Α’ Εθνική: Κοντά στην παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Κοντά στην παραμονή του στην Α’ Εθνική Κατηγορία του Ομαδικού Πρωταθλήματος βρίσκεται ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, καθώς στην 43η διοργάνωση που διεξάγεται στο Ρίο της Αχαΐας έχει πάει πολί καλά μέχρι στιγμής και ενώ απομένουν δυο ημέρες για την ολοκλήρωση της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Έβρου (μοναδική εκπρόσωπος της Θράκης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα) έχοντας συγκεντρώσει μετά από πέντε γύρους συνολικά πέντε βαθμούς, βρίσκεται στην 18η θέση, δηλαδή περίπου στην μέση της βαθμολογίας, σε σύνολο 31 ομάδων που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες.

Στην πρώτη θέση είναι ο ΓΣ Περιστερίου με το απόλυτο των 10 βαθμών και στην δεύτερη ακολουθούν ο ΣΟ Καβάλας, ο ΕΣ Θεσσαλονίκης και ο Φυσιολάτρης Νίκαιας με 8 βαθμούς. Σημαντική για τον Εθνικό ήταν η νίκη που πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου επί του ΑΣ Παπάγου με 6,5 έναντι 3,5.

Στον πρώτο γύρο με αντίπαλο τον Αργοναύτη Κορινθίας ο Εθνικός αναδείχθηκε ισόπαλος 5-5 (με τους αθλητές του να κερδίζουν πέντε φορές και να χάνουν άλλες τόσες). Στον δεύτερο με αντίπαλο τον Πανιώνιο ηττήθηκε με 9,5-0,5 (μία ισοπαλία και εννιά ήττες στις δέκα παρτίδες που παίχτηκαν).

Την Παρασκευή με την Καϊσσα Χανίων μετά από συγκλονιστική μάχη, ο Εθνικός ηττήθηκε με 6-4 (τέσσερις παρτίδες έληξαν ισόπαλες, σε τέσσερις νίκησαν οι Κρητικοί και σε δύο οι Εβρίτες). Στο ματς με τον Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας “Ι Τζελέπης” ο Εθνικός επικράτησε με 5,5-4,5 (πέντε νίκες, μια ισοπαλία, τέσσερις ήττες).

Ετσι έφτασε τους τρεις πόντους το μεσημέρι του Σαββάτου και το βράδυ με μια ακόμα εμφατική νίκη επί του ΑΣ Παπάγου έφτασε τους πέντε και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, ενόψει των αναμετρήσεων που απομένουν. Βάσει κλήρωσης, ο Εθνικός έχει ως επόμενο αντίπαλο τον Πειραϊκό. Η διοργάνωση ολοκληρώνεται την Δευτέρα.