Άλλαξε η ΕΠΟ την βαθμολογική κατάταξη του Πανθρακικού μετά τα δημοσιεύματα του ThrakiSportS

Μετά το μπέρδεμα που προκλήθηκε από την παρουσίαση του Πανθρακικού ως δεύτερου στην βαθμολογία του τρίτου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδος και των Χανίων ως τρίτης ομάδας στην κατάταξη, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ, έπειτα και από τα δημοσιεύματα του ThrakiSportS, η κατάταξη διορθώθηκε.

gafa-epoΟ Πανθρακικός επί δύο εβδομάδες, μετά τα παιχνίδια της δεύτερης αγωνιστικής, παρουσιαζόταν (κακώς)  ως δεύτερος.

Το θέμα ανέδειξε το βράδυ της Τετάρτης το ThrakiSportS ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης στα Χανιά και ενώ σειρά ιστοσελίδων είχε αρχίσει να μπερδεύεται, θεωρώντας ότι οι Κομοτηναίοι θα προκρίνονταν σε περίπτωση ισοπαλίας (κάντε κλικ στην εικόνα δεξιά να δείτε την βαθμολογία όπως εμφανιζόταν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ). Αμέσως το θέμα αναπαρήχθη και από πολλές άλλες αθηναϊκές και κρητικές ιστοσελίδες, που άρχισαν να αναζητούν τι προβλέπει ο κανονισμός σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων, όπως θα προέκυπτε σε περίπτωση ισοπαλίας.

epo-kypelloΗ ισοπαλία ήρθε στο παιχνίδι αυτό και μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν την κλήρωση, ο Πανθρακικός παρέμενε δεύτερος, με μία αίρεση. Από την ΕΠΟ είχαν φροντίσει να μην υπολογίσουν καθόλου το παιχνίδι Χανίων – Πανθρακικού (και μόνο αυτό από όλα όσα έγιναν για την δεύτερη φάση του κυπέλλου), μέχρι να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει. Ετσι, ενώ είχαν προστεθεί οι βαθμοί από το άλλο παιχνίδι Ολυμπιακού Βόλου – ΠΑΟΚ που διεξήχθη την ίδια ώρα, περιέργως δινόταν σα να μην έχει γίνει το Χανιά-Πανθρακικός και μοιραία δεν υπήρχε και τελική βαθμολογία, αφού Πανθρακικός και Χανιά δίνονταν με ένα ματς λιγότερο, με τους Κομοτηναίος να εξακολουθούν να βρίσκονται πάνω στην κατάταξη (κάντε κλικ στην εικόνα δεξιά για να δείτε την σχετική βαθμολογία, όπως εμφανιζόταν στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής).

epo-kypello3Το πρωί προστέθηκε το 2-2 των Χανίων με τον Πανθρακικό, αλλά προς έκπληξη όλων στην τελική βαθμολογία που εμφανίστηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ, ήταν και πάλι δεύτερος ο Πανθρακικός και τρίτα τα Χανιά (κάντε κλικ δεξιά στην εικόνα για να δείτε την τελική κατάταξη, όπως εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ και όπως εμφανιζόταν ακόμα και κατά την διάρκεια της κλήρωσης των αγώνων της επόμενης φάσης, το μεσημέρι). Το θέμα το επισήμανε το ThrakiSportS στον πρόεδρο της Επιτροπής Κυπέλλου Μάνο Γαβριηλίδη, που ως πρόεδρος και της ΕΠΣ Θράκης έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα.

Από το γραφείο Τύπου της ΕΠΟ, που χειρίζεται την ιστοσελίδα, αναφέρθηκε ότι ήταν λάθος από το αυτοματοποιημένο σύστημα, το οποίο μετρούσε πρώτα την διαφορά τερμάτων και μετά την καλύτερη επίθεση (ενώ βάσει ΚΑΠ η διαφορά τερμάτων είναι… αδιάφορη, εφόσον υπάρχει ισοβαθμία και στο πρώτο κριτήριο των μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων ματς).

epo-kypello4Τελικά, αρκετές ώρες μετά την κλήρωση η κατάταξη διορθώθηκε και πλέον, όποιος πληκτρολογήσει στο site της ΕΠΟ θα δει ότι τελικά την δεύτερη θέση πήραν τα Χανιά και την τρίτη ο Πανθρακικός.

Υπενθυμίζεται ότι τα Χανιά κληρώθηκαν με τον Ολυμπιακό ως αντίπαλο στη επόμενη φάση, κάτι που σημαίνει ότι αν είχε προκριθεί η ομάδα της Κομοτηνής, θα έπαιζε ένα άκρως εμπορικό παιχνίδι με τους Πειραιώτες, έχοντας δεδομένα γεμάτο γήπεδο και συνακόλουθα αρκετά έσοδα από τα εισιτήρια.

Αλλά για να μπορούσε να συμβεί αυτό, έπρεπε ο Πανθρακικός να είχε φύγει με το διπλό από τα Χανιά το μεσημέρι της Πέμπτης…