ΕΠΣ Έβρου: Ντέρμπι από το ξεκίνημα! Η 1η αγωνιστική στην Α’ και τους τρεις ομίλους της Β΄Κατηγορίας…

Με σημαντικά παιχνίδια από την πρώτη κιόλας αγωνιστική θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου.

Ξεχωρίζει η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ορέστη και Άρδα Καστανεών στην Ορεστιάδα, δυο ομάδες από τον βορρά που εμφανίζονται εξαιρετικά δυνατές και με στόχο να πρωταγωνιστήσουν. Η πρωταθλήτρις ΑΕ Διδυμοτείχου φιλοξενεί τον Ιπποκράτη, στην Αλεξανδρούπολη θα κυριαρχήσει το παιχνίδι Καππαδοκίας – Ποντιακού, ενώ από την πρεμιέρα θα κοντραριστούν και οι δύο… Ενώσεις (η Μεταξάδων Παλιουρίου με την Άνθειας – Αρίστεινου).

Αναλυτικά η πρεμιέρα της πρώτης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου, που θα διεξαχθεί στις 3 Οκτωβρίου: Καππαδοκία – Ποντιακός,  Π.Α.Ε Πενταλόφου – ΑΟ Μαΐστρου, Ένωση Μεταξάδων Παλιουρίου – Ένωση Άνθειας Αρίστεινου, ΑΕ Διδυμοτείχου – Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης, Ορέστης Ορεστιάδας – Άρδας Καστανεών, ΑΟ Άλεξ – ΠΑΕ Ριζίων.

Ρεπό θα έχει στην πρεμιέρα του βορείου ομίλου της Β’ Κατηγορίας ο ΑΟ Νεοχωρίου, κυπελλούχος την περσινή σεζόν στην ΕΠΣ Έβρου, ο οποίος αν και ειχε δικαίωμα συμμετοχής στην Α’ Κατηγορία αποφάσισε να αυτοϋποβιβαστεί δηλώνοντας συμμετοχή στην Β’. Αναλυτικά η πρεμιέρα του βορείου ομίλου της Β’ Κατηγορίας: Ομόνοια Φυλακίου – Ασπίδα Θουρίου, Θύελλα Κυπρίνου – Δόξα Ορεστιάδας, Αμπελάκια – Ηρακλής Σαγήνης, Δίκαια – Ακρίτας Νέας Βύσσας, Ένωση Οινόης – Δόξα Δόξας, Στέρνα –  Ακρίτας Ορμενίου.

Εντός έδρας με αντίπαλο το Σιδηρώ θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα στον κεντρικό όμιλο της Β’ Κατηγορίας ο ΟΦΙ Ισαακίου, η περσινή πρωταθλήτρια του ομίλου που είχε δικαίωμα συμμετοχής στην Α’ Κατηγορία αλλά ανακοίνωσε προ εβδομάδος την απόφασή της να μετάσχει ξανά στην δεύτερη. Ρεπό στην πρεμιέρα θα έχει ο Ακρίτας Δαδιάς. Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής: Ατρόμητος Ασπρονερίου – Ένωση Κυανής Ασβεστάδων,  ΟΦΙ Ισαακίου – Σιδηρώ, ΑΕΚ Καρωτής – Ομόνοια Λυκόφης, Δόξα Ελληνοχωρίου – Άρης Πραγγίου, Τυχερό – Κορνοφωλιά, Ορφέας Σοφικού – Ασπίδα Βρυσούλας.

Τέλος, στο νότιο όμιλο της Β’ Κατηγορίας θα μετέχουν ως γνωστόν 12 και όχι 13 ομάδες, όπως στους άλλους δύο, οπότε δεν υπάρχει λόγος για ρεπό. Η ΑΕΚ Έβρου ξεκινά εκτός έδρας απέναντι στον ισχυρό Ατρόμητο Άβαντα εντός έδρας, ενώ η ιστορική Θράκη Φερών που υποβιβάστηκε ξεκινά εκτός έδρας στον Απαλό. Αναλυτικά η πρεμιέρα του νοτίου ομίλου της Β’ Κατηγορίας: Νίκη Απαλού – Θράκη Φερών, Α.Ο. Αρίστεινου – Ν. Χιλή, Ατρόμητος Άβαντα – ΑΕΚ Έβρου, ΑΟ Αγνάντια – ΑΟ Μάκρης, Πέπλος – ΠΑΕ Νίψας, Μοναστηράκι – Δορίσκος.

Η φωτογραφία, πριν την έναρξη της διαδικασίας της κλήρωσης, προέρχεται από το radioevros που μεταδίδει για ακόμα μια χρονιά ζωντανά την κλήρωση της ΕΠΣ Έβρου. Σε επόμενη ανάρτηση θα έχουμε τα ζευγάρια της πρώτης και της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου, η διαδικασία της κλήρωσης για το οποίο ακολουθεί αυτήν των πρωταθλημάτων.