Η αντίδραση της Λέσχης Φίλων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σε δημοσίευμα του ThrakiSportS για τα ημερολόγια που εξέδωσε

«Προσβεβλημένη» ένιωσε η Λέσχη Φίλων Εθνικού Αλεξανδρούπολης (ή τουλάχιστον μέρος από τα μέλη της) από το δημοσίευμα του ThrakiSportS, με το οποίο γνωστοποιούνταν η «πρωτότυπη όσο και αξιέπαινη κίνηση», όπως σχολιάστηκε από το άρθρο της ιστοσελίδας, να εκδώσει ημερολόγια και τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτών να διατεθούν με μορφή δωροεπιταγών στους παίκτες της ομάδας.

Ο τίτλος του άρθρου «οι φίλαθλοι τύπωσαν και πουλάνε ημερολόγια για να μαζέψουν χρήματα για τους παίκτες του Ευρωπαίου Εθνικού!!!» χαρακτηρίζεται, σύμφωνα με την επιστολή, «απαράδεκτος», παρόλο που από τα όσα γράφονται πιο πριν στην ίδια επιστολή, συνέβη ακριβώς αυτό το ίδιο πράγμα. Όπως δηλαδή χαρακτηριστικά αναφέρεται σε αυτήν, «κρίναμε ότι λόγω των εορτών θα θέλαμε να ευχηθούμε στα παιδιά και να δώσουμε ένα συμβολικό δώρο αξίας 50-60 ευρώ.Για να βρεθούνε περίπου 900 ευρώ φτιάξαμε ημερολόγια και απο τα εσοδα τους καθώς και την δική μας συνδρομή σήμερα το απόγευμα το κάνουμε πράξη».

Αναλυτικά, στην επιστολή που εστάλη το απόγευμα της Τρίτης στο ThrakiSportS, αναφέρονται τα εξής:

«ΠΡΟΣ:thrakisports.gr και μια οφειλόμενη απάντηση: Με αφορμή το παραπάνω δημοσίευμα οφείλουμε μία απάντηση στον συντάκτη του κειμένου.Καταρχήν ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και την προβολή των προσπαθειών μας οι οποίες γίνονται από την αγάπη μας για την ομάδα Βόλλευ του Εθνικού. Δεν επιτρέπουμε όμως σε κανέναν να παραποιεί την πραγματικότητα και είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό για εναν δημοσιογράφο πριν γράψει αυτο που θέλει να μην επικοινωνεί μαζί μας για να μάθει την πραγματικότητα και το οποίο είναι πολύ ευκολο. Η λέσχη είναι ανεξάρτητη έχει αξιοπρέπεια και σκοπός της είναι να βοηθά την ομάδα μας όπως η ίδια κρίνει. Έτσι κρίναμε ότι λόγω των εορτών θα θέλαμε να ευχηθούμε στα παιδιά και να δώσουμε ένα συμβολικό δώρο αξίας 50-60 ευρώ.Για να βρεθούνε περίπου 900 ευρώ φτιάξαμε ημερολόγια και απο τα εσοδα τους καθώς και την δική μας συνδρομή σήμερα το απόγευμα το κάνουμε πράξη.Συνεπώς ο τίτλος σας οτι ΄΄πουλάμε ημερολόγια για να δώσουμε τα λεφτά στους παίκτες είναι τουλάχιστον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ και μας προσβάλλει.Ο μέσος όρος ηλικίας των μελών μας είναι τα 35 χρόνια, είμαστε άνθρωποι με σταδιοδρομία ο καθένας στον χώρο του και αξιοπρέπεια και δεν σας το επιτρέπουμε να μας προσβάλλετε τόσο εμάς όσο και την ομάδα βόλλευ του Εθνικού. Όσο αφορά τα οκονομικά είναι θέματα της διοίκησης και στα οποία η Λέσχη θεωρούμε ότι δεν έχει δικαίωμα να ανακατευτεί Η Λέχη προτείνει να κάνετε έναν αγώνα σαν ΜΜΕ της πόλης για να βοηθηθεί η ομάδα μας και οικονομικά καθότι το να αγωνίζεσαι σε επαγγελματικό πρωτάθλημα και Ευρώπη είναι κάτι πολύ δύσκολο αλλά σημαντικό για όλη την πόλης μας και συνάμα πολύ δύσκολο για 5-6 ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται με την ομάδα από οποιοδόποτε πόστο και τους οποίους κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν με τίποτα..Συμπολίτες μας που παρατάνε δουλειές και οικογένειες χάνουν χρόνο και χρήμα για να κρατάνε το βόλλευ ψηλά στην πόλη μας κάτι για το οποίο όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε.Εάν κόπτεστε πραγματικά για την ομάδα σας προκαλούμε μαζί κι εμείς να ξεκινήσουμε έναν αγώνα για να δώσουμε λύσεις σε πολλούς τομείς όπως το οικονομικό, το γεμάτο γήπεδο,ένα καινούριο γήπεδο κ.λ.π Δεν θα επνανέλθουμε στο συγκεκριμένο θέμα και σας προσκαλούμε το απόγευμα στην εκδήλωση που θα κάνουμε».

Το ThrakiSportS, δίχως να έχει καμία απολύτως διάθεση αντιπαράθεσης με τη Λέσχη Φίλων του Εθνικού, την οποία και τιμά όπως όλους τους συνδέσμους φιλάθλων όλων των ομάδων στην Θράκη, οφείλει ωστόσο να διευκρινίσει τα εξής σε σχέση με κάποιες βαριές κατηγορίες που εξαπολύονται:

Αυτή η ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί για να υπηρετεί τα συμφέροντα των ομάδων και των αθλητών της περιοχής μας, πρωτίστως όμως την αλήθεια. Η αλήθεια στην συγκεκριμένη αξιέπαινη, όπως επισημάναμε, προσπάθεια, είναι ότι η Λέσχη τύπωσε ημερολόγια και τα χρήματα που μάζεψε διατέθηκαν στους παίκτες του Εθνικού. Επομένως, ειλικρινά δεν αντιλαμβανόμαστε τον λόγο που χαρακτηρίζεται «απαράδεκτος» και «προσβλητικός» ένας τίτλος που η ίδια η Λέσχη αναφέρει ότι ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Απόλυτα δεκτές οι προτάσεις «να κάνουμε αγώνα να βοηθηθεί η ομάδα» και οι αναφορές «εάν κόπτεστε πραγματικά για την ομάδα να ξεκινήσουμε έναν αγώνα για να δώσουμε λύσεις σε πολλούς τομείς όπως το οικονομικό, το γεμάτο γήπεδο,ένα καινούριο γήπεδο κ.λ.π», με την διαφορά ότι το ThrakiSportS σταθερά κάνει αυτόν τον αγώνα πολύ πριν την ίδρυση της Λέσχης. Κανένα άλλο ΜΜΕ της περιοχής δεν έχει προβάλει με τόση ένταση και διάρκεια τα ζητήματα των οικονομικών προβλημάτων, της πληρότητας του γηπέδου και ιδίως της δημιουργίας ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου, μη διστάζοντας μάλιστα να αποδώσει και ευθύνες.

Τέλος, τρεις οφειλόμενες διευκρινίσεις. Πρώτον, το ThrakiSportS δεν ήταν και ούτε είναι ή θα αποτελέσει γραφείο Τύπου κανενός συλλόγου και καμίας ομάδας, ούτε είναι «μέσο ενημέρωσης της πόλης» αλλά όλης της Θράκης και έτσι λειτουργεί, αγκαλιάζοντας τις προσπάθειες όλων των ομάδων όλων των πόλεων και των τριών νομών του ιδιαίτερα ευαίσθητου γεωγραφικού μας διαμερίσματος και προσπαθώντας να ενισχύσει το στοιχείο της κοινής καταγωγής που οφείλει να διακρίνει όλους όσους κατοικούν  στην περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στους ποταμούς του Έβρου και του Νέστου ή κατάγονται από αυτήν.

Ο Εθνικός είναι ένα ιστορικό σωματείο που δεδομένης της δυναμικής του αλλά και των 14 αθλημάτων που καλλιεργεί, έχει ίσως πιο συχνή από άλλα αθλητικά σωματεία παρουσία στην ιστοσελίδα μας και ειδικά το τμήμα βόλεϊ, το οποίο οι συντάκτες και οι αναγνώστες το έχουν μάλιστα ανακηρύξει ως κορυφαία ομάδα όλης της Θράκης πριν από δύο χρόνια ενώ είναι και φέτος υποψήφιο για τον ίδιο τίτλο στα ThrakiSportS Awards 2015, όπως και ο προπονητής του τμήματος Σάκης Μουστακίδης που υπενθυμίζουμε ότι έχει αναδειχθεί κορυφαίος προπονητής της περιοχής μας τόσο το 2013 όσο και το 2014.

Δεύτερον, για το ThrakiSportS στόχος είναι να υπηρετούμε την αλήθεια. Άλλωστε αυτό είναι που έχει αναγνωρίσει ο κόσμος και έχει καταστήσει αυτήν την ιστοσελίδα το Νο1 αθλητικό (και όχι μόνο) μέσο ενημέρωσης στην Θράκη. Φυσικά και θέλουμε το καλό όλων των ομάδων μας, ιδίως αυτών που μας εκπροσωπούν στα εθνικά πρωταθλήματα, αλλά αυτό το «καλό» δεν ταυτίζεται πάντα με τα «θέλω» των ανθρώπων που κινούν τα νήματα στις εκάστοτε ομάδες. Ειδικά σε σχέση με τον Εθνικό, θυμίζουμε ότι αν δεν υπήρχαν τα ΜΜΕ και ειδικά αυτή η ιστοσελίδα, ουδείς ξέρει που θα είχε οδηγηθεί μετά τα περσινά γεγονότα με την απεργία των παικτών και την παρολίγον εμπλοκή στα διοικητικά της ατόμων που παρουσιάστηκαν από άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης ως «σωτήρες».

Τέλος, τρίτον, σε σχέση με την πρόσκληση για την αποψινή εκδήλωση, ήταν τιμή μας και με χαρά θα την καλύπταμε, αρκεί φυσικά να είχαμε ενημερωθεί για τον ακριβή τόπο και χρόνο της εκδήλωσης, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε ποτέ. Με μεγάλη χαρά πάντως, το ThrakiSportS είναι στην διάθεση της Λέσχης Φίλων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, εφόσον μας σταλούν στοιχεία και φωτογραφίες, να προβάλει το γεγονός που επαναλαμβάνουμε ότι κρίνουμε καί ως «αξιέπαινη κίνηση», αλλά και «πρωτότυπη», καθώς είθισται αυτές τις μέρες να είναι οι ομάδες και οι παίκτες αυτοί που δίνουν δώρα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα (όπως έγινε στις γειτονικές πόλεις της Ξάνθης και της Κομοτηνής) και όχι οι φίλαθλοι στους παίκτες. Για αυτό και αξίζουν επιπρόσθετα συγχαρητήρια για τους εμπνευστές και τους πρωτεργάτες αυτής της κίνησης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΕΪ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ