To pregame του αγώνα Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Παναθηναϊκός (17:00 LIVE ThrakiSportS)

Mε το ντέρμπι στον Έβρο μεταξύ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Παναθηναϊκού θα ολοκληρωθεί την Κυριακή η προτελευταία αγωνιστική του Α΄γύρου στο πρωτάθλημα Volley League, με τους γηπεδούχους να χρειάζονται την νίκη και τους βαθμούς για να βγούν από τα πλέι άουτ και να πλησιάσουν ή να ισοβαθμήσουν με Ορεστιάδα ή Άρη που είναι έβδομοι (17:00 LIVE ThrakiSportS).

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στον οποίο θα κάνουν ντεμπούτο ο παλιός γνώριμος ΄σερβος ακραίος Νικολά Μιγιαήλοβιτς που όμως προέρχεται από πολύ σοβαρό τραυματισμό και ο Γερμανός ακράιος Κέβιν Φόγιερ που θα αντικαταστήσει τον Ανέστη Δαλακούρα που μέχρι το τα μέσα Μάρτη θα απουσιάζει.

Ο Εθνικός μετράει τρεις συνεχόμενες ήττες και μετά την ευρωπαική πρόκριση στην Σλοβακία προσπαθεί να ανακάμψει στην βαθμολογία και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ελπίζει σε νέο ξεκίνημα. Ο Μουστακίδης κρατάει κλειστά τα χαρτιά του ελπίζοντας και στο πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού καθώς και οι δύο νεοαποκτηθέντες ξένοι θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση εφόσον κριθούν πως είναι αγωνιστικά έτοιμοι.

Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης είπε: «Χρειαζόμασταν αυτή την ενίσχυση για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία τις πολλές υποχρεώσεις μας. Και οι δύο ξένοι δεν είναι έτοιμοι 100%, ενώ ο Φόγιερ δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είναι σίγουρα πιο έτοιμος από μας. Θέλουμε να κάνουμε μία καινούργια αρχή και να αρχίζουμε να ανεβαίνουμε στη βαθμολογία».

Αpό την άλλη ο Παναθηναϊκός είναι στην 6η θέση της βαθμολογίας και προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί του Παμβομβοχαϊκού στο Βραχάτι και θέλει τη νίκη για να μείνει κοντά στον Παμβοχαϊκό ή να ισοβαθμίσει μαζί του και στη συνέχεια κοντά στο πρώτο γκρουπ της 4αδας.

O αρχηγός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων είπε: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μου διότι έρχεται μετά από δύο σερί νίκες που έχουμε επιτύχει και θα θέλαμε να συνεχίσουμε με θετικό αποτέλεσμα. Είναι μια ιδιαίτερη αναμέτρηση σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα. Ανήκει στην κατηγορία των αγώνων, που πρέπει να κερδίσουμε εάν θέλουμε να παραμείνουμε μέσα στους στόχους μας. Τώρα είμαστε σε καλή κατάσταση τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά και πάμε στην Αλεξανδρούπολη για τη νίκη».

Διαιτητές θα είναι οι Παπαδογούλας και Τζεπκινλής.

Σε 24 αναμετρήσεις από το 1998 ο Παναθηναϊκός έχει προβάδισμα στις νίκες με 18-6. Με γηπεδούχο τον Εθνικό έχουν γίνει 12 αναμετρήσεις και ο Παναθηναϊκός προηγείται με 8-4 στις νίκες.