Ξέσπασε «πόλεμος» χριστουγεννιάτικα στους κόλπους του Συνδέσμου Διαιτητών Θράκης!!!

Το πνεύμα των Χριστουγέννων μπορεί να κυριαρχεί αυτές τις μέρες παντού, όμως απ’ ότι φαίνεται δεν έφτασε ποτέ στον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης, στους κόλπους του οποίου μαίνεται ένας πόλεμος για τη στάση που κράτησε ο Σύνδεσμος στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΔΚΕ, που διεξήχθη στις 31 Οκτωβρίου στη Λάρισα.

Ο ΣΔΚ Θράκης στις 27 Νοεμβρίου κατέθεσε αγωγή-προσφυγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά της ΟΔΚΕ αναφορικά με το κύρος και το αποτέλεσμα της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης που έγινε στη Λάρισα, η οποία εκδικάζεται στις 4 Φεβρουαρίου 2016. Αυτός ήταν ένας από τους τέσσερις λόγους που η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΟΔΚΕ, που ήταν να γίνει στη Λάρισα στις 20 Δεκεμβρίου, πήρε αναβολή για τις 21 Φεβρουαρίου 2016. Επίσης στις 18 Ιανουαρίου θα εκδικαστεί και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο Σύνδεσμος κατά της ΟΔΚΕ.

Με αυτή τη στάση του ΣΔΚ Θράκης δεν συμφώνησαν τα μέλη του Συνδέσμου Κωνσταντίνος Παπαγερίδης και Αθανάσιος Ντούρας, οι οποίοι στις 18 Δεκεμβρίου, δύο μέρες αφότου έγινε γνωστή η αναβολή της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, έστειλαν επιστολή στο site Γκρίζοι Λύκοι προς τον πρόεδρο του ΣΔΚ Θράκης Δημήτρη Μιχέλη, με την οποία διαχώριζαν τη θέση τους από την ενέργεια του Συνδέσμου να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της ΟΔΚΕ:

Κύριε Πρόεδρε,

Γίναμε γνώστες μέσω της ιστοσελίδας της ΟΔΚΕ ότι ο Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ κατέθεσε προσφυγή αναφορικά με το αποτέλεσμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της ΟΔΚΕ την 31-10-2015 στη Λάρισα.

Δεν αποτελεί βεβαίως έκπληξη το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά κάνατε του κεφαλιού σας χωρίς να ρωτήσετε κανέναν καθώς ο μόνος στον οποίο λογοδοτείτε όλα αυτά τα χρόνια είναι ο εαυτός σας. Απορίας άξιο όμως αποτελεί ο λόγος για τον οποίο προβήκατε σε αυτή την ενέργεια. Η εξήγηση ασφαλώς είναι προφανής και σύσσωμος ο διαιτητικός κόσμος της χώρας μας έχει βγάλει τα συμπεράσματά του.Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τις μεθόδους αυτές καταφέρατε να γίνετε ο αρνητικότερος πρωταγωνιστής μιας λυπηρούς ιστορίας που δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα ταλαιπωρεί τον χώρο μας.

Όσον αφορά επίσης τις φήμες περί της δήθεν οργής σας για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη αγωγή,στην οποία εσείς κατ’ επιλογήν προχωρήσατε, χρησιμοποιήθηκε από την ΟΔΚΕ, να είστε σίγουρος ότι δεν πείθετε κανέναν καθώς όλοι μας πλέον έχουμε μάθει τον τρόπο που σκέφτεστε.

Εμείς ως μέλη του Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ διαχωρίζουμε πλήρως τη θέση μας από την προαναφερθείσα ενέργεια σας αλλά και από όποια άλλη φαεινή ιδέα σκαρφιστείτε στο μέλλον,εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη μας για τη διχόνοια και το κάκιστο κλίμα που επικρατούν εδώ και πολλά χρόνια στο σύνδεσμό μας.

Η απάντηση των υπολοίπων μελών του ΣΔΚ Θράκης ήρθε σήμερα, Δεύτερη Ημέρα των Χριστουγέννων, καθώς εστάλη επιστολή-απάντηση προς τους δύο διαιτητές, με την οποία διαχωρίζουν πλήρως τη θέση τους από το περιεχόμενο της επιστολής των Κωνσταντίνου Παπαγερίδη και Αθανάσιου Ντούρα και παρέχουν πλήρως τη στήριξη τους στον πρόεδρο του Συνδέσμου:

Εμείς ως Διαιτητές-μέλη του Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ διαχωρίζουμε πλήρως τη θέση μας από το περιεχόμενο της επιστολής των συναδέλφων Παπαγερίδη και Ντούρα, η οποία προσβάλει το σύνολο των Διαιτητών του Συνδέσμου. Εκφράζουμε δε, τη στήριξή μας στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Δημήτρη Μιχέλη, ο οποίος επί 15 χρόνια προασπίζεται με κάθε πρόσφορο τρόπο και νόμιμο μέσο τα συμφέροντα, την αξιοπρέπεια, την αξιοπιστία και την προσωπικότητα όλων μας, καθώς και την εξύψωση του λειτουργήματος της διαιτησίας στο πανελλήνιο.

Τέλος, εκφράζουμε τη λύπη μας για τις συκοφαντικές και αναληθείς επισημάνσεις των δύο συναδέλφων, το κίνητρο των οποίων για ορισμό τους σε αγώνες, αξιολόγηση και προσωπική προβολή σε βάρος των υπολοίπων, αποτελεί πάγια τακτική τους και δεν είναι απορίας άξιο για μας.

Οι Διαιτητές-μέλη του Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ

(Την επιστολή συνυπογράφουν 34 Διαιτητές, τα ονόματα των οποίων τίθενται στη διάθεση του Δ.Σ.).

Όπως γίνεται αντιληπτό θα υπάρξουν και άλλα επεισόδια στο όλο θέμα, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει πίσω. Και όλα αυτά τα ωραία, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων…