Τρισμέγιστη γκάφα του προέδρου του Εθνικού! Δεν ξέρει με ποιο σκορ και σε ποια φάση προκρίνεται η ομάδα του!!!

Σε μια πρωτοφανή γκάφα υπέπεσε στις πρωινές ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιώργος Γεωργιάδης, που φιλοξενήθηκε με την αφορμή της επαναληπτικής αναμέτρησης της ομάδας της Αλεξανδρούπολης με αυτήν της Πανβίτα Μούρσκα Σομπότα της Σλοβενίας (19:00, LIVE ThrakiSportS).

Εξηγώντας στον Δημήτρη Κολιό στο Radio Maximum με ποιο σκορ προκρίνεται ο Εθνικός, απάντησε επί λέξει: «Ο Εθνικός πρέπει να νικήσει, έτσι κι αλλιώς. Αν νικήσει με 3-1, περνάμε εμείς στους 16 της Ευρώπης. Αν νικήσει με 3-2, επειδή ακριβώς νικήσαμε και εκεί, πάλι περνάμε. Για να υπάρξει το χρυσό σετ, πρέπει να χάσουμε με 3-2. Και με 3-1 να χάσουμε, πάλι εμείς περνάμε».

Πρόκειται για πρωτοφανή γκάφα που δείχνει πρωτίστως άγνοια κανονισμών. Βλέπετε, με δεδομένο ότι η Εθνικός είχε νικήσει με 3-2 μέσα στην Σλοβενία, πράγματι σε περίπτωση ήττας του με 3-2 θα οδηγηθούμε στο χρυσό σετ, αλλά σε περίπτωση ήττας του με 3-1 (ή 3-0) σε καμία περίπτωση δεν προκρίνονται οι Εβρίτες, όπως νομίζει ο πρόεδρός τους, αλλά αντιθέτως αποκλείονται.

Βέβαια, όλοι απεύχονται να συμβεί αυτό το σενάριο και σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν ο Σάκης Μουστακίδης με τους παίκτες του να κερδίσουν το παιχνίδι και να καθαρίσουν με δυο νίκες την υπόθεση πρόκριση, χωρίς να μπλέξουμε στα σενάρια που προαναφέρθηκαν. Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρόεδρος εμφανίζεται να αγνοεί το πότε προκρίνεται η ομάδα του.

Μάλιστα, η άγνοια του Γ. Γεωργιάδη δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Σε τρία διαφορετικά σημεία της ραδιοφωνικής του συνέντευξης, έχει υποστηρίξει ότι με πρόκριση το βράδυ της Τετάρτης, ο Εθνικός θα περάσει στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και σε περίπτωση πρόκρισης και στην επόμενη φάση, τότε θα περάσει στους οκτώ, δηλαδή στα προημιτελικά όπου έφτασε και πέρυσι.

Ωστόσο και αυτό δεν είναι αληθές. Αν ο Εθνικός προκριθεί, θα περάσει στους 32 του Challenge Cup. Οι διπλές αναμετρήσεις με την σλοβένικη Πανβίτα Μούρσκα Σομπότα είναι για την προκριματική φάση της διοργάνωσης και οι νικήτριες των ζευγαριών θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση τους ηττημένους 16 ζευγαριών του CEV Cup (της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης), οι οποίοι θα υποβιβαστούν στο Challenge Cup.

Μάλιστα, το ίδιο λάθος συνήθιζε να κάνει πέρυσι ο τότε πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας, που συνήθιζε και αυτός να έχει την εντύπωση ότι η ομάδα της Αλεξανδρούπολης περνούσε… δύο – δύο τις φάσεις της διοργάνωσης. Αίσθηση προκαλεί όμως πλέον το ότι και ο νέος πρόεδρος δείχνει να αγνοεί σε ποια φάση της διοργάνωσης θα προκριθεί η ομάδα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνέντευξη προβάλλεται και από τον επίσημο λογαριασμό του ΤΑΑ Εθνικός στο facebook, στο οποίο υπήρχε επίσης το ίδιο λάθος την περασμένη εβδομάδα (στο ρεπορτάζ του πρώτου αγώνα, που ίσως παρέσυρε και τον πρόεδρο του Εθνικού).

Μακάρι πάντως να μην χρειαστούν κομπιουτεράκια και ο Εθνικός να καθαρίσει με δυο νίκες την πρόκριση στους “32” και μακάρι να αποδειχθεί… “προφητικός” ο Γ. Γεωργιάδης και να καταφέρει πράγματι να φτάσει και στους “16” ο Εθνικός, περνώντας και τον επόμενο γύρο.

Ακούστε την συνέντευξη Γεωργιάδη στον Maximum όπου σε διάστημα πέντε λεπτών λέει τρεις φορές ότι ο Εθνικός θα προκριθεί στους 16 της Ευρώπης, ενώ στο 4.20″ αναφέρεται σε πρόκριση της ομάδας του ακόμα και σε ήττα με 3-1…

Γ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 18-11-15 by Maximum Maximumfm on Mixcloud