Άρπαξε 1.500 ευρώ από ηλικιωμένο στην Ξάνθη για να μην του «κουρέψει» τις καταθέσεις

Έναν εύκολο τρόπο να βγάλει χρήματα σκαρφίστηκε ηλικιωμένος άνδρας στην Ξάνθη, που κατάφερε να εξαπατήσει 64χρονο, αποκομίζοντας 1.500 ευρώ!

Πρόκειται για έναν 63χρονο, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές, ο οποίος στις 12 Αυγούστου το απόγευμα προσποιούμενος τον υπάλληλο τράπεζας επικοινώνησε τηλεφωνικά με το θύμα του, 64 ετών, που διαμένει σε χωριό της Ξάνθης.

Ο δράστης, προφασιζόμενος επικείμενο «κούρεμα» καταθέσεων, κατάφερε να τον εξαπατήσει, πείθοντάς τον να καταθέσει σε λογαριασμό του, μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, προκειμένου να μην «κουρευτούν» οι καταθέσεις του.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και μετά από έρευνες των Αστυνομικών του Α.Τ. Γενισέας η υπόθεση εξιχνιάστηκε και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Σημειώνεται ότι ο 63χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για απάτη.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας.

 

Πηγή:  http://www.xanthinea.gr