Τσάμπιος Λιγκ: Πάγκο ο Τόρο στον εφιάλτη της Βαρκελώνης, βαριά ήττα και για Ολυμπιακό στο Μόναχο

Από μεγάλα σκορ σημαδεύτηκαν οι αγώνες της Τρίτης για την πέμπτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός ενώπιον πέντε χιλιάδων φίλων του, ανάμεσα στους οποίους και δεκάδες θρακιώτες, ηττήθηκε με 4-0 από την Μπάγερν ενώ η Ρόμα, με τον Βασίλη Τοροσίδη να μένει στον πάγκο αλλά τον Κ. Μανωλά να αγωνίζεται βασικός, γνώρισε ακόμα πιο βαριά ήττα με 6-1 από την Μπαρτσελόνα.

Μετά από αυτά τα αποτελέσματα, είναι οριστικό ότι η πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League περνάει από το «Γ. Καραϊσκάκης» στο ματς με την Αρσεναλ, στις 9 Δεκεμβρίου.  Οι «Κανονιέρηδες» νίκησαν εύκολα 3-0 τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Λονδίνο και θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για έναν «τελικό» απέναντι στους «ερυθρόλευκους» διεκδικώντας ουσιαστικά νίκη με δύο γκολ διαφορά.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος θα προκρίνονται με νίκη, ισοπαλία και ήττα με 0-1 και 1-2. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε ο Ολυμπιακός θα περάσει  στην επόμενη φάση και την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ θα συνεχίσει στο Europa League, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια!

Η Βαρκελόνη έγινε τόπος… μαρτυρίου για τη Ρόμα καθώς η Μπαρτσελόνα συνέτριψε με 6-1 την ομάδα του Κώστα Μανωλά (βασικός) και του Βασίλη Τοροσίδη (στον πάγκο). Πανδαισία από τους «Μπλαουγκράνα», με τον Μέσι να πετυχαίνει τα πρώτα δύο γκόλ του στο φετινό Champions League. Στο πρώτο (18΄) η μπάλα πέρασε απ΄όλους τους παίκτες της Μπάρτσα, πλην του τερματοφύλακα, πριν καταλήξει στα δίχτυα. Εχασε και πέναλτι με το Νεϊμάρ στο 77΄.

Η Λεβερκούζεν δεν κατάφερε να νικήσει τη Μπάτε Μπορίσοφ στην 5η αγωνιστική του Champions League, έμεινε στο 1-1 στη Λευκορωσία και έτσι η ομάδα του Ξανθιώτη αρχηγού της Εθνικής Ομάδας εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Στον 7ο όμιλο η Τσέλσι πήρε τη νίκη που χρειαζόταν στο Τελ Αβίβ (4-0) επί της Μακάμπι, με τον πρώην παίκτη των «μπλε», Ταλ Μπεν Χάιμ να αποβάλλεται στο 40΄. Όμως, η εκπληκτική Ντιναμό Κιέβου πέρασε από το «Ντραγκάο» με 2-0 επί της Πόρτο κι έτσι τα πάντα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική (Ντιναμό Κιέβου – Μακάμπι Τελ Αβίβ, Τσέλσι – Πόρτο).

Τέλος, στον 8ο όμιλο, απίστευτη η Γάνδη, η οποία απέκλεισε τη Λιόν νικώντας τη στο «Ζερλάν» με το τελικό 1-2 να διαμορφώνεται στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Πλέον οι πρωταθλητές Βελγίου θα κυνηγήσουν το θαύμα την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην αδιάφορη Ζενίτ του Γιούρι Λοντίγκιν, που νωρίτερα είχε κερδίσει τη Βαλένθια στην Αγία Πετρούπολη, έκανε το πέντε στα πέντε σφραγίζοντας πανηγυρικά την πρωτιά και θα πάει ενδεχομένως αδιάφορη στην Γάνδη.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι υπόλοιποι αγώνες του προγράμματος της Τετάρτης:

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπάτε Μπορίσοφ – Λεβερκούζεν 1-1 (2΄ Γκόρντεϊτσουκ – 68΄ Μεχμέντι)
Μπαρτσελόνα – Ρόμα 6-1  (15΄,44΄ Σουάρες, 18΄,59΄ Μέσι, 56΄ Πικέ, 77΄ Αντριάνο – 90+1΄ Τζέκο)

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Αρσεναλ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0 (29΄ Οζίλ, 33΄,69΄ Σάντσες)
Μπάγερν – Ολυμπιακός 4-0 (8΄ Ντάγκλας Κόστα, 16΄ Λεβαντόφσκι, 20΄ Μίλερ, 69΄ Κομάν)

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Πόρτο – Ντιναμό Κιέβου 0-2 (35΄ Γιαρμολένκο, 64΄ Γκονζάλες)
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Τσέλσι 0-4 (20΄ Κέιχιλ, 73΄ Γουϊλιαν, 77΄ Οσκαρ, 90+1΄ Ζουμά)

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Ζενίτ Αγ. Πετρ. – Βαλένθια 2-0  (15΄ Σατόφ, 74΄ Τζιούμπα)
Λιόν – Γάνδη 1-2  (7΄ Φερί – 32΄ Μιλίτσεβιτς, 90+5΄ Κουλιμπαλί)

Την Τετάρτη διεξάγονται οι αναμετρήσεις:


1ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάλμε – Παρί Σεν Ζερμέν
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ρεάλ Μαδρίτης

2ος ΟΜΙΛΟΣ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Βόλφσμπουργκ
Μάντσεστερ Γ. – Αϊντχόφεν

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Ατλέτικο Μαδρίτης – Γαλατασαράι
Αστάνα – Μπενφίκα

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Γιουβέντους – Μάντσεστερ Σίτι
Γκλάντμπαχ – Σεβίλη