Μπέρδεψε το Euro με το… Μουντιάλ ο Γκιρτζίκης στις δηλώσεις του μετά το 4-3 της Εθνικής επί της Ουγγαρίας

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης στις δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ μετά το τέλος του αγώνα Ελλάδας – Ουγγαρίας υπέπεσε σε… απίστευτο σαρδάμ, λέγοντας εν τη ρύμη τιου λόγου ότι είναι κρίμα που η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται στο… Μουντιάλ της Γαλλίας, εννοώντας προφανώς το Euro του 2016 και όχι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα όσα συνέβησαν με την περίπτωση Σούστερ, εκτιμώντας ότι το θέμα τυ κόους της Εθνικής θα έχει ληθεί μέχρι και το φιλικό παιχνίδι του Νοεμβρίου.

«Χαίρομαι που η ομάδα κέρδισε και έκανε χαρούμενους τους φιλάθλους. Σίγουρα έκλεισε μια μαύρη σελίδα, που ομολογουμένως ήταν μαύρη για την Εθνική μας. Όμως στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά κι έτυχε να συμβούν σε εμάς και δεν θα είμαστε παρόντες στο Μουντιάλ της Γαλλίας. Θα έλεγα όμως πως η νίκη αυτή σκέπασε αυτή τη μαύρη σελίδα με μία λευκή κι από εδώ και μετά ανοίγει ο δρόμος, τα παιδιά να δουλέψουν, ώστε να είμαστε έτοιμοι για το Μουντιάλ της Ρωσίας», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Γκιρτζίκης στην κάμερα της ΕΡΤ, χωρίς ο δημοσιογράφος να τον διακόψει για να διορθώσει τα περί Euro και όχι παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για το θέμα του προπονητή, ο ξανθιώτης πρόεδρος της ΕΠΟ ανέφερε: «Έκανα επαφές με αξιόλογους προπονητές, αλλά δεν καταλήξαμε κάπου, για διάφορους λόγους, δεν είναι της ώρας για να αναφερθώ. Με τον κύριο Σούστερ έγινε συμφωνία την προηγούμενη βραδιά και συμφωνήσαμε να πάμε την πρόταση στο Δ.Σ, πήρα ομόφωνα την απόφαση από το Δ.Σ. αλλά δυστυχώς ο μάνατζέρ του είπε ότι δεν ισχύουν αυτά αλλά άλλα. Δεν τον τιμάει αυτό, όπως δεν τον τιμάει ότι την άλλη μέρα το μετάνιωσε κι έστειλε email και είπε… ναι συμφωνούμε. Το έχω μάλιστα στο κινητό μου ως απόδειξη. Του λέω πως η εμπιστοσύνη χάθηκε, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε και μπήκε ένα τέλος στο θέμα.

Συνεχίζουμε να έχουμε επαφές μέχρι να καταλήξουμε στο σημείο που πρέπει, στα μέτρα που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και το οικονομικό θέμα. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως πληρώνουμε έναν ακόμη προπονητή (σ.σ. Ρανιέρι) κι όμως καταλαβαίνετε, η οικονομία της χώρας, στην οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε όλοι γενικά κι η Ομοσπονδία ασφαλώς, δεν το επιτρέπει αυτό το πράγμα. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο και νομίζω πως θα έχουμε έναν προπονητή. Όμως, μην δένετε αυτά που σας λέω κάποιες φορές γιατί δεν είναι δυνατόν να προδικάσω αυτά που λέω. Διότι ναι, εγώ το επιθυμώ, αλλά κάποια στιγμή όπως βλέπετε κλείνεις τον προπονητή και μετά σου βγαίνει κάτι άλλο, τι να κάνουμε»!

Σε σχέση με το πότε θα έχουμε νέο προπονητή στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας, ο Γιώργος Γκιρτζίκης είπε: «Θέλω να πιστεύω πως μέχρι τις 13 Νοέμβρη θα έχουμε προπονητή. Εγώ ευελπιστούσα πως θα είχαμε βρει λύση και πιο μπροστά. Δεν είναι καμιά φορά όμως όπως τα σχεδιάζεις. Πολλές φορές, κάνεις διαπραγμάτευση αλλά δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει, δεν μπορείς να υποκύψεις σε εκβιασμούς και πιέσεις. Για να μην αναφερθώ ποιοι τι κάνουν αυτά. Υπάρχουν μάνατζερ που κατευθύνουν τους προπονητές. Που τους σέρνουν από τη μύτη. Αν αυτοί οι προπονητές καταδέχονται οι μάνατζερ να τους σέρνουν από τη μύτη, τότε είναι άξιοι της μοίρας τους».

Τέλος, για το αν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν αυτά τα παιδιά (τα νέα) νωρίτερα: «Δεν είμαι εγώ ο ειδικός για να το κρίνω αυτό. Ο προπονητής είναι αυτός που έχει κι είχε την ευθύνη κι από την Ομοσπονδία δεν θα δεχθεί υποδείξεις, δεν θα υπάρξουν υποδείξεις. Ο προπονητής θα κάνει μόνος του την δουλειά που θα του αναθέσουν».  Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΟ στην ΕΡΤ, όπως τις ανέβασε στο youtube το sdna…