Καμπανάκια Κασναφέρη για την απουσία του κόσμου και την… “μετά Πανόπουλου” εποχή της Ξάνθης

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και στην εκπομπή του Νεκτάριου Αμποβιανίδη “Αθλητικός Παλμός”, φιλοξενήθηκε  την  Παρασκευή ο τιμ μάνατζερ της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη Γιώργος Κασναφέρης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στην έως τώρα πορεία της ομάδας ,  έπειτα από τις έξι πρώτες αγωνιστικές.

«Δεδομένου του προγράμματος που είχαμε, όπου δεν είχαμε ένα νορμάλ εύκολο παιχνίδι με μια ομάδα στα ίδια μέτρα με εμάς, οι έξι βαθμοί μέχρι τώρα είναι ικανοποιητικοί. Θέλαμε το κάτι παραπάνω σε ένα δυο παιχνίδια, να πάρουμε κάτι καλύτερο, δεν το κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι προσπάθησαν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, δεν κλαψουρίζουμε, κοιτάμε στην διακοπή να βελτιωθούμε», σχολίασε.

Η  συνέχεια του πρωταθλήματος είναι αυτή που έχει τώρα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, σημείωσε χαρακτηριστικά,  τονίζοντας: «Το παιχνίδι με την Τρίπολη είναι ισορροπίας. Είναι από τα παιχνίδια που φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Είναι μια ομάδα που οι ποδοσφαιριστές της έχουν μεγάλη ποιότητα. Τους πλήγωσε η ήττα, διότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλύτερος αντίπαλος. Κάνουμε την αυτοκριτική μας, διορθώνουμε τα λάθη μας έτσι ώστε η ομάδα αρχής γενομένης από την Τρίπολη να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών».

Σε σχέση με τον μεταγραφικό σχεδιασμό σημείωσε: «Εχει μείνει ο περσινός κορμός και πάνω σε αυτόν έχουν έρθει νέοι ποδοσφαιριστές. Οταν μέχρι σήμερα πάμε καλά, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει η σύνθεση, αφού η ομάδα πάει καλά». Ο Γιώργος Κασναφέρης μίλησε επίσης  για την μικρή προσέλευση στο γήπεδο, τονίζοντας ότι η προσπάθεια που καταβάλει ο μεγαλομέτοχος Χρήστος Πανόπουλος και η διοίκηση της ομάδας, σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, να κρατά την ομάδα σε υψηλό επίπεδο, είναι αξιέπαινη και αδιαμφισβήτητη.

Τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κασναφέρης: «Επεσε στα χέρια μας στην προπόνηση και κοιτάγαμε με τον κύριο Παπαδημητρίου ένα βιβλίο ανασκόπησης της σεζόν 2005-2006 που ακόμα και οι θεωρητικά μικρές ομάδες είχαν πάνω από 3.200 εισιτήρια στο γήπεδο. Εμείς σαν ΠΑΕ έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε τα πάντα, στα οκτώ χρόνια που είμαι στην ομάδα έχουμε παρακαλέσει, έχουμε ρίξει τιμές, είμαστε 26-27 χρόνια στην Super League με έναν πρόεδρο που διακρίνεται για την ντομπροσύνη και την νοικοκυροσύνη του και έχει δώσει στην πόλη και τον νομό συνεχή παρουσία και όραμα.

Η Skoda Ξάνθη είναι μια μικρομεσαία ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, και η βασική της θέση είναι εκεί κοντά στην 5η-6η-7η θέση, να παίξει σε έναν τελικό όπως κατάφερε πέρυσι και με την βοήθεια της τύχης και της συγκυρίας, αν κολλήσει η χημεία προπονητή και παικτών, να διεκδικήσει μερικές φορές έξοδο στην Ευρώπη που τα έχουμε πετύχει.

Αν όλα αυτά τα θεωρούμε λίγα και βρίσκουμε δικαιολογίες και λέμε “έλα μωρέ τον Πανόπουλο”, “έλα μωρέ τον Κασναφέρη”, “έλα μωρέ τον Παπαδημητρίου”, “έλα μωρέ οι παίκτες”, τότε μηδενίζεται η δική μας προσπάθεια. Και όταν όλα αυτά κάποτε τελειώσουν, τότε όλοι θα λένε τι κρίμα που δεν έχουμε τον Πανόπουλο, που τότε έπαιζε η ομάδα στην Super League αλλά όλα αυτά τότε δεν τα στηρίξαμε.

Δείτε τι γίνεται στις γειτονικές μας ομάδες. Στην Καβάλα που από τότε που έφυγε ο Ψωμιάδης, με τα καλά του και τα κακά του, δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Δείτε την Δράμα, τις Σέρρες, ποδοσφαιρομάνες με μεγάλη ποιότητα ποδοσφαιριστών. Άρα καλό είναι να είμαστε ρεαλιστές, να ξέρουμε ποιοι είμαστε, τι ζητάμε από την ομάδα και τους ανθρώπους της και από εκεί και πέρα καλώ τον κόσμο να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια.

Εγώ αγαπάω την ομάδα, αλλά είμαι υπάλληλος. Εχω αγαπήσει την Ξάνθη και η Skoda θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Έχοντας υπηρετήσει 25 χρόνια στο ποδόσφαιρο, ξέρω τι είναι να είσαι σε μια ομάδα και εταιρεία όπου υπάρχει αλληλοσεβασμός, εμπιστοσύνη, ποιότητα και καθαρότητα στις σχέσεις».

Ο Γιώργος Κασναφέρης συνέχισε: «Κάποια στιγμή κάποιοι πρέπει να χτυπήσουν καμπανάκι. Τη μία θα είναι η οικονομική κρίση, την άλλη θα είναι μια κακή πορεία, την άλλη θα είναι ότι έφυγε το γήπεδο από την πόλη και πήγε πιο κει, αλλά αυτό είναι το εύκολο, να κάθεσαι στον καναπέ και να κάνεις κριτική από το σπίτι σου.

Ο κόσμος βλέπει τις πωλήσεις παικτών και λέει “οικονόμησε ο Πανόπουλος”, αλλά δεν βλέπει ότι λόγω κρίσης μειώνονται οι χορηγοί και τα έσοδα. Για παράδειγμα, αποφασίστηκε στο ΔΣ από κάποιους που δεν σκέφτονται τα κόστη για τα τμήματα υποδομών να επιβαρυνθούν από κάθε ΠΑΕ. Πλέον η Ξάνθη θα πρέπει να επιβαρυνθεί τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής των τμημάτων υποδομής, που θα πάει 14 φορές στην Αθήνα και άλλες περιοχές, μιλάμε για κόστος 150.000 ευρώ.

Επίσης, με την συντήρηση γηπέδων θα την έχει κάθε ΠΑΕ, βάλτε άλλες 30, 40, 50 χιλιάδες. Ξαφνικά μια ομάδα επιβαρύνεται με κάτι που δεν τα είχε. Κάποιος πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αν δεν υπάρχει η πολιτεία, δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να συνεχίσει εφ’όρου ζωής να πληρώνει, είναι ένας κουβάς χωρίς πάτο, και να βάζει λεφτά και να δέχεται μόνο κρκτική χωρίς να μπορεί να εκτιμήσει κανένας αυτό το οποίο κάνει».

Ο Γιώργος Κασναφέρης ρωτήθηκε από τον Νεκτάριο Αμποβιανίδη και για την διαιτησία.  Η απάντησή του; «Διαιτησία χωρίς λάθη δεν γίνεται. Θα έλεγα όμως ότι η διαιτησία δεν απέχει πάρα πολύ από το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας. Πρέπει να ξαναχτίσει την αξιοπρέπεια. Τις πρώτες έξι αγωνιστικές πάμε αρκετά καλά, υπάρχουν λάθη στα ανεκτά επίπεδα και θεωρώ ότι υπάρχει καλή προσέγγιση των διαιτητών στα παιχνίδια. Το άλμα και το ωμέγα σε έναν διαιτητή είναι η προσωπικότητα και η οξυδέρκεια και έρχεται μετά η φυσική κατάσταση. Επίσης δεν πρέπει να θυσιάζονται στον βωμό της ανανέωσης τα πάντα. Εγώ έκανα τα καλά μου παιχνίδια μετά τα 36 αλλά σήμερα θεωρούν ότι μετά τα 36 ο διαιτητής είναι γέρος και δεν έχει δικαίωμα να ανέβει στην Super League».

Πάντως η συζήτηση στον ραδιοφωνικό αέρα του Δημοτικού Σταθμού της Ξάνθης ξεκίνησε από την πορεία της Εθνικής ομάδας. Ακούστε αναλυτικά όλη την συνέντευξη παρακάτω…

09 10 2015 Γιώργος Κασναφέρης by Radio899 on Mixcloud