Γ’ Εθνική: Μηδέν σε όλα ανάμεσα σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Βυζάντιο Κοκκινοχώματος

Σε ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα απέναντι στο Βυζάντιο Κοκκινοχώματος στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου στην Γ Εθνική Κατηγορία.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο μη μπορώντας να απειλήσουν την αντίπαλη περιοχή καθώς η μπάλα παιζόταν κυρίως στο χώρο του κέντρου, ενδεικτικό επίσης είναι το γεγονός πως δεν υπήρξε ούτε υποψία ευκαιρίας σ’ αυτό το διάστημα.

Ακριβώς στο 20′ ο Γωνιάδης, που ήταν από τους λίγους διακριθέντες των Εβριτών στην αναμέτρηση, δημιούργησε την πρώτη φάση στο ματς, κάνοντας μια πολύ ωραία σέντρα, με τον Μαμούτ όμως να μην καταφέρνει να την αξιοποιήσει, χάνοντας το κοντρόλ και την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Σουμουλίδη.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε άλλη μία αξιόλογη ευκαιρία πάλι από πλευράς Εθνικού, όπου ο Γωνιάδης στο 30ο λεπτό έδωσε κεφαλιά πάσα στον Καραπατσιά, ο οποίος δε σημάδεψε σωστά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε καλύτερο ρυθμό. Οι παίκτες του Βυζαντίου ανέβασαν την απόδοση τους, φτάνοντας στη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών, ενώ αντίθετα οι Θρακιώτες ελάχιστα φάνηκαν απειλητικοί. Στο 55′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια διπλή φάση, με τον Συριτούδη να πραγματοποιεί διπλή επέμβαση σε εκατέρωθεν σουτ των Αποστολίδη αρχικά και Σουμουλίδη στη συνέχεια.

Τρία λεπτά αργότερα ο Καρλόπουλος για τους κιτρινόμαυρους πάσαρε στον Αποστολίδη, ο οποίος όμως δεν κατάφερε για μία ακόμη φορά να κερδίσει τον γκολκίπερ του Εθνικού, που απέκρουσε σε κόρνερ. Ο Καρλόπουλος στο 61ο λεπτό της αναμέτρησης εκτέλεσε πολύ ωραία ένα φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή με τον Συριτούδη να αποκρούει σε κόρνερ εντυπωσιακά, διατηρώντας ανέπαφη την εστία.

Η ομάδα από την Αλεξανδρούπολη στη συνέχεια ανέβασε λίγο την απόδοση της, με τον Καραπατσιά να επιχειρεί το σουτ στο 66′ και τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να μπλοκάρει σταθερά. Στο 68ο λεπτό ήταν η σειρά του Βυζαντίου να φάνει απειλητικό, καθώς ο Μπαρέττας βγήκε τετ α τετ απέναντι στον Συριτούδης, πραγματοποίησε το σουτ, στέλνοντας όμως τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Έπειτα από τέσσερα λεπτά οι φιλοξενούμενοι έχασαν άλλη μία ευκαιρία, καθώς ο Καζαντζίδης σέντραρε, αλλά ο Αποστολίδης με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Εθνικός προσπάθησε να αντεπιτεθεί στο τελευταίο δεκάλεπτο, αρχικά με το σου του Πελτέκη στο 80′ να περνά έξω, στο 88ο είχαμε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, κόκκινη, στον Μπαρέττα για σκληρό μαρκάρισμα.

Στο φινάλε οι Εβρίτες προσπάθησαν να πάρουν τη νίκη, αλλά από τη σέντρα του Ερκάν η κεφαλιά του Γωνιάδη κατέληξε στα χέρια του Σουμουλίδη. Έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, σε έναν αγώνα που γρήγορα θα ξεχαστεί λόγω του κακού θεάματος εντός αγωνιστικού χώρου, ενώ αξίζει να επισημανθεί πως περισσότεροι από 500 φίλαθλοι βρέθηκαν στο “Φώτης Κοσμάς”, για να παρακολουθήσαν την αναμέτρηση.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Συριτούδης, Θάνος, Τσαμουρλίδης, Παρασκευάς, Μπαρμπαγιάννης, Τσορμπατζίδης (65′ Αμπραχαμιάν), Πελτέκης (86′ Κυριζάκης), Τορομανίδης, Καραπατσιάς, Γωνιάδης, Μαμούτ (61′ Ερκάν)

ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ: Σουμουλίδης, Δαγκούλης (67′ Καζαντζίδης), Γαλακτερός, Ποπτσής, Ματεντζίδης (61′ Μουσικάκης), Αποστόλου, Κεφαλάς, Καρλόπουλος (89′ Ασλανίδης), Αποστολίδης, Τσιλόγλου, Μπαρέττας (κόκκινη κάρτα στο 88′)