Παραίτηση – έκπληξη από την διοίκηση της ΕΠΣ Ξάνθης! Η κρίσιμη Γενική Συνέλευση και το θρίλερ με τον «αντικαταστάτη»…

Είναι γνωστό εδώ και περίπου δύο μήνες ότι ο Αναπληρωτής Ταμίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης Παναγιώτης Μπέρτος σκεφτόταν σοβαρά το ενδεχόμενο της παραίτησης λόγω ανειλημένων υποχρεώσεων που δεν του επέτρεπαν να ασχοληθεί με τα κοινά της Ένωσης. Τελικά την πήρε την απόφαση και στο τέλος της περασμένης εβδομάδας κατέθεσε επίσημα την παραίτηση του όχι απλά την θέση του Ταμία αλλά και εν γένει από την θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, όπου εξελέγη στις περασμένες εκλογές με 33 ψήφους.

bertosΟ Τάκης Μπέρτος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΟΞ και πατέρας του ποδοσφαιριστή της Skoda Μανώλη, ήταν ένα από τα πλέον δυνατά χαρτιά της εκλογικής διαδικασίας για τον πρόεδρο της Ένωσης Γιώργο Πανίδη, και αποτελούσε και αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και αγαπητά μέλη της νέας διοίκησης της Ένωσης προς τα σωματεία και τους παράγοντες. Ωστόσο ο κ. Μπέρτος που εδώ και περίπου δύο μήνες προβληματιζόταν για το ποια θα ήταν η κίνηση του εν τέλει πήρε την οριστική απόφαση και κατέθεσε την παραίτηση του από το Δ.Σ. της ΕΠΣ Ξάνθης.

Το ThrakiSportS ήρθε σε επαφή με τον κ. Μπέρτο που μας τόνισε αυτό που είναι ευρέως γνωστό, ότι οι ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις του δεν του δίνουν την δυνατότητα να μπορεί να προσφέρει στα σωματεία, κάτι για το οποίο τον εξέλεξαν, οπότε έκρινε φρόνιμο και ορθό να υποβάλει την παραίτηση του από το 11μελές συμβούλιο της ΕΠΣ Ξάνθης και να έρθει στην θέση του κάποιος άλλος που θα έχει τον χρόνο να προσφέρει.

Πλέον η διοίκηση της Ένωσης θα κληθεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση να περάσει από το Συμβούλιο την παραίτηση του κ. Μπέρτου και αν εμμείνει στην απόφαση του, κάτι που μέλη της διοίκησης της ΕΠΣ μας τόνιζαν πως θέλουν να πιστεύουν πως δεν θα ισχύσει, τότε θα πρέπει να ελέγξουν τα πρακτικά των εκλογών και να απευθυνθεί κλήση στον αμέσως επόμενο που ανακηρύχτηκε αναπληρωματικό μέλος. Αν αυτό έχει συμβεί ορθά, τότε ο αμέσως επόμενος της εκλογικής διαδικασίας είναι ο Χαλήλ Ογλού Μουσταφά με 18 ψήφους, ο οποίος όμως ανήκε στην ομάδα Γκιρτζίκη.

Εδώ όμως έρχεται και ένα θρίλερ, που ίσως μόλις να ξεκινά. Όπως μας ανέφερε μέλος της πρώην διοίκησης της ΕΠΣ, ο δικαστικός αντιπρόσωπος των εκλογών δεν ανακήρυξε κάποιον επιλαχόντα αναπληρωματικό μέλος, και έτσι δεν αποκλείεται η παρούσα διοίκηση να μπορεί να συνεχίσει ως έχει ακόμη και με 10 μέλη. Άλλωστε όπως ορίζει ο κανονισμός, η Διοίκηση της Ένωσης κινδυνεύει να χάσει την θέση της μόνο στην περίπτωση που απομείνουν 5 μέλη (κάτω από τα μισά), κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση της ΕΠΣ Ξάνθης, οπότε δεν τίθεται κάποιο ζήτημα.

Ωστόσο, γίνεται αντιληπτό το μεγάλο ζήτημα που τίθεται και μπορεί να προκύψει και θα κληθεί να περάσει από την επόμενη Γενική Συνέλευση: Πρώτον φυσικά αν θα επιμείνει στην παραίτηση του ο Τάκης Μπέρτος, και αν συμβεί αυτό, το μέγα ερώτημα είναι  τι ακριβώς θα γίνει  με το 11 μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ Ξάνθης, αν δηλαδή θα υπάρξει αντικατάσταση με τον Χαλήλ Ογλού Μουσταφά ή αν θα μείνει η παρούσα διοίκηση ως έχει με 10 μέλη.