“Θρακιώτης” ο αντικαταστάτης στον ΠΑΟΚ του Καλμαζίδη που …τόλμησε να ζητήσει αύξηση

Δύσκολα θα συνεχίσει στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ ο  Γιάννης Καλμαζίδης. Το διαζύγιο του προπονητή που κατέκτησε το νταμπλ με τη διοίκηση του δικεφάλου είναι οριστικό και εντός των ημερών θα ανακοινωθεί ο νέος προπονητής που θα αναλάβει την ομάδα με στόχο να την διατηρήσει στην κορυφή και να την «περπατήσει» στην παρθενική της συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τον πρωην παιχτη της Ορεστιάδης Νίκι Zελιάσκοφ να είναι το πρώτο φαβορί!

Οι λόγοι του διαζυγίου ΠΑΟΚ – Καλμαζίδη είναι οικονομικοί. Ο Καλμαζίδης ζήτησε αύξηση περίπου στο 20% σε σχέση με τη σεζόν 2014-15 αλλά η διοίκηση των Ανδρέου – Κατσαρή ήθελε να κρατήσει το μπάτζετ πολύ χαμηλά, αν και ανακοίνωσε τον διεθνή Κουβανό Σεπέντα και ανανέωσε με τον Κουβανο Χιμένεζ και τον Παντακίδη! Η απόφαση της διοίκησης του ΠΑΟΚ έχει και τα ρίσκα της καθώς ο Καλμαζίδης κατάφερε να φτιάξει καλή χημεία στην ομάδα και να πάρει από τους περισσότερους αθλητές το 100% των δυνατοτήτων τους. Οπως και να έχει ο δικέφαλος φαινεται πως γυρίζει σελίδα και ο Καλμαζίδης βγαίνει «ελεύθερος» στην αγορά.

«Τα πράγματα είναι… παγωμένα. Είμαστε τέλη Ιουνίου και δεν ξέρουμε τίποτα. Εχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από τον ΠΑΟΚ. Ισως γίνεται προγραμματισμός από τη διοίκηση χωρίς εμένα, δεν το ξέρω. Κανείς, άλλωστε, δεν είναι αναντικατάστατος», είπε αρχικά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο έμπειρος προπονητής και συνέχισε: «Κατανοώ ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, οικονομικά ζητήματα, σε κάθε περίπτωση νομίζω πως θα μπορούσανε να μου τα πούνε». Τέλος, κατέληξε λέγοντας: «Κάναμε μια επιτυχημένη χρονιά, με την ολοκλήρωση της οποίας, η λογική λέει, ότι είμαστε συνεργάτες και βρισκόμαστε άμεσα για να δουλέψουμε για το καλό της ομάδας. Δεν υπάρχει τέτοιο δεδομένο, δε γνωρίζω τι θα γίνει από εδώ και στο εξής».

Από εκεί και πέρα, ο Βούλγαρος Νίκι Ζελιάσκοφ θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο εκλεκτός της διοίκησης του ΠΑΟΚ για να καλύψει το κενό που θα αφήσει ο Γιάννης Καλμαζίδης στον πάγκο της ομάδας. Πάντως, παράγοντας που βρίσκεται κοντά στην ομάδα του δικεφάλου έκανε ύστατη προσπάθεια για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Καλμαζίδη. Το επόμενο 48ωρο θα είναι καθοριστικό.

ζελιαΟ Ζελιάσκοφ στο παρελθόν αγωνίστηκε στην Ορεστιάδα, στον Ολυμπιακό, στον Ηρακλή αλλά και στη μεγάλη ομάδα της ΑΕ Νίκαιας που πήρε κύπελλο με προπονητή τον Σωτήρη Δρίκο.

Έχει πανηγυρίσει τρία πρωταθλήματα Ελλάδας και θεωρείται ένα από τους καλύτερους κεντρικούς του βουλγαρικού βόλεϊ. Όποτε μιλάει σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ποτέ δεν ξεχνάει τον ερχομό του στην Ορεστιάδα, όπου είναι ιδιαίτερα αγαπητός.

Τα τελευταία χρόνια είναι προπονητής στις εθνικές ομάδες εφήβων της Βουλγαρίας ενώ υπήρξε και υπηρεσιακός στην Εθνική γυναικών της Βουλγαρίας. Είναι γεννημένος στις 28 Φεβρουαρίου 1970 και έχει αγωνιστεί ως παίκτης και στο καμπιονάτο και συγκεκριμένα στις  Φεράρα και Μπολόνια.