Η υπόσχεση του Κώστα Ντίνα για επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο και το παρασκήνιο της επιλογής του στον πάγκο του ΓΑΣ

Η διοίκηση του ΓΑΣ ξάφνιασε πολλούς, ρίχνοντας το βάρος της τεχνικής ηγεσίας σε μια τριάδα παικτών, τους Κώστα Ντίνα, Βελή Χασάν και Κίμωνα Λεχούδη, με τους δύο τελευταίους σε διπλό ρόλο παίκτη-προπονητή. Πρώτος προπονητής θα είναι ο Βελή Χασάν.

Κρέμασε τα παπούτσια του για χάρη της προπονητικής, ποτέ όμως μακριά από τον ΓΑΣ της καρδιάς του. Παίκτης της ομάδας από τα 16 του χρόνια, με διακοπή μόνο για λόγους σπουδών στην αγγλική φιλολογία στη Θεσσαλονίκη, ο Κώστας Ντίνας αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα μέλη του συλλόγου και θα συνεχίζει να συνεισφέρει τα μέγιστα, βγάζοντας τα κόκκινα και μπλε και φορώντας τα πολιτικά του.

Με τον ΓΑΣ να δέχεται τη μία ήττα μετά την άλλη πέρσι, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πάλευαν για την φανέλα, με τον Κώστα Ντίνα να ξεχωρίζει. Ο πρώην παίκτης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, μαζί με τους νυν παίκτες Βελή Χασάν και Κίμωνα Λεχούδη, και εξήγησε στην εφημερίδα “Χρόνος” το πώς ανέλαβε η προπονητική τριάδα να οδηγήσει τον ΓΑΣ στο νέο πρωτάθλημα.

Μας προτάθηκε και στον καθένα ξεχωριστά από την διοίκηση να αναλάβουμε. Επειδή όμως ο καθένας μόνος του δεν ήταν και τόσο σίγουρος και ήθελε τη βοήθεια και την συνεργασία του άλλου, συναντηθήκαμε οι τρεις μας, δηλαδή εγώ, ο Κίμωνας και ο Χασάν. Αποφασίσαμε ότι ο Χασάν θα είναι πρώτος προπονητής και θα αναλάβει περισσότερο το κομμάτι της προπόνησης και της παρουσίας στο γήπεδο, έχει και το πτυχίο. Πέρα από μένα, που είμαι πτυχιούχος αγγλικής φιλολογίας, οι άλλοι δύο έχουν το πτυχίο του ΤΕΦΑΑ. Εγώ ανέλαβα το κομμάτι της τακτικής ως πιο έμπειρος και ο Κίμωνας ανέλαβε το κομμάτι της προπόνησης των ψηλών. Οτιδήποτε, όμως, θα περνάει σε άμεση συνεννόηση από εμάς τους τρεις“.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει, ότι δηλαδή θα έρθει η προετοιμασία και δεν θα κάνω προπόνηση. Τα χρόνια περνάνε, νέοι παίκτες έρχονται από πίσω κι εγώ κάπου άρχισα να κουράζομαι, σωματικά και πνευματικά, ενώ παράλληλα ήθελα να ασχοληθώ και με κάτι άλλο σχετικό με το μπάσκετ, δηλαδή με το κομμάτι της προπονητικής. Σκοπεύω να παρακολουθήσω και την σχολή των προπονητών, να πάρω τα πτυχία, γιατί θα μου άρεσε κάτι τέτοιο. Οπότε ήταν μια καλή ευκαιρία για μένα και να σταματήσω και να ασχοληθώ με κάτι άλλο“, σχολίασε ο πάνω από μία δεκαετία αρχηγός του ΓΑΣ , που φέτος αποχώρησε από την ενεργό δράση

Σε ερώτημα για τις καλύτερες στιγμές του στην ομάδα, αλλά και την άσχημη περσινή σεζόν που έφερε τον υποβιβασμο απάντησε:  “Έχουμε να επιδείξουμε δύο ανόδους, μία το 2004 και μία πρόπερσι. Αυτές θεωρώ ότι είναι ότι είναι οι καλές στιγμές, γιατί είναι οι καλές στιγμές της ομάδας. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μια ατομική καλή στιγμή για μένα. Όταν η ομάδα πηγαίνει καλά, και οι παίκτες είναι ενθουσιασμένοι γιατί διακρίνονται. Οπότε αυτές τις δύο στιγμές θεωρώ ως τις καλύτερες.  Η ομάδα πέρσι δεν στήθηκε εξαρχής καλά, ούτε διοικητικά ούτε παικτικά. Είχαμε αρκετές απώλειες σε σχέση με τις χρονιές της Γ’ Εθνικής σε ένα πιο δύσκολο πρωτάθλημα. Είχαμε αρκετούς τραυματισμούς και υπήρχαν και σχετικά προβλήματα. Όλο αυτό δημιούργησε και ένα λίγο δυσάρεστο κλίμα. Στον αθλητισμό δεν μετράει μόνο η ικανότητα αλλά και η ψυχολογία. Στα αποδυτήρια δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, αυτό είναι σίγουρο και σας το εγγυώμαι. Απλώς, όταν έρχεται η μία ήττα πίσω από την άλλη, είναι λίγο δύσκολο να σηκώσεις το κεφάλι. Κι όταν κάναμε μια δυο καλές εμφανίσεις απέναντι σε καλές ομάδες και δεν ήρθε η νίκη, αυτό μάς απογοήτευσε ακόμη παραπάνω, κι έτσι ούτε όρεξη πολύ για δουλειά υπήρχε και από κάποιους ούτε προσέλευση στο γήπεδο. Όλα αυτά έγιναν ένα μπούμερανγκ, που προξένησε αρνητικές συνέπειες στην ομάδα“.

Για τους στόχους της ομάδας είπε:  “Πιστεύω ότι και η αλλαγή που έγινε προπονητικά θα βοηθήσει, ως ένα κλίμα ανανέωσης, αλλά και το υπάρχον υλικό είναι από τα καλύτερα στην κατηγορία. Αν δουλέψουμε έτσι όπως σκεφτόμαστε, και με τη βελτίωση των παικτών μέσα από την προπόνηση, θα παρουσιάσουμε ένα πολύ ωραίο θέαμα στον κόσμο.  Στόχος, είναι να παίξουμε ένα ωραίο μπάσκετ, να το απολαύσουν τα παιδιά, να συμμετέχουμε όλοι και να προσφέρουμε όλοι: από τον παίκτη που θα έχει την μεγαλύτερη συμμετοχή μέχρι κι αυτόν που θα έχει τη μικρότερη. Στόχος είναι να βρούμε ένα ρόλο έτσι ώστε να εντάξουμε όλους στην ομάδα και να προσφέρουν δημιουργικά. Κατά δεύτερο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ανέβηκε και η ΑΕΚ στην Γ’, ένας στόχος και των δύο ομάδων είναι να δείξουμε ότι το μπάσκετ της Κομοτηνής σιγά-σιγά ανεβαίνει. Ίσως να υπάρξει και κάποια προοπτική καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των δύο ομάδων. Γίνονται πολύ θετικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να έχουμε και αποτελέσματα. Πρέπει να έχουμε σίγουρα μια ομάδα στη Β’ Εθνική, γιατί υπάρχει πολύ ποιότητα στην πόλη“.

Σε ερώτημα για αν θα βασιστεί η ομάδα στους ψηλούς της απάντησε: “Το παιχνίδι δεν το παίζουν ούτε μόνο οι ψηλοί ούτε μόνο οι κοντοί. Υπάρχει συνεργασία. Εμείς θα κοιτάξουμε ποια είναι τα πλεονεκτήματά μας σε κάθε περίπτωση, είτε στο αμυντικό είτε στο επιθετικό κομμάτι, και θα χτίσουμε έτσι την ομάδα, ώστε να εκμεταλλευτούμε ό, τι μπορούμε από κάθε παίκτη. Δεν μπορώ να πω ότι θα στηριχθούμε μόνο στους ψηλούς ή στους κοντούς, αυτό είναι ανάλογα με το παιχνίδι, την αντίπαλη ομάδα, αλλά και αυτό που έχουμε εμείς. Κάθε φορά θα στοχεύουμε, ώστε να ανακατεύουμε όλο το υλικό μας, αλλά σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι η γραμμή των ψηλών μας είναι μια από τις καλύτερες στην κατηγορία“.