Γ’ Εθνική: Τίμησε τον αρχηγό της και κέρδισε την Αγία Βαρβάρα η Ασπίδα Ξάνθης!

Τι και αν δυσκολεύτηκε η Ασπίδα Ξάνθης κατάφερε να κερδίσει και την Αγία Βαρβάρα στην έδρα της και να ντουμπλάρει έτσι της νίκες στο «παλατάκι» του Ευμοίρου, σε μια ιδιαίτερη μέρα για τους γηπεδούχους που τίμησαν για την προσφορά του τον μέχρι πρότινος αρχηγό της Δημήτρη Τατάρη που αποσύρθηκε.

Πριν την αναμέτρηση η συγκίνηση ήταν διάχυτη στο γήπεδο με την ομάδα της Ξάνθης να τιμά για την μεγάλη του προσφορά στον σύλλογο τον αρχηγό της Δημήτρη Τατάρη που ήταν εμφανώς συγκινημένος.

Στα αγωνιστικά η ομάδα της Ξάνθης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι έχοντας το προβάδισμα και μάλιστα με διαφορά ασφαλείας σε όλη την πρώτη περίοδο, όμως το μπλάκ-άουτ της δεύτερης περιόδου για την Ασπίδα το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η ομάδα της Καβάλας που ανέτρεψε το προβάδισμα των γηπεδούχων παίρνοντας μάλιστα και το προβάδισμα με διαφορά 7 πόντων.

Στην επανάληψη οι Ξανθιώτες μπήκαν αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν αυτό τον σημαντικό αγώνα με νίκη αφιερωμένη στον Τατάρη και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα παίρνοντας και διαφορά ασφαλείας, μια διαφορά που όχι μόνο διατήρησαν αλλά την έφτασαν και σε διψήφιο αριθμό στην τελευταία περίοδο φτάνοντας σε μια πολύ σημαντική και επιβλητική νίκη σε μια ιστορική μέρα για τον σύλλογο.

Για ακόμη ένα παιχνίδι καταπληκτική παρουσία είχε ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Στεφανίδης με 20 πόντους ενώ εντυπωσιακή παρουσία είχε και ο Τσιώγκας που σημείωσε 17πόντους με 5 τρίποντα! Από κοντά και οι Κουτσογιάννης και Χατζημιχαηλίδης που έδωσαν σημαντικές λύσεις επιθετικά στους Ξανθιώτες. Από τους φιλοξενούμενους οι Σουλίδης, Κουμλελής και Μανάκας πάλεψαν το παιχνίδι ενώ άτυχος ήταν ο Αμπελακιώτης που τραυματίστηκε στην πρώτη περίοδο.

Δεκάλεπτα: 18-12, 32-39 (ημίχρονο), 52-46, 76-65 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Κ. Ιωαννίδης): Παπαδάκης 6, Κουμπάνης 5, Δάτσης, Καραμπίνης, Κέλλης, Χατζημιχαηλίδης 10(2), Παλάκης, Κουτσογιάννης 12, Πέτς 6, Στεφανίδης 20(3), Τσιώγκας 17(5), Ματζουράνης

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ(Καμαράκης): Σαμαράς, Μπάμπουλης 7, Μαλαθούνης, Μητρούλης, Ράμος, Αμπελακιώτης 2, Σουλίδης 15(4), Κουμλελής 15(1), Χαριζάνης 2, Κατσίκας 8, Φασούλας, Μανάκας 16

Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρξει πλήρες φωτορεπορτάζ απο την βράβευση του ιστορικού αρχηγούς της Ασπίδας Δημήτρη Τατάρη…