O Τσουκ νίκησε τον… Μίχαλι στην ευρωπαϊκή κόντρα των πρώην παικτών του Εθνικού

Τεράστιο βήμα για την πρόκριση τους στους «8» του CEV Cup έκανε ο Ολυμπιακός που κέρδισε το βράδυ της Τετάρτης στην Ρουμανία την Κραϊόβα με 3-2, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων που έφερε αντιμέτωπους δύο παίκτες που πέρυσι τέτοια εποχή αγωνίζονταν με την φανέλα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Ο λόγος για τον Μπόζινταρ Τσουκ που πλέον ανήκει στον Ολυμπιακό και τον Ιβάν Μίχαλι, που μετακόμισε το καλοκαίρι στην ρουμανική ομάδα. Ο Τσουκ σημείωσε 9 πόντους (5/15, 2 μπλοκ, 2 άσσοι, 54% υπ., 31% άριστες) και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να φύγει με ένα τεράστιο διπλό.

Από την πλευρά του, ο Μίχαλι σημείωσε 8 πόντους 8 (6/11, 2 μπλοκ), δηλαδή ηττήθηκε οριακά από τον Τσουκ, όπως και η ομάδα του από τον Ολυμπιακό που λύγισε τους Ρουμάνους εκτός έδρας στο τάι μπρέικ (21-25, 25-16, 19-25, 25-22, 12-15).

Η selfie φωτογραφία των δύο πρώην παικτών του Εθνικού τραβήχτηκε πριν την έναρξη της αναμέτρησης, όταν δεν υπήρχε μεταξύ τους νικητής και ηττημένος, από την Κριστίνε Μίχαλι για λογαριασμό του thrakisport. Ο επαναληπτικός θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου στο κλειστό του Ρέντη κι ο Ολυμπιακός χρειάζεται νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να προκριθεί ή ήττα στο τάι μπρέικ και κατόπιν να κατακτήσει το ‘χρυσό σετ’. Αποκλείεται μόνο αν ηττηθεί στην έδρα του με 3-0 ή 3-1 σετ.

Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, το «πειρατικό» του Φοίνικα Σύρου για την ίδια διοργάνωση προσέκρουσε σε… παγόβουνο, καθώς ηττήθηκε με 3-0 στην πόλη Σασταμάλα της νοτιοδυτικής Φινλανδίας από την Βαλέπα, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τους «16» του CEV Cup. Η πρόκριση θα κριθεί στην Σύρο με τους νησιώτες να θέλουν οπωσδήποτε νίκη με 3-0 ή 3-1 ώστε να οδηγήσουν στο χρυσό σετ την πρόκριση στα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Για την κορυφαία διοργάνωση, το Champions League, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε το βράδυ της Τρίτης  με 3-0 από την Νόλικο Μάασεικτου Βελγίου για την 3η αγωνιστική των ομίλων και τα περιθώρια έχουν στενέψει όχι απλά για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης αλλά έστω και για την τρίτη θέση που οδηγεί στα προημιτελικά του Challenge Cup. Για την τρίτη τη τάξει διοργάνωση υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης ο Εθνικός νίκησε με 3-1 σετ την σλοβακική Πριέβιντζα και έχει κάνει σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.