Photos: 30 κλικ από τον θρίαμβο της Ορεστιάδας που γκρέμισε από την κορυφή την Κηφισιά

Μια άκρως εντυπωσιακή Ορεστιάδα σε ένα ακόμη ματς στο “Νίκος Σαμαράς”, δείχνοντας πάθος και αποφασιστικότητα της για τη νίκη, κατάφερε να κερδίσει με 3-1 σετ την κουρασμένη Κηφισιά και να σταματήσει το σερί επτά νικών που έτρεχε η τελευταία και την είχε οδηγήσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Με τον κόσμο στο πλευρό της σε ένα βραδινό ματς και την ιστορική μπάντα στην θέση της, η Ορεστιάδα ξεκίνησε δυνατά το ματς και έδειξε αποφασισμένη να επιβάλλει το ρυθμό της. Μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, εκμεταλλευόμενος τα χαμένα σερβίς και τα λάθη στην επίθεση των φιλοξενούμενων, με καλή ανάπτυξη και “σπασίματα” στο μπλοκ, με πρωταγωνιστές τους Βουκασίνοβιτς και Ριζόπουλο ο ΑΟΟ είχε σταθερά το προβάδισμα και έφτασε σχετικά εύκολα  στην κατάκτηση του σετ με 25-21.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον Ρουμελιωτάκη να επανέρχεται στο βασικό σχήμα των φιλοξενούμενων που σταδιακά άρχισαν να δείχνουν το καλό τους πρόσωπο. Μετά το προβάδισμα 10-7 των γηπεδούχων η Κηφισιά με καλύτερη υποδοχή, λιγότερα λάθη και επιθετικές αιχμές τους Γιοβάνοβιτς, Χριστοφιδέλη ισορρόπησε το παιχνίδι και στα κρίσιμα σημεία μετά το 22-21, αλλά και με μια εύνοια των διαιτητών σε τρία σφυρίγματα στο τέλος σύμφωνα με τους γηπεδούχους (ένα σερβίς δόθηκε άουτ αντί για άσσος, μία επίθεση του Γιοβάνοβιτς δόθηκε μέσα αντί για έξω κλπ), η Κηφισιά έφτασε στην ισοφάριση.

Στο τρίτο σετ θα περίμενε κανείς την Κηφισιά να μπει με ανεβασμένη ψυχολογία, αλλά η Ορεστιάδα ήταν και πάλι αυτή που προηγήθηκε με 7-5. Χάρη σε μπλοκ του Χριστοφιδέλη η αθηναϊκή ομάδα πέρασε μπροστά με 8-7 και λίγο πιο μετά 11-10, αλλά μέχρι εκεί. Με ένα σερί 3-0  αλλά και μπλοκ του πολύ καλού Μίλιτς οι ακρίτες ξέφυγαν με άσο του Χήρα 16-13. Ο Χριστοφιδέλης με μπλοκ προσπάθησε να ξαναβάλει την ομάδα του στο ματς μειώνοντας στον πόντο, όμως οι άστοχες επιθέσεις και το εντυπωσιακό παιχνίδι των γηπεδούχων, έγειρε με το σετ για τους Εβρίτες.

Με… φτερά στα πόδια και σε χέρια οι παίκτες του Κριστόφ πέταγαν στο τέταρτο σετ, που ήταν και το τελευταίο. Πιέζοντας αφόρητα την μέτρια Κηφισιά και με πολλές άμυνες προηγήθηκαν με 9-6. Τα λάθη του Γιοβάνοβιτς στην επίθεση, αλλά και τα “βαριά πόδια” των συμπαικτών του, κρατούσαν πίσω τους φιλοξενούμενους, τη στιγμή που το “πράσινο” μπλοκ δούλευε κατάλληλα για να ανοίξει η διαφορά στο 16-11. Μετά η διαφορά έφτασε και τους οκτώ και έχοντας τόσα μπατς μπολ, δεν υπήρχε κίνδυνος να χαθεί αυτό το παιχνίδι και το τρίποντο.

Για τους ακρίτες, που είχαν μόνο διακριθέντες, ΜVP ήταν ο Ριζόπουλος 14 πόντους, ενώ σημαντική ήταν για μια ακόμη φορά και η συνεισφορά του Μίλιτς με 9 πόντους, εκ των οποίων 4 μπλοκ. Τοπ σκόρερ με 25 πόντους ο Γιοβάνοβιτς της Κηφισιάς, ενώ 15π είχε ο Μπίσετ.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Κριστόφ): Χήρας 4 (2/8 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Αμπουΐλα 6 (5/5 επ, 1 μπλοκ), Γκούσταφσον 15 (13/32 επ, 2 μπλοκ), Μίλιτς 9 (4/13 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ), Βουκασίνοβιτς 16 (16/33 επ, 86% υπ -59% άριστες), Ριζόπουλος 14 (13/21 επ, 1 μπλοκ, 87% υπ – 73% άριστες) / Κωνσταντινίδης (λ, 88% υπ – 71% άριστες), Αντωνιάδης (λ), Σκαρλατίδης
ΚΗΦΙΣΙΑ (Αρσενιάδης): Νικολάκης 1 (1/3 επ), Χριστοφιδέλης 8 (7/15 επ, 1 μπλοκ, 65% υπ – 35% άριστες), Μπισέτ 15 (8/19 επ, 7 μπλοκ), Παπαγγελόπουλος 7 (5/12 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Ρουμελιωτάκης 4 (4/15 επ, 74% υπ 52% άριστες), Γιοβάνοβιτς 25 (24/50 επ, 1 μπλοκ) / Στεφάνου (λ, 82% υπ – 55% άριστες), Κάπελλας, Κοντος, Κόβαλτσουκ 3 (3/9 επ, 77% υπ -54% άριστες), Φραγκιαδάκης
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ RADIOEVROS, ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ