλα του Εργοτέλη κατέθεσε προσφυγή προκειμένου να μείνει ελεύθερος και φαίνεται πως δεν τίθεται θέμα το αν θα την κερδίσει ή όχι ενώ ήδη έχει αποχωρήσει από το Ηράκλειο. Η ομάδα της Ξάνθης έχει ήδη συμφωνήσει με την πλευρά του παίκτη και απλά υπάρχει αναμονή για το τυπικό της υπόθεσης να βγει η απόφαση του αρμόδιου οργάνου για την προσφυγή του διεθνή με την Εθνική Μαυριτανίας μέσου.

Η περίπτωση του γεννημένου στην Γαλλία χαφ μοιάζει ως ένα “λαχείο” που μπορεί να αποκτήσει αρκετά καλή μεταπωλική αξία αν μπορεί να αποδώσει στο γήπεδο τα καλά λόγια που τον ακολουθούν. Είναι χαρακτηριστικό πως στον Εργοτέλη όπως αναφέρουν Κρητικά δημοσιεύματα πόνταραν ότι θα έβγαζαν αρκετά χρήματα στα ταμεία τους από πιθανή πώληση  του Καμαρά, αλλά η προσφυγή τους χάλασε τα σχέδια με την Ξάνθη να παίρνει τον παίκτη χωρίς να χρειαστεί να καταβάλει ούτε ένα ευρώ.

Ο 4 φορές διεθνής με την Εθνική Μαυριτανίας, και κάτοχος Γαλλικού διαβατηρίου, Κάσα Καμαρά ξεκίνησε το ποδόσφαιρο απο τις Ακαδημίες της Τρουά, ενώ απο το 2012 φόρεσε τα χρώματα και της αντρικής ομάδας, στην πρώτη του χρονιά μάλιστα και σε ηλικία 20 χρονών αγωνίστηκε σε δύο παιχνίδια στην μεγάλη κατηγορία του Γαλλικού ποδοσφαίρου. Την επόμενη σαιζόν με την Τρουά να υποβιβάζεται στην Β’ κατηγορία ο Καμαρά θα κάνει 7 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 ο Κάσα Καμαρά παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπουλόν για να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, καθώς η Τρουά είχε ενισχυθεί αρκετά για την άμεση επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία. Στην Μπουλόν ο Καμαρά θα αγωνιστεί σε μόλις 2 ματς πρωταθλήματος, και 5 συνολικά, και με την επιστροφή του στην Τρουά θα μείνει ελεύθερος.

kamara1Εκεί τον εντοπίζουν απο την ομάδα του Εργοτέλη που θα τον αποκτήσουν βλέποντας αρκετά θετικά στοιχεία στον ύψος 1,75 Αφρικανό αμυντικό μέσο. Απο τον Σεπτέμβριο που ξεκίνησε να αγωνίζεται ο Καμαρά αγωνίστηκε ως βασικός στα 8 απο τα 13 παιχνίδια, δύο έλειψε λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική του ομάδα, απέναντι στην Λάρισα ήταν εκτός αποστολής, απέναντι στην Παναχαϊκή δεν αγωνίστηκε καθώς ήταν τιμωρημένος απο την αποβολή του στο παιχνίδι με την Καλιθέα, ενώ στο τελευταίο ματς της χρονιάς απέναντι στην Κέρκυρα έμεινε στον πάγκο. Στα παιχνίδια άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις με την παρουσία του, εκτός απο το παιχνίδι με την Καλιθέα που χρειάστηκε 29′ λεπτά για να… αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Συνολικά με τον Εργοτέλη αγωνίστηκε 749 λεπτά(έχει και ένα 90λεπτό στο Κύπελλο κόντρα στην Ζάκυνθο) καταφέρνοντας μάλιστα να πετύχει και ένα γκολ στο ματς του Κυπέλλου, ενώ συνολικά είδε τέσσερις φορές την κίτρινη, με τις δύο να τον οδηγούν στην αποβολή.

Στην Ξάνθη βλέπουν μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που μπορεί να μην λογίζεται για ενδεκαδάτος αλλά βλέπουν στο πρόσωπο του και λόγω ηλικίας μια περίπτωση με αρκετό μέλλον που μπορεί να αποδειχτεί… λαβράκι.