Η κλήρωση του League Cup ήταν… ορισμός και έφερε (ξανά) αντιμέτωπους Ορεστιάδα και Εθνικό

Πριν την διεξαγωγή της κλήρωσης του πρωταθλήματος της Volley League, αποφασίστηκε ο τρόπος διεξαγωγής του League Cup και έγινε στη συνέχεια η κλήρωση, που όπως θα διαπιστώσατε δεν ήταν και πολύ… κλήρωση, αλλά ένας ωραιότατος ορισμός που έφερε για ακόμα μια φορά στην πρώτη φάση αντιμέτωπους Ορεστιάδα και Εθνικό αποκλείοντας εξαρχής το ενδεχόμενο να συμμετέχουν δύο εκπρόσωποι από τον Έβρο στο φάιναλ φορ.

Καταρχήν, το φάιναλ φορ θα διεξαχθεί στην Σύρο στο τέλος Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στις 30 και 31 Ιανουαρίου (ίδιες ημερομηνίες είχε φιλοξενηθεί πέρυσι και το φάιναλ φορ του 2014 στην Αλεξανδρούπολη). Ο Φοίνικας Σύρου αποφασίστηκε, ως διοργανωτής, να μετάσχει απευθείας χωρίς αγώνες και επομένως όλοι οι υπόλοιποι θα δώσουν αγώνες για να διεκδικήσουν τρία εισιτήρια.

Το παράδοξο είναι ότι αυτά διεκδικούνται με διαφορετικά συστήματα. Για άλλους θα υπάρξουν νοκ άουτ αγώνες, για άλλους τουρνουά σε όμιλο. Στις ομάδες της Θράκης ισχύει το νοκ άουτ. Μάλλον στις 11 Οκτωβρίου Εθνικός και ΑΟΟ θα κοντραριστού στην Ορεστιάδα και ο νικητής θα προκριθεί για να παίξει μια εβδομάδα μετά σε νοκ άουτ αγώνα με το νικητή του ΠΑΟΚ – Ατης στην Θεσσαλονίκη. Οποιος νικήσει σε αυτό το ματς, εξασφαλίζει το ένα εισιτήριο, άρα εξορισμού δύσκολη κλήρωση – ορισμός και άμεσος κίνδυνος να μείνουμε χωρίς θρακιώτικη εκπροσώπηση στο φάιναλ φορ.

Μέσα από νοκ άουτ παιχνίδια θα δοθεί και το δεύτερο εισιτήριο. Στο ένα ματς ο Ηρακλής θα φιλοξενήσει τη Λαμία, στο άλλο ο Παμβοχαϊκός τον Παναθηναϊκό. Οι νικητές των δύο αγώνων θια κοντρατιστούν στην έδρα του πρώτου και ο νικητής παίρνει το εισιτήριο. Τα πρώτα ματς θα γίνουν μάλλον το σαββατοκύριακο 10-11 Οκτωβρίου και τα δεύτερα μια εβδομάδα μετά, 17-18 (και μια βδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος).

Οσο για το τρίτο εισιτήριο; Tο τριήμερο 10-12 Οκτωβρίου θα γίνει στην Πάτρα όμιλος με την συμμετοχή της Παναχαικής, του Ολυμπιακού, του Α.Ο. Κηφισιάς και του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου. Ο Α.Ο.Φοίνικας Σύρου θα προκριθεί ως διοργανωτής του φάιναλ φορ που θα γίνει 30-31 Ιανουαρίου 2016. Οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα παίξουν μεταξύ τους στη Β΄ φάση του ομίλου που θα γίνει 17 ή 18 Οκτωβρίου και η ομάδα που θα προκριθεί θα περάσει στο φάιναλ φορ μαζί με τον Φοίνικα και τους άλλους δύο από τα προαναφερθέντα κον άουτ ματς.