Τα παρασκήνια και τα παραλειπόμενα της κλήρωσης για το νέο πρωτάθλημα της Volley League

Με την κλήρωση που είχαμε το βράδυ της Τρίτης στις πανέμορφες και φιλόξενες εγκαταστάσεις του Γκολφ στη Γλυφάδα και με… θέα το κύπελλο του πρωταθλήματος, άρχισε ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του πρωταθλήματος της Volley League στις 24 Oκτωβρίου. Δύο εβδομάδες πιο πριν όμως θα έχουμε έναρξη επίσημων αγώνων με την τρίτη τη τάξει διοργάνωση, τους αγώνες του League Cup.

Σημαντικότερη στιγμή της βραδιάς ήταν αναμφισβήτητα η βράβευση του Γιώργου παπάζογλου για την προσφορά του στο ελληνικό βόλεϊ, εμ αφορμή την ολοκλήρωση μιας μεγάλης καριέρας. Στην κλήρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των ομάδων. Τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του ΤΑΑ Αντώνης Τελόπουλος και φυσικά ο Σάκης Μουστακίδης, που μίλησε αρκετά στη συνέχεια με τον Γιάννη Φάκα, μαζί με τον Γιώργο παπάζογλου. Στην παρέα προστέθηκε και ο Μάριος Γκιούρδας, που δεν λείπει ποτέ από τις μεγάλες στιγμές του βόλεϊ αλλά και τους ερχομούς των φίλων του από την Αλεξανδρούπολη στην Αθήνα. Την ορεστιάδα εκπροσώπηση ο τιμ μάνατζερ της ομάδας Γιάννης Βαβαλικούδης μαζί φυσικά με τον σουηδό προπονητή Γιόχαν Ίσακσον, που δεν αρνήθηκε να μιλήσει σε κανέναν, αν και ήταν λίγο… έξω από τα νερά του σε σχέση με όλους τους υπολοίπους και τα “παρεάκια” που δημιουργήθηκαν.

Τρεις μεγάλες δόξες του ελληνικού βόλεϊ, ο Τάσος Τεντζέρης, ο Γιάννης Φάκας και ο Άκης Χατζηαντωνίου έδωσαν αίγλη στην διαδικασία της κλήρωσης, ενώ τους δόθηκε ευκαιρία να θυμηθούν τα παλιά. «Δεν θα ξεχάσω την πρώτο μου πρωτάθλημα που πήραμε με τον Παναθηναϊκό. Χάναμε 2-1 σετ και νικήσαμε 3-2 τον Ολυμπιακό. Όταν κερδίζαμε πηγαίναμε πρωί πρωί για να διαβάσουμε εφημερίδες. Όταν χάναμε δεν βγαίναμε από το σπίτι». Ο Γιάννης Φάκας συμπλήρωσε: «Ζούσαμε για αυτά τα ντέρμπι. Συνήθως στον Ολυμπιακό δεν χάναμε, αλλά όταν συνέβαινε πενθούσαμε για πολύ καιρό». Ο Άκης Χατζηαντωνίου είπε: «Όλη η καριέρα μου είναι γεμάτη ωραίες στιγμές. Μου έχει μείνει στο μυαλό το πρώτο πρωτάθλημα που πήρα με τον Παναθηναϊκό το 1995». Άριστα πήρε και η βολεϊμπολίστρια Έλενα Χριστοδούλου που ήταν στο πλευρό του Παντελή Λώλη στην ζωντανή μετάδοση της Nova.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο νέο πρωτάθλημα αλλά και στο League Cup «Νίκος Σαμαράς», που θα ξεκινήσει δύο εβδοάδες πιο πριν, ενώ ανακοίνωσε πως το φάιναλ φορ της διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί στη Σύρο το διήμερο 30-31 Ιανουαρίου 2016. Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος στον χαιρετισμό του είπε: «Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε το καλύτερο για το άθλημα που υπηρετούμε και αγαπούμε. Το νέο πρωτάθλημα θα είναι ακόμα καλύτερο από το περσινό. Έχουμε πολύ καλούς αθλητές, πολύ καλούς ξένους αθλητές και εγνωσμένης αξίας Έλληνες και ξένους προπονητές. Μετά το εντυπωσιακό φινάλε που είχαμε στο περσινό πρωτάθλημα έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους εκπροσώπους των σωματείων για να προετοιμάσουμε το νέο πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι να αναδειχτούν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές που είναι οι αθλητές και οι προπονητές. Είμαστε υπερήφανοι για το επίπεδο του πρωταθλήματος αλλά κυρίως επειδή αυτό το πρωτάθλημα έχει ενώσει όλες τις ομάδες».

Στην πρεμιέρα ξεχωρίζει το ντέρμπι Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός, ενώ ο Εθνικός δοκιμάζεται στον Άρη και η Ορεστιάδα φιλοξενεί τον Ηρακλη σε δυο μεγάλες αναμετρήσεις Εβρου – Θεσσαλονίκης. Το μεγάλο εβρίτικο ντέρμπι ανάμεσα σε Εθνικό και Ορεστιάδα κληρώθηκε την τελευταία αγωνιστική, ωστόσο θα το ζήσουμε στην πρώτη φάση του Λιγκ Καπ σε δύο εβδομάδες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΓΚ ΚΑΠ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ