Τσάμπιονς Λιγκ: Από πάσα του Τόρο το πέναλτι της νίκης της Ρόμα επί της Λεβερούζεν

Η Ρόμα νίκησε με 3-2 σε ένα από τα πιο χορταστικά παιχνίδια της βραδιάς της Τετάρτης στο Τσάμπιονς Λιγκ, με το νικητήριο γκολ των Ρωμαίων να επιτυγχάνεται σε πέναλτι του Πιάνιτς που κερδήθηκε μετά από πάσα του Βασίλη Τοροσίδη.

Ο Ξανθιώτης παίκτης, που δεν ξεκίνησε βασικός αλλά πέρασε ως αλλαγή στο 75′ αντικαθιστώντας τον Μαϊκόν, λίγο μετά έβγαλε την πάσα από την οποία είχαμε μια φάση που όχι μόνο αποκόμισε το πέναλτι για την Ρόμα αλλά στην ίδια φάση δέχθηκε κόκκινη κάρτα ο Τοπράκ.

Επίσης, πρόλαβε στο ένα τέταρτο που αγωνίστηκε να… κιτρινιστεί. Βασικός ξεκίνησε ο Μανωλάς για την Ρόμα αλλά και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος για την Μπάγερ Λεβερκούζεν, σε μια αναμέτρηση όπου αγωνίστηκαν περισσότεροι έλληνες παίκτες από ότι στο Ολυμπιακός – Ντιναμό Κιέβου.

Η βραδιά ξεκίνησε ονειρεμένα για τους «τζιαλορόσι». Με γκολ από τα αποδυτήρια του Σαλάχ προτού καλά καλά συμπληρωθούν δύο λεπτά και ένα ακόμη με υποδειγματικό πλασέ του Τζέκο έφυγε για τα αποδυτήρια με το 2-0. Αλλά το προβάδισμα αυτό δεν αποδείχθηκε ασφαλείας.

Η Μπάγερ επιβεβαιώνοντας την φήμη γερμανικής ομάδας που δεν τα παρατά ποτέ, μπήκε μέσα παθιασμένη και μέσα σε λίγα λεπτά έφερε το ματς στα ίσα, με τους Μεχμέντι και Τσιτσαρίντο να βρίσκονται σε θέση βολής και να μην αφήνουν την ευκαιρία να πηγαίνει χαμένη.

Ο επίλογος σε αυτή την συναρπαστική μάχη γράφτηκε από την άσπρη βούλα, με τον Πιάνιτς να λυτρώνει τους «τζιαλορόσι» υπογράφοντας μια πολύ μεγάλη νίκη και να πανηγυρίζει έξαλλα το τέρμα του, αγκαλιά με τον Τοροσίδη και τους υπόλοιπους παίκτες.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-0 της Μπάτε Μπόρισοφ και εξασφάλισε από σήμερα την πρόκριση στους 16 του θεσμού. Ο Νεϊμάρ στο 30’ άνοιξε το σκορ με πέναλτι για να γίνει το 2-0 από τον Σουάρεζ στο 60’ και το τελικό αποτέλεσμα από τον Νεϊμάρ στο 83’.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Μπαρτσελόνα 10 (8-2)
2. Ρόμα 5 (10-10)
3. Λεβερκούζεν 4 (11-10)
4. Μπάτε Μπορίσοφ 3 (4-11)