ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στο ισόπαλο ντέρμπι του Ορφέα με τον Άρη Αβάτου!

Ισόπαλοι αναδείχτηκαν Ορφέας Ξάνθης και Άρης Αβάτου στο μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας, με τις δύο ομάδες να έχουν απο ένα ημίχρονο.

Μόνος πρώτος και διατηρώντας την διαφορά ασφαλείας απο τους διώκτες του παρέμεινε μετά το πέρας και της 9ης αγωνιστικής ο Ορφέας Ξάνθης, που παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ απο τον δις πρωταθλητή της ΕΠΣ Ξάνθης Άρη Αβάτου κατάφερε να αντιδράσει ισοφαρίζοντας το ματς.

Στο πρώτο μέρος παρότι ο Ορφέας μπήκε πιο δυνατά χάνοντας καλή στιγμή στο 7′ με ένα σουτ του Μουμίνογλου Τουγιάλ που πέρασε άουτ, στην συνέχεια παρότι είχε κατοχή μπάλας έδειχνε αδυναμία στην τελική πάσα για να μπορέσει να απειλήσει την εστία του Εμίνογλου. Απο την άλλη η ομάδα του Κυριάκου Κετσιεμενίδη  που αντιμετώπισε την πρώτη ομάδα του, απο το 17′ και μετά έδειξε να πατά καλά στο γήπεδο και με την συμπλήρωση 25′ λεπτών πήρε και το προβάδισμα όταν μετά το γύρισμα του Χριστοφορίδη μέσα στην περιοχή ο Τζοσκούν Κιοσέ μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έσπρωξε στα δίχτυα του Ζώη για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Αβάτου. Λίγα λεπτά μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν αέρα δύο τερματων με τον Χριστοφορίδη όμως να μην μπορεί να νικήσει απο κοντά τον Ζώη.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, πίεσαν πολύ και κατάφεραν στο 56′ να φέρουν το ματς στα ίσια με τον Μάνο Χαραλαμπίδη που ξελάσπωσε την ομάδα του σε ακόμη ένα ντέρμπι. Ο επιθετικός του Ορφέα με προβολή μετά απο ωραία συνεργασία των Καρά Αλή και Μουμίνογλου έγινε ο τελικός αποδέκτης της σέντρας του τελευταίου και την έστειλε στα δίχτυα του Εμίνογλου για το 1-1. Απο εκεί και πέρα ο Ορφέα συνέχισε να πιέζει ενώ οι φιλοξενούμενοι απο την πλευρά τους προσπαθούσαν με κόντρα επιθέσεις να εκμεταλευτούν τους κενούς χώρους που άφηναν οι γηπεδούχοι. Η ομάδα του Ορφέα που είχε μια κλή στιγμή με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βασίλη Καραγκιόζη που μπλόκαρε ο Εμίνογλου, είχαν και δύο δοκάρια αρχικά  με το δυνατό σουτ του Μουμίνογλου Τουγιάλ μέσα απο την περιοχή και πλάγια με τον Εμίνογλου να πέφτει στην κλειστή γωνιά του και με την παρέμβαση του η μπάλα να πηγαίνει στο δεξί του δοκάρι και κόρνερ. Ενώ στο 72′ ο Μουμίνογλου έκανε την σέντραο Τζαμπάζ Χακή έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού του Εμίνογλου. Απο την άλλη η ομάδα του Αβάτου είδε δύο φορές τους αμυντικούς του Ορφέα να προλαβαίνουν υποσχόμνες αντεπιθέσεις των Χριστοφορίδη και Κιοσέ, ενώ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για μια υπόδειξη οφσάιντ του Χριστοφορίδη στο 63′ και ενώ ο επιθετικός του Άρη Αβάτου έβγαινε στην αντεπίθεση.

Με το πέρας του αγώνα ο Ορφέα διατήρησε την διαφορά  των 7 πόντων απο τον Άρη Αβάτου και των τριών απο την Θαλασσιά, και πλέον στοχεύει στο απόλυτο των νικών στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε του πρώτου γύρου με αντιπάλους τους Ελπίδα Γενησέας(εκτός), Νέστο Κύρνου, Άρη Πετεινού(εκτός) και Αστέρα Μαγικού(εκτός). Απο την άλλη στον Άρη Αβάτου στρέφουν την προσοχή τους στο δεύτερο διαδοχικό ντέρμπι με την εντός έδρας αναμέτρηση με την Ασπίδα Ξάνθης. Πολύ καλή η διαιτησία του Τζεβελεκίδη όπως και των βοηθών του Ιλιάς Εμπλιούκ  και Κώστα Κωνσταντινίδη.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ζώης, Τζαμπάζ Χακή, Καρά Αλή, Παπαδιώτης, Μόσχος, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Μουμίνογλου Τουγιάλ, Χαραλαμπίδης(83′ Θεοδωρίδης), Καραγκιόζης Γ., Χουσείνογλου Ερντίντς(35′ Χίντ Ιμέρ)

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥΣ(Κ. Κετσιεμενίδης): Εμίνογλου, Σαμπανίδης, Μπουνταγκίδης, Φεταχίδης, Κουτσομιχάλης, Σουκρήογλου Σουκρή, Τζοσκούν Κιοσέ(80′ Κοτόπουλος), Ταχτσίδης, Χριστοφορίδης, Καραγιάννης(65′ Γκέκας), Βασιλειάδης Γ.(88′ Τσιλιγγίρης)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 9 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ