ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στη νίκη κορυφής της Αναγέννησης Θαλασσιάς στον Πετεινό!

Σπουδαία νίκη που την διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τον Ορφέα Ξάνθης, έχοντας και το απόλυτο των 7 νικών σε 7 αγώνες κατάφερε η Αναγέννηση Θαλασσιάς που πέρασε με 0-3 από τον Πετεινό, κερδίζοντας τον τρίτο της βαθμολογίας Άρη.

Τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για τους φιλοξενούμενους καθώς από πολύ νωρίς και πιο συγκεκριμένα από το 2’ λεπτό απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα καθώς ο Γιώργος Νεανίδης ανέκοψε τον Πέτρο Σαρηγιαννίδη λίγο πριν αυτός μπει στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και ενώ ήταν και τελευταίος παίκτης με τον διαιτητή της αναμέτρησης να του δείχνει απευθείας την κόκκινη κάρτα, καθώς ο επιθετικός της Θαλασσιάς βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.

Σα να μην έφτανε αυτό για τον Άρη στο 11’ λεπτό οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ από τα δεξιά, ένα φάουλ που προκάλεσε την αντίδραση των γηπεδούχων, με τον Στέλιο Τουργαίδη να σεντράρει και το Νίκο Κελίδη να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας του Άρη που δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα και με σουτ από κοντά έδωσε το προβάδισμα στην Θαλασσιά.

Οι φιλοξενούμενοι που έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά και το ψυχολογικό αβαντάζ ήταν ανώτεροι στο γήπεδο και έφτασαν ακόμη δύο φορές κοντά σε δεύτερο γκολ, αρχικά με την απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Πέτρου Πεντεζίδη που αστόχησε προ κενής εστίας και εν συνεχεία την προσπάθεια του Νίκου Χατζηπαρασκευά σταμάτησε ο Γιώργος Αναστασιάδης.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Άρη μπήκαν πιο δυνατά αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες είχαν, και παραλίγο να το καταφέρουν αλλά μετά από ωραία συνεργασία των Μπουρλόγλου και Κασάπογλου ο αρχηγός του Άρη γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή της Αναγέννησης με τον Μιχάλη Μαλαδένη να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ηλιάσκου που κράτησε το μηδέν.

Στο 65’ οι φιλοξενούμενοι «καθάρισαν» το παιχνίδι όταν μετά από σέντρα από τα αριστερά ο Αναστασιάδης έκανε άστοχη έξοδο μην μπορώντας να κρατήσει την μπάλα σταθερά με τον Κελίδη που καιροφυλακτούσε να εκμεταλλεύεται το λάθος του τερματοφύλακα του Άρη και από κοντά να την στέλνει στα δίχτυα των γηπεδούχων για δεύτερη φορά. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Πέτρος Σαρηγιαννίδης στο 85’ όταν κατέβασε με ωραίο τρόπο σέντρα από τα αριστερά και με ψύχραιμο πλασέ κέρδισε τον Αναστασιάδη για το τελικό 0-3.

Με αυτή τη νίκη η Θαλασσιά έκανε το 7/7 και πλέον μπαίνει σε ρυθμούς του μεγάλου ντέρμπι κορυφής με τον Ορφέα Ξάνθης το ερχόμενο Σάββατο, ενώ από την άλλη πλευρά η ομάδα του Πετεινού που γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα προετοιμάζεται για ακόμη ένα δύσκολο ματς καθώς έχει μπροστά της το εμπόδιο του δις πρωταθλητή της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης Άρη Αβάτου στα Μάγγανα. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βαγγέλης Κιοτζένης με βοηθούς τους Χουσείν Κούλα και Δημήτρη Κιληκιώτη.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ(Τ. Νεοφυτίδης): Αναστασιάδης, Νεανίδης, Μαλαδένης Βαγγ., Σπυριάδης, Κασάπογλου, Ρέβης, Μαλαδένης Μ., Παναγιώτου(80’ Γιαπουτζής), Ιγιαννίδης(10’ Κοκκαλίδης), Μπουρλόγλου(62’ Καρύδης), Αρδόγλου

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ(Γ. Αποστολίδης): Ηλιάσκος, Κελίδης, Παπαδημητρίου, Μαντζαρίδης(80’ Δελητζόγλου), Σαρηγιαννίδης Αλ., Τουργαίδης Κ., Τουργαίδης Στ., Χατζηπαρασκευάς(86’ Κυριακίδης), Πεντεζίδης, Καζάκης(15’ Κοτζακελίνης Στ.), Σαρηγιαννίδης Π.