ΕΠΣ Θράκης: Αποχωρήσεις και ανακατατάξεις στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα! Ο χάρτης με τις συμμετοχές σε κάθε κατηγορία…

Σοβαρές ανακατατάξεις και ανακατανομές στις κατηγορίες της ΕΠΣ Θράκης ενδέχεται να επέλθουν, με δεδομένο ότι πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλά σωματεία, που σκέφτονται λόγω οικονομικής αδυναμίας ακόμα και να μην κατέβουν στα πρωταθλήματα της επόμενης σεζόν.

Ήδη υπάρχουν φήμες για πιθανές αποχωρήσεις της Φιλύρας, του Λοφαρίου, του Φαναρίου, μέχρι και η ιστορική Ελπίδα Σαπών έχει ακουστεί στον κατάλογο – κάτι που δημιουργεί κίνδυνο να μην συμπληρωθεί ξανά ο αριθμός των 12 ομάδων στην Α1 και Α2 ΕΣΠΣ Θράκης, ενώ στην Β’ Κατηγορία μετά βίας οι ομάδες φτάνουν τις οχτώ.

Όπως γράφει το rodopisports, έπειτα από την προβιβασμό του Ηρακλή Σαπών και του Ορφέα Στρύμης στην Α1 άνοιξαν τρεις θέσεις από την Β’ Ερασιτεχνική. Κανονικά πρέπει να καλυφθούν από Ένωση Ασωμάτων, Βιστωνιδα Κοπτερού και ΠΑΕ Ποντίων, αλλά μπορεί να γίνουν και τέσσερις αφού η ομάδα του Φαναρίου δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Α2 κι έτσι ανοίγει άλλη μια θέση από την πιο κάτω κατηγορία σώστε να αναπληρωθεί το κενό.

Στην τελική βαθμολογία της Β’ Ερασιτεχνικής μετά από την ΠΑΕ Ποντίων ήταν ο Λίσσος Λοφαρίου. που φαίνεται όμως ότι επίσης θα αποχωρήσει από τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης, οπότε αυτόματα η ΑΕ Κομοτηνής θα είναι αυτή που θα πάρει την θέση του Φαναρίου. Οι ανακατανομές όμως δεν μένουν εδώ αφού και ο ΠΑΟΚ Ηφαίστου είναι πολύ πιθανό να ανέβει για να συμπληρωθεί η κατηγορία με δώδεκα ομάδες.

Αυτά τα σενάρια είναι πολύ υπαρκτά, ωστόσο πιθανότατα θα πρέπει να περιμένουμε ως τα μέσα του Αυγούστου για να υπάρχει μια πιο καθαρή εικόνα από την σημερινή. Πάμε να δούμε αναλυτικά ποιοι είναι οι σύλλογοι που με τα τωρινά στοιχεία θα απαρτίζουν τις ερασιτεχνικές κατηγορίες της ΕΠΣ Θράκης.

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ
1. Δόξα Προσκυνητών
2. ΑΟ Φιλίας
3. Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων
4. ΠΑΟΚ Κοσμίου
5. Ελπίδα Σαπών(;)
6. Δόξα Σώστη
7. Ορφέας Ξυλαγανής
8. Αστέρας Αιγείρου
9. Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου
10.Αετός Μίσχου
11.Ηρακλής Σαπών
12.Ορφέας Στρύμης

Α2 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ
1. Νεολαία Αλανότοπου
2. Νέα Καλλίστη
3. Προοδευτική Λυκείου
4. Αναγέννηση Παγουρίων
5. Δόξα Γρατινής
6. Αγιοχώρι
7. Πόντος Κομοτηνής
8. Ένωση Ασωμάτων
9. Βιστονίδα Κοπτερού
10.ΠΑΕ Ποντίων
11.ΑΕ Κομοτηνής
12 ΠΑΟΚ Ηφαίστου

Β’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ
1.Μύστακας
2.Δοκός
3.Μεγάλο Δουκάτο
4.Ατσάλι Αρχοντικών
5.Κομψάτος Πολυάνθου
6.Ελπίδες Κομοτηνής
7.Μέγα Πιστό
8.ΠΑΟΚ Κομοτηνής