Οι τρείς πρώτες μεταγραφικές “σειρήνες” για την γραμμή κρούσης της Ξάνθης! Από τον “Πετρογκόλ” και τον Γκέκα στον… διεθνή Σκανδιναβό!!!

Μπορεί στην Ξάνθη όλοι να ζούμε στους ρυθμούς της “χιλιάρας”, με την Ξάνθη να ψάχνει το ένα γκολ που θα την οδηγήσει στην επίτευξη 1.000 γκολ στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και με το μυαλό στον “τελικό” με την Λάρισα την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου που θα κρίνει εν πολλοίς την συνέχεια της Ξάνθης στον θεσμό του Κυπέλλου, εκεί οπού πέρσι έφτασε μέχρι τον τελικό, ωστόσο έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του μήνα και τον σχεδιασμό ενόψει της έναρξης της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου την 1η Ιανουαρίου.

Η θέση η οποία φαίνεται πως η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή έχει κριθεί “επιτακτική” είναι αυτή του επιθετικού με τους Θρακιώτες να θέλουν ακόμη μια αξιόπιστη λύση στην γραμμή κρούσης ώστε να πλαισιώσει τους Καπετάνο και Ράνο. Το πρώτο όνομα που ακούστηκε αρκετά έντονα είναι αυτό του Αντώνη Πετρόπουλου, μια περίπτωση που αρέσει στην Ξάνθη αλλά όσο ο ποδοσφαιριστής δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Ιταλική  Μπάρι θεωρείται δύσκολη η κίνηση απόκτησης του από τους Ξανθιώτες.

Το δεύτερο σενάριο που “παίζει ζεστά” τις τελευταίες ημέρες είναι αυτό του διεθνή Έλληνα επιθετικού Φάνη Γκέκα, και ειδικά απο την στιγμή που ο 35χρονος Λαρισαίος επιθετικός έμεινε ελεύθερος απο την Τουρκική Εσκίσεχιρσπορ, με την οποία σε 10 ματς πέτυχε 6 γκολ! Ο λόγος που έμεινε ελεύθερος ο Γκέκας σαφέστατα και δεν ήταν για αγωνιστικούς λόγους αλλά οτί οι Τούρκου αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Η περίπτωση του Γκέκα μόνο αδιάφορη δεν είναι για τους Ξανθιώτες που βλέπουν με πολύ καλό μάτι την απόκτηση ενός φόρ  που πετυχαίνει για “πλάκα” πάνω απο 10 τέρματα σε όποια ομάδα και αν αγωνίζεται.

Στα θετικά της περίπτωσης Γκέκα πως είναι ελεύθερος αλλά και το γεγονός πως ατζέντης του Λαρισαίου φορ είναι ο Ξανθιώτης Ανέστης Τσετινές, που έχει διατελέσει στο παρελθόν και τιμ μάνατζερ στην Skoda. Στα αρνητικά πέρα απο το κομμάτι της ηλικίας είναι και το υψηλό κασέ του Γκέκα αλλά και η… σφήνα που φαίνεται πως προσπαθούν να κάνουν τόσο η Λάρισα αλλά και ο Ηρακλής, αν και δεν αποκλείεται ο Γκέκας να έχει προτεραιότητα να μείνει στο Τουρκικό πρωτάθλημα αν σκάσει κάτι καλό.

tommy hoilandΤελευταίο όνομα που ακούστηκε για την Ξάνθη είναι αυτό του 26χρονού επιθετικού Τόμι Χέιλαντ. Oπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο Δημήτρης Σαμόλης στο sport24 ο Χέιλαντ (τον βλέπετε δεξιά) σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ της χώρας του έχει αναφέρει πως του έχει γίνει κρούση απο την Ξάνθη που του έχει εκφράσει ενδιαφέρον να τον εντάξει στο δυναμικό της.  Ο 26χρονος παίκτης κατέστησε σαφές πως σε περίπτωση που δεν βρει κάτι καλύτερο, τότε θα σκεφτεί σοβαρά την προοπτική να έρθει και να παίξει στην Ελλάδα.

Να σημειώσουμε εδώ πως το συμβόλαιο του επιθετικού της Μόλντε λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, με την περίπτωση του ωστόσο μόνο εύκολη να μην είναι καθώς μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή σε καλή ηλικία που μετρά 30 συμμετοχές την φετινή σαιζόν με την Μόλντε σε όλες τις διοργανώσεις πετυχαίνοντας και 10 γκολ(7 στο πρωτάθλημα Νορβηγίας, 2 στο Κύπελλο, ενώ σκόραρε και στην μεγάλη νίκη της Μόλντε με 3-1 στην Τουρκία επί της Φενέρμπαχτσε για το Europa League), και μάλιστα εκτός απο την Ξάνθη για την απόκτηση του φαίνεται πως έχουν κινηθεί και ομάδες απο την Αγγλία  και την Σκωτία.

Ο Χέιλαντ γεννήθηκε στις 11 Απριλίου του 1989 στο Σταβανγκάρ της Νορβηγίας, έχει ύψος 1,75, πέρα απο φορ αγωνίζεται με την ίδια άνεση τόσο στα άκρα όσο και ως περιφερειακός φορ, ενώ είναι διεθνής με τις Εθνικές ομάδες της Νορβηγίας: Κ15, Κ16, Κ17, Κ18, Κ19, Κ21, Έχει αγωνιστεί με τα χρώματα των Μπρίνε(44 συμμετοχές με 10 γκολ), Βίκινγκ ( 44 συμμετοχές με 4 γκολ),  Σάντνες (40 συμμετοχές με 8 γκολ), Λίλεστρομ (δανεικός απο Μόλντες με 13 συμμετοχές και 3 τρία γκολ) και φυσικά την Μόλντε στην οποία και αγωνίζεται μέχρι και σήμερα και μετρά 61 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις ενώ έχει πετύχει και 19 τέρματα.

Και οι τρείς είναι περιπτώσεις που φαντάζουν εξαιρετικές για την ομάδα της Θράκης, αλλά δεδομένα μέχρι και την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, που έχουμε κάτι παραπάνω απο ένα μήνα, έχουμε να ακούσουμε ακόμη αρκετά ονόματα άλλα ως απλή φημολογία και άλλα πιο υπαρκτά. Άλλωστε η Ξάνθη είναι απο τις ομάδες που φημίζεται πως… “μαγειρεύει πριν πεινάσει”.