ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στην πρόκριση της Φιλίας Ορεστιάδας επί της ΑΕ Κομοτηνής για το Κύπελλο

Στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της πρώτης φάσης του Κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, η Φιλία Ορεστιάδας επικράτησε με 78-63 του εφηβικού τμήματος της Α.Ε. Κομοτηνής στο κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Γκατσιούδης» του Διδυμοτείχου, που χρησιμοποιήθηκε ως έδρα της Φιλίας αφού η δική της είχε καταληφθεί από μια έκθεση πτηνών!

Με τη νίκη της, η ομάδα του Γιώργου Ουζουνίδη προκρίθηκε απευθείας στην τρίτη φάση του θεσμού, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με το νικητή του ζευγαριού της δεύτερης φάσης ανάμεσα σε Ασπίδα Ξάνθη και Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης. Όπως σημειώνουν τα gipedatouevrou, η Φιλία πήρε από το ξεκίνημα το προβάδισμα στο σκορ, που έφτασε σε διψήφια διαφορά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου και διατηρήθηκε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι τέλους.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕ Κομοτηνής δεν αγωνίστηκε με την ανδρική της ομάδα, με την οποία αντιμετώπισε και νίκησε την επόμενη ημέρα την Αρετσού για την Γ’ Εθνική, αλλά με την εφηβική, όπως με τα εφηβικά τους τμήματα συμμετέχουν στον θεσμό και οι άλλες ομάδες των εθνικών κατηγοριών όπως ο ΓΑΣ Κομοτηνή και η Ασπίδα Ξάνθης.

Διαιτητές του αγώνα Φιλία Ορεστιάδας – ΓΑΣ Κομοτηνή ήταν οι κ. Γιαννούλης και Νικολετοπούλου.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 46-33 (ημίχρονο), 64-51, 78-63 (τελικό αποτέλεσμα)

ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: Γεμουσακάκης, Μπερτσιμάς 18 (1), Ευαγγέλου 2, Κατσιαβριάς 5, Χερκελέντης 23 (1), Σαββουλίδης 13 (1), Κοντούρης 3, Μαρτίδης 4, Γιαννακουδάκης 7 (2), Τσουλουβης, Συμιτσάκης 3
Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: Καραμανλής 2, Κυμπάρης, Βακρινος 24, Λεφής 4, Γαρυφαλλίδης, Μπορμπίδης Η., Λαγαμτζής 4, Χατζηπαυλίδης 20 (2), Μπορμπίδης Α., Καναράς