Αλλάζουν τα πάντα στη Γ’ Εθνική! Καταργείται το Κύπελλο, επιτρέπονται τρεις 33ρηδες, ξεκινά νωρίς το πρωτάθλημα!!!

Αλλάζουν τα πάντα στη Γ’ Εθνική τη νέα σεζόν. Όπως έγινε γνωστό, στο ΔΣ της ΕΠΟ που συνεδρίασε την Πέμπτη, επιβεβαιώθηκε καταρχήν η πληροφορία που θέλει το νέο πρωτάθλημα, στο οποίο θα συμμετέχουν Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Έβρος Σουφλίου και Νέστος Χρυσούπολης, να ξεκινά νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και συγκεκριμένα στις 6 Σεπτεμβρίου.

Οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή ως τις 5 Αυγούστου, καθώς η σέντρα του πρωταθλήματος ορίστηκε στα 6 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, η κλήρωση της Γ’ Εθνικής θα γίνει στις 19 Αυγούστου. Ο καταρτισμός των ομίλων ωστόσο θα γίνει, όπως κάθε χρονιά, μετά τη δήλωση συμμετοχών.

Δύο θα είναι οι καινοτομίες στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς αποφασίστηκε από την ΕΠΟ να επιτρέπεται η συμμετοχή τριών παικτών άνω των 33 ετών στην ενδεκάδα στη Γ’ Εθνική.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι η ΕΠΟ αποφάσισε στο ΔΣ να καταργήσει εντελώς τη διοργάνωση του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής, μετά από δύο χρόνια εφαρμογής του θεσμού!

Το Κύπελλο Γ’ Εθνικής θεσπίστηκε το καλοκαίρι του 2013, όταν δημιουργήθηκε η νέα Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία. Ωστόσο δεν θα συνεχίσει να υπάρχει, καθώς η Ομοσπονδία αποφάσισε να το καταργήσει και να ενισχύσει το Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Οι ομάδες που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική θα συμμετέχουν κανονικά στην πρώτη φάση του θεσμού, δηλαδή στο τοπικό Κύπελλο της κάθε Ενωσης.

Από εκεί και πέρα, η συμμετοχή των ομάδων στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, δηλαδή των Κυπελλούχων των Ενώσεων, θα είναι πλέον υποχρεωτική και όχι προαιρετική, όπως ήταν τα τελευταία χρόνια.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η ομάδα που θα κατακτά το Κύπελλο Ερασιτεχνών πλέον θα έχει ένα σπουδαίο μπόνους, καθώς θα κερδίζει απευθείας την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Αν αγωνίζεται ήδη στη Γ’ Εθνική, τότε το εισιτήριο θα πηγαίνει στον φιναλίστ.

Οι αλλαγές αυτές που αποφασίστηκαν την Πέμπτη από το ΔΣ της ΕΠΟ, αλλάζουν το τοπίο στη Γ’ Εθνική, ενισχύοντας παράλληλα τον θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.