Σούπερ επίδοση με την Εθνική Κύπρου στην Στάρα Ζάγορα ο Μάριος Αποστολίδης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής!

Τον εαυτό του κατά πολύ ξεπέρασε ο αθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής Μάριος Αποστολίδης στα 5.000μ. της Β’ Κατηγορίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου Εθνικών Ομάδων, του πρώην Μπρούνο Τζάουλι, η οποία διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Σταρα Ζαγόρα της γειτονικής Βουλγαρίας (η Α’ Κατηγορία με την συμμετοχή και της Εθνικής Ελλάδος διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης).

Ο κύπριος πρωταθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής έτρεξε γρηγορότερα από ποτέ  την συγκεκριμένη απόσταση και κατέβασε κατά 14 δευτερόλεπτα την προηγούμενη καλύτερη του επίδοση. Με 15:12.26 κατέλαβε την πέμπτη θέση μεταξύ των οκτώ αθλητών που έτρεχαν μαζί του (κατά τεκμήξριο των κορυφαίων που διέθετε η κάθε χώρα) και πρόσφερε 4 πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα της Κύπρου, που δίνει σπουδαίο αγώνα.

Η πίκρα της παρουσίας από κάποιους κύπριους αθλητές στην πρώτη ημέρα των αγώνων, μετριάστηκε κάπως από τα χρυσά κορίτσια της σκυταλοδρομίας 4χ100μ., τα οποία σημείωσαν παγκύπριο ρεκόρ, παρά το ότι έτρεχαν στον πρώτο διάδρομο! Οι Ολίβια Φωτοπούλου, Ραμόνα Παπαϊωάννου, Δήμητρα Κυριακίδου και Ελένη Αρτυματά, τερμάτισαν στην 1η θέση 44.75, σπάζοντας το 44.79 της Μερσίνας το 2013. Η Αρτυματά μάλιστα κατάφερε να κερδίσει στην τελική ευθεία τη Λάλοβα, με εντυπωσιακό τερματισμό!

Παρόλα αυτά πάντως, μετά την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων της πρώτης ημέρας η Κύπρος βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 66 βαθμούς, μισόν μόλις επάνω από την τελευταία Σλοβενία που έχει 65,5. Οι δυο τους κυνηγούν την Κροατία που έχει 85 και την Ισλανδία που έχει 88,5 ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την πρώτη ημέρα, στην Β’ Κατηγορία προηγείται η Δανία με 117 ενώ η Βουλγαρία έχει 115. Τρίτη είναι η Ουγγαρία με 107,5 και τέταρτη η Σερβία με 101,5. Ακολουθούν, όπως προαναφέρθηκε, Ισλανδία, Ουγγαρία, Κύπρος και Σλοβενία.

Όπως μεταδίδει ο κύπριος απεσταλμένος Αργύρος Αργυρού, δεν θα λέγαμε ότι ήταν και η καλύτερη διοργάνωση από τους Βούλγαρους, σε ό,τι αφορά την τεχνική υποστήριξη των αγώνων. Χαρακτηριστικά, ολοκληρώνει την ανταπόκρισή του: «Με καθυστερημένη παρουσίαση αποτελεσμάτων, με συνδέσεις και αποσυνδέσεις ίντερνετ κατά τακτά διαστήματα, με καθόλου live results και δύσκολη παρακολούθηση μέσα από το γήπεδο αγωνισμάτων που διεξάγονταν την ίδια ώρα. Α, και δεν έπρεπε να χρειαστούμε τουαλέτες, στις 6 ώρες που ήμασταν στο γήπεδο και έπρεπε να μάθουμε να δουλεύουμε και στο σκοτάδι…».