Photos: 20 κλικ από το πρώτο σφύριγμα στους «αγώνες αγάπης» των Πυροσβεστών της Β. Ελλάδος στην Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Γιώργος Μαυρίδης

– Το φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος ΑΜ-Θ σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης, με σκοπό να συγκεντρωθούν τρόφιμα για το Γηροκομείο και το Ψυχολογικό Κέντρο, ξεκίνησε και επισήμως το μεσημέρι της Τετάρτης.

Λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων, στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη όπου έδωσαν το παρών συνολικά 8 ομάδες διαφόρων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών από την Θράκη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι Πυροσβέστες φανερά ευδιάθετοι παρά τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο όπου ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ Παντελεήμων τέλεσε αγιασμό ευχόμενος καλή επιτυχία στο όλο εγχείρημα.

Στο πλαίσιο του 1ου Ποδοσφαιρικού Τουρνουά Ξάνθης “Fire Cup” προγραμματίστηκαν μια σειρά από παράλληλες δράσεις, όπως αυτή της εθελοντικής αιμοδοσίας το πρωί της Παρασκευής στην Πυροσβεστική, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για τους αγώνες δεν χρειάζεται κάποιος να προμηθευτεί εισιτήριο, αλλά αντίθετα οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει για την τοποθέτηση δύο σταθμών συγκέντρωσης τροφίμων (ένας στην ΠΑΕ και ο άλλος στην Π.Υ. Ξάνθης).

Παίρνοντας τον λόγο λίγο πριν την επίσημη έναρξη των αγώνων ο Μητροπολίτης Ξάνθης στάθηκε στον χαρακτήρα της όλης διοργάνωσης χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους αγώνες ως “αγώνες αγάπης”, τονίζοντας πως τα δύο Ιδρύματα του Νομού, ήτοι το Γηροκομείο και το Ψυχολογικό, αντιμετωπίζουν προβλήματα και χρειάζονται στήριξη.

“Εύχομαι οι αγώνες που θα διεξαχθούν να στεφθούν από επιτυχία και να ολοκληρωθούν με ασφάλεια και βέβαια όπως ειπώθηκε από τον οικοδεσπότη της εκδήλωσης, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής, οι αγώνες οι σημερινοί έχουν ως σκοπό την άμυλα την ευγενική αλλά θα έλεγα ότι οι σημερινοί αγώνες σ’ αυτόν εδώ τον όμορφο και φιλόξενο χώρο της ΠΑΕ είναι αγώνες αγάπης” σημείωσε ο ίδιος εξηγώντας πως “γίνονται παραμονές των μεγάλων εορτών των Χριστουγέννων όπου βλέπουμε και μετέχουμε της αγάπης του Θεού, που ήρθε κοντά μας για να μας διδάξει την αγάπη. Ο σκοπός βέβαια των εκδηλώσεων είναι αρχικά να επικοινωνήσετε μεταξύ σας οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα σε διάφορες πόλεις και περιοχές αλλά και η στήριξη των δύο Ιδρυμάτων του Νομού”.

Όπως σημείωσε, σήμερα στο Γηροκομείο φιλοξενούνται περίπου 50 ηλικιωμένοι που έχουν ανάγκη στήριξης ενώ στο Ψυχολογικό Κέντρο αντίστοιχα υπάρχουν περίπου 50 παιδιά με ειδικές ανάγκες απ’ όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης ευχήθηκε οι αγώνες να ολοκληρωθούν χωρίς παρατράγουδα ή τραυματισμούς, ενώ στάθηκε και αυτός στον φιλανθρωπικό χαρακτήρα των εκδηλώσεων. Το παρών στην τελετή έναρξης έδωσαν οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών που συμμετέχουν στο τουρνουά, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας κος Μ. Λοβαρδέας.

“Ως Αντιδήμαρχος Πρόνοιας θα ήθελα να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, εδώ δεν ήρθαμε να παίξουμε μόνο μπάλα σήμερα αλλά να βοηθήσουμε τόσο το Γηροκομείο όσο και το Ψυχολογικό. Εύχομαι να είστε γεροί και να μπορείτε να συνεισφέρετε στους συνανθρώπους, κάτι που κάνετε και επαγγελματικά αλλά όπως αποδεικνύετε σήμερα και στον ελεύθερό σας χρόνο” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λομβαρδέας.

Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι:

Π.Υ. Ξάνθης

Π.Υ. Λάρισας

Π.Υ. Θεσσαλονίκης

Π.Υ. ΒΙΠΕ Βόλου

Π.Υ. Καβάλας

Π.Υ. Αλεξανδρούπολης

Π.Υ. Κομοτηνής

Α.Ε.Π.Ε.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ