“Κατάσκοπος” του Ολυμπιακού ενόψει Άντερλεχτ ο Φερέρα

Ο πρωην προπονητής της Ξάνθης και του Πανθρακικού και νυν της Λέουβεν Εμίλιο Φερέρα σε δηλώσεις του σε εφημερίδα υπογράμμισε πως η Άντερλεχτ δε βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και πως ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει την πρόκριση.

Ο Φερέρα μίλησε στην εφημερίδα “Γαύρο”.

Αρχικά, ο Φερέρα τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι αυτήν την περίοδο η Άντερλεχτ δεν βρίσκεται στην ιδανική αγωνιστική κατάσταση όπως φαίνεται και από την τέταρτη θέση την οποία που καταλαμβάνει στη βαθμολογία.. Αυτό όμως δεν λέει πολλά πράγματα και δεν πρέπει να επηρεάζει την κρίση που διαμορφώνει κάποιος για τη δυναμική της. Το βελγικό πρωτάθλημα είναι πραγματικά ανταγωνιστικό και επειδή ο τίτλος κρίνεται στα play off του Απριλίου, οι ομάδες που τον διεκδικούν ξέρουν ότι πρέπει να φορμαριστούν εκείνο το διάστημα. Είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να αντιμετωπίσει την Άντερλεχτ. Εμείς προηγηθήκαμε στην έδρα της, αλλά τελικά ηττηθήκαμε (σ.σ. 3-2). Όπως όλες οι ομάδες αυτού του επιπέδου, έχει τα πάνω της και τα κάτω της, οπότε είναι δύσκολο να γνωρίζουμε από τώρα πως θα παρουσιαστεί την περίοδο που θα παίξει με τον Ολυμπιακό. Αυτά τα παιχνίδια, πάντως, σίγουρα δεν θα είναι εύκολα για κανέναν από τους δύο».

Στη συνέχεια, ο Βέλγος τεχνικός συμπλήρωσε: «Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα ότι θα δώσει τη ρεβάνς στην έδρα του. Εκεί όπου γνωρίζω πολύ καλά πως με τη βοήθεια του κόσμου του μπορεί να νικήσει κάθε αντίπαλο, αλλά αντιμετωπίζει το μειονέκτημα της έλλειψης εγχώριου ανταγωνισμού. Στο ελληνικό πρωτάθλημα πηγαίνει από νίκη σε νίκη, τρέχει σχεδόν μόνος του, εν αντιθέσει με την Άντερλεχτ που δίνει πολύ δυσκολότερα ματς κι αυτό θα τη βοηθήσει από πλευράς ετοιμότητας».
Επίσης, ο Φερέρα υπογράμμισε: ««Η Άντερλεχτ είναι καλύτερη τώρα. Είναι πιο έτοιμη για να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις. Δεν έχει αλλάξει ριζικά το ρόστερ της, διαθέτει πολλούς ίδιους παίκτες και επιπροσθέτως, οι νεαροί κουβαλούν δύο χρόνων εμπιερίες. Ο Τίλεμανς, ο Πρατ και Ντεντόκερ έχουν εξελιχθεί πολύ. Δεν υπάρχουν ένας-δύο παίκτες που αν απομονωθούν, αποδιοργανώνεται ολόκληρη η ομάδα. Η Άντερλεχτ έχει ποδοσφαιριστές υψηλής ποιότητας σ’ολες τις γραμμές της. Τον Ντεσάχτ, τον Ντεφούρ, τον Οκάκα, τον Ζιγέ και τον Νάχαρ στα πλάγια… Δεν μπορώ να πω, δηλαδή ότι η ισχύς της βρίσκεται κάπου συγκεκριμένα».

Τέλος, ο Φερέρα αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό στιλ του Βαν Χόλσμπεεκ: «Στο ξεκίνημα της σεζόν, ο προπονητής της παρέτασσε την ομάδα του με 4-4-2 σε ρόμβο, χρησιμοποιώντας τον Ζιγέ ως αμυντικό μέσο (προτού τον μεταφέρει στα δεξιά της άμυνας), τον Πρατ ως επιτελικό και δύο κυνηγούς εκ των Σουάρεθ, Ιντρίσα Σίλα και Οκάκα. Προϊόντος του χρόνου, όμως έχει αλλάξει το σύστημα σε 4-4-1-1 ή 4-3-3 και η Άντερλεχτ αποδίδει καλύτερα. Γενικώς η ομάδα που έχει λύσεις, διαθέτει πλέον εμπειρία και θεωρώ ότι θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι».