Το pregame της αναμέτρησης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον Παμβοχαϊκό

Ενα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της εμβόλιμης 8ης αγωνιστικής της Volley League διεξάγεται το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» της Αλεξανδρούπολης. Ο Εθνικός φιλοξενεί τον Παμβοχαϊκό, υπό το βλέμμα του Νικολά Μιγιαήλοβιτς, που υπέγραψε το περασμένο Σάββατο και ήδη βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Ο Εθνικός προέρχεται από την αποκαρδιωτική εμφάνιση με την Κηφισιά και το κλίμα στην ομάδα δεν είναι καλό, όπως εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται και το ίδιο το ΤΑΑ Εθνικός, που στην προαναγγελία του αγώνα αναφέρει ότι η παρουσία και μόνο του Μιγιαήλοβιτς «άρχισε να αλλάζει το κλίμα εντός και εκτός ομάδας». Ωστόσο θα φανεί στην αναμέτρηση αν το κλίμα έχει αλλάξει πραγματικά, δεδομένου ότι ο Μιγιαήλοβιτς θα μπορεί να ενισχύσει τον Εθνικό μετά τις 15 Δεκεμβρίου, οπότε και ανοίγει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης με τον Ανέστη Δαλακούρα και πάλι έτοιμο για δράση, κοντράρεται με έναν δυνατό και φιλόδοξο αντίπαλο που έχει καταφέρει να αποσπάσει βαθμό στην Πυλαία από τον ΠΑΟΚ, διαθέτει τέσσερις ξένους (ο Εθνικός μόλις απέκτησε τον τρίτο του) και έρχεται στον Έβρο με άγριες διαθέσεις. Όπλο των γηπεδούχων αναμένεται να αποτελέσει η έδρα, αν και φέτος ο κόσμος στην εξέδρα δεν είναι τόσος πολύς όσο τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Σάκης Μουστακίδης έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του και εδώ και δύο ημέρες έχει ανεβάσει σε έντονους ρυθμούς την προετοιμασία του για το σημερινό παιχνίδι. «Μπορούμε να καταφέρουμε να κερδίσουμε τον αντίπαλό μας, αν παίξουμε σοβαρά, με πάθος, και αποφασιστικότητα. Θέλουμε να επιβάλλουμε εμείς τον ρυθμό μας, να πιέσουμε και να κλείσουμε τα ατού της ομάδας της Βόχας. Ζητάμε την συμπαράσταση του κόσμου της Αλεξανδρούπολης για να μας σπρώξει στη νίκη» σχολιάζουν στην Αλεξανδρούπολη.

Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 7.00 το βράδυ και θα καλυφθεί ζωντανά από το ThrakiSportS. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Βασιλειάδης και Ιωαννίδης. Το πρόγραμμα της εμβόλιμης 8ης αγωνιστικής περιλαμβάνει άλλα πέντε ενδιαφέροντα παιχνίδια, τα τρία από τα οποία διεξάγονται το απόγευμα, με τα τηλεοπτικά ντέρμπι Αρης-Ολυμπιακός και Κηφισιά-Φοίνικας Σύρου να ξεχωρίζουν. Το απόγευμα της Πέμπτης η Ορεστιάδα ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, σε αγώνα που επίσης θα μεταδώσει το ThrakiSportS.