Γ’ Εθνική: Διπλό με ανατροπή για την Ασπίδα Ξάνθης στην Ελευθερούπολη!

Με το ροζ φύλλο αγώνα έφυγε απο την Ελευθερούπολη η Ασπίδα Ξάνθης που παρότι βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο έκανε την ανατροπή και πέτυχε ακόμη μια σπουδαία νίκη, σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι που το χάρηκαν τόσο οι δύο ομάδες όσο και ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι πήραν εξ’ αρχής τα ηνία του ματς και κατάφεραν μάλιστα με το πέρας του πρώτου δεκάλεπτου να έχουν το προβάδισμα με 7 πόντους(23-16), στην δεύτερη περίοδο οι παίκτες της Ασπίδας ανέβασαν την απόδοση του και κατάφεραν να μειώσουν με την λήξη του πρώτου μέρους στο καλάθι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Ασπίδας συνέχισε σε υψηλό τέμπο και κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της διαφορά και να μπει μπροστά στο σκορ για τρείς ποντούς ενώ η κορύφωση της ήταν στο πρώτο πεντάλεπτο της τέταρτης περιόδου που πάτησαν το γκάζι και ανέβασαν το υπέρ τους προβάδισμα σε διψήφιο αριθμό(56-69).

Στο τελευταίο πεντάλεπτο ωστόσο το ματς έγινε ροντέο με τρομερό ρυθμό και μεγάλη επιθετική ευστοχία, και ειδικά στις βολές οπού οι Ξανθιώτες στα τελευταία κρίσιμα δύο λεπτά είχαν 7 εύστοχες βολές. Με το φινάλε του αγώνα οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν μια ακόμη μεγάλη νίκη που τους εδραιώνει στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος μαζί με την ΧΑΝΘ.

Δεκάλεπτα: 23-16, 42-40 (ημίχρονο), 53-56, 72-80 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Παπαγερίδης-Ντούρας

ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ (Θεοδοσιάδης): Παπαζούδης 13 (3), Καρατσομπάνης 18 (1), Ρότσας 3 (1), Γκούμας 10 (1), Αδαμόπουλος 12, Δανίκας 6, Αμπεριάδης 2, Πανδής 8.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης): Κουμπάνης, Δάτσης, Καραμπίνης, Κέλλης, Χατζημιχαηλίδης 14 (3), Παλλάκης 9, Κουτσογιάννης 10, Πετς 13 (1), Στεφανίδης 13 (1), Τσιώγκας 5 (1), Παπαδάκης 10, Γρούδος 6.