Καταγγελία γονέα για την κατάσταση υγιεινής του νέου κολυμβητηρίου! Η απάντηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης…

Καταγγελία σχετικά την κατάσταση που επικρατεί στο νέο κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης, αναφορικά με την ποιότητα της υγιεινής των χώρων αλλά των υδάτων έφτασε την προηγούμενη εβδομάδα στην ηλεκτρονική εφημερίδα e-evros.gr.

Σύμφωνα με τον πατέρα παιδιού, “το καινούριο κολυμβητήριο της πόλης μας το έχουν εγκαταλείψει στην τύχη του και, κατά συνέπεια, παίζουν με την υγεία των παιδιών και των ανθρώπων που γυμνάζονται και κολυμπάνε στα νερά του”.

Πιο συγκεκριμένα ο καταγγέλων αναφέρει πως “το σύστημα καθαρισμού της πισίνας έχει χαλάσει εδώ και κάτι μήνες και ακόμα να το φτιάξουν, με αποτέλεσμα το νερό στον πάτο να μαυρίζει και να το αντιμετωπίζουν με παραπάνω χλωρίωση, με συνέπεια πολλά παιδιά να βγάζουν εξανθήματα. Επίσης, οι τουαλέτες είναι ακαθάριστες και, μερικές από αυτές βουλωμένες, καιρό τώρα”.

Μετά την καταγγελία, υπήρξε “όχληση” από την ιστοσελίδα προς τους αρμοδίους και μέσω του Διάννη Βαταμίδη (υπεύθυνο από την πλευρά του Δήμου) δόθηκε η εξής απάντηση:

“Αναφορικά με την κατάσταση της μεγάλης πισίνας και το σύστημα καθαρισμού αυτής, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προμήθειας νέου ρομποτικού μηχανισμού καθαρισμού του πυθμένα προς αντικατάσταση του παλαιού, που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Την Παρασκευή, καθώς και τις επόμενες ημέρες, οι εργαζόμενοι του κολυμβητηρίου θα προβούν σε εντατικό καθαρισμό του πυθμένα της πισίνας με εξοπλισμό που παρασχέθηκε από το Δήμο Ορεστιάδας, τον οποίο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την βοήθειά του και την άμεση ανταπόκριση.

Παράλληλα, διαβεβαιώνουμε τους γονείς αλλά και τους δημότες της πόλης μας πως τα ύδατα είναι απολύτως ασφαλή για την υγεία των αθλητών και ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την ποιότητά του από συνεργεία της  Δ.Ε.Υ.Α.Α. Επιπλέον τα επίπεδα χλωρίωσης, των άλλων δεικτών και της θερμοκρασίας των υδάτων είναι αυτά που ορίζονται από τους ισχύοντες κανονισμούς.

Όσον αφορά τις τουαλέτες της εγκατάστασης, αυτές καθαρίζονται και απολυμαίνονται σε καθημερινή βάση από το προσωπικό του κολυμβητηρίου από την απαρχή της ημέρας σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκειά της. Με δεδομένη τη χρήση του κολυμβητηρίου από περισσότερους από 500 κολυμβητές σε καθημερινή βάση αλλά και τη μη ορθή χρήση από ορισμένους αθλητές, είναι λογικό κατά τη διάρκεια της ημέρας να δημιουργούνται προβλήματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν αναφερθεί από το προσωπικό περιπτώσεις, όπου έχουν βρεθεί μέσα στις λεκάνες ρούχα, υποδήματα, συσκευασίες προϊόντων ατομικής υγιεινής καθώς και υπολείμματα τροφίμων. Οι αθλητές, λοιπόν, από τη μεριά τους οφείλουν να κινούνται και να ζουν μέσα στο κολυμβητήριο ωσάν να είναι το δεύτερο τους σπίτι.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και το προσωπικό, σε συνεργασία με τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο χώρο, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε όλοι χώροι του Δημοτικού Κολυμβητηρίου να διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο, όπως αρμόζει σε μία σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ώρες οι εργασίες ελαιοχρωματισμού της μικρής πισίνας, ώστε να αντιμετωπιστούν ορισμένα προβλήματα υγρασίας που εμφανίστηκαν στους τοίχους της.”