LIVE από την PGE Arena του Γκντανσκ: Πολωνία – Ελλάδα 0-0 (τελικό αποτέλεσμα)

Μεταδίδει από το Γκντανσκ της Πολωνίας ο Γιάννης Γιαγκίνης

–  Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την μετάδοση του φιλικού αγώνα ανάμεσα στην Πολωνία και την Εθνική Ελλάδος, που δεν έχει απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση. Το ThrakiSportS ακολουθεί την αποστολή της Εθνικής Ομάδας για ακόμα μια φορά και μεταδίδει…

Καλησπέρα από το Γκντανσκ. Το ThrakiSportS είναι “παρών” σε ένα ακόμα παιχνίδι της Εθνικής, έστω και φιλικό, προκειμένου να σας μεταφέρει όσα θα συμβούν σε μια αναμέτρηση που δεν έχει τηλεοπτική κάλυψη στην Ελλάδα. Θεωρητικά φιλικό γοήτρου, αλλά  με μεγάλη σημασία για την ψυχολογία της Εθνικής αλλά και την κατάταξή της στην FIFA, βάσει της οποίας θα γίνει και η κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018 στην Ρωσία.

Ωρα 21:12  Μόλις πριν πέντε λεπτά έκανε την είσοδό της για προθέρμανση η ελληνική ομάδα, ένα λεπτό νωρίτερα μπήκαν και οι πολωνοί.

Ωρα 21:15  Ο αγώνας έρχεται τρεις ημέρες μετά την βαριά ήττα της Εθνικής στα Νησιά Φερόε, που έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες για παρουσία στα τελικά του Euro 2016. Θα είναι η πρώτη φορά που η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 δεν θα μετάσχει στην τελική φάση ενός Euro.

Ωρα 21:18  Θυμίζουμε ότι Ελλάδα και Πολωνία είχαν αναμετρηθεί στην Βαρσοβία, στην πρεμιέρα του Euro 2012 με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1. Η Ελλάδα είχε αγωνιστεί και σε αυτό το γήπεδο, στο Γκντανσκ σε εκείνη την διοργάνωση στο τελευταίο της παιχνίδι, τον περίφημο προημιτελικό με την Γερμανία, όπου ηττηθήκαμε με 4-2.

Ωρα 21:20  Χωρίς τον Τοροσίδη στο αρχικό σχήμα η Εθνική, όπως σας ενημερώσαμε από χθες, αλλά με… Κατσουράνη! Πάμε να δούμε την αρχική ενδεκάδα που επέλεξε ο Μαρκαριάν.

Ωρα 21:22  Εχουμε και λέμε λοιπόν: Καπίνο, Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Βύντρα, Κατσουράνης, Τζιόλης, Ταχτσίδης, Φούντας, Νίνης και Καρέλης.

Ωρα 21:24  Μισογεμάτο το γήπεδο ήδη, 20 λεπτά πριν την έναρξη του ματς. Από τα μεγάφωνα όλη αυτήν την ώρα παίζει δυνατή μουσική, ροκ κυρίως, μετατρέποντας σε πάρτι την παρουσία όσων επέλεξαν να έρθουν εδώ.

Ωρα 21:27  Το τελευταίο δίλεπτο όμως παίζει ένα τούρκικο τραγούδι που είχε διασκευάσει και ο Λε-Πα, τα “Φιλάκια”, που συνοδεύεται με τις κάμερες να αιχμαλωτίζουν ζευγάρια στο γήπεδο και αυτά να πρέπει να ανταλλάξουν φιλιά ενώπιον όλου του σταδίου. Ενα παιχνίδι που είχαν καθιερώσει οι Πολωνοί και στο Euro!

Ωρα 21:30  Ελληνες και ελληνικές σημαίες δεν έχουμε δει στο ήδη μισογεμάτο γήπεδο, αλλά όπως σας ενημερώσαμε από το πρωί, μια παρέα φοιτητών ή για την ακρίβεια, κυρίως φοιτητριών, ανάμεσά τους και μια Αλεξανδρουπολίτισσα και δυο Καβαλιώτισσες, φρόντισαν να βρεθούν στο Γκντανσκ ώστε να παρακολουθήσουν και τον αγώνα. Θυμηθείτε το ρεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 21:32 Υπο τους ήχους του It’s my life των Bon Jovi πάμε σιγά σιγά για την αντίστροφη μέτρηση προς την έναρξη του αγώνα. Μόλις ολοκληρώθηκε η προθέρμανση των δύο ομάδων και πέρασαν εκτός αγωνιστικού χώρου και αρχίζει η παρουσίαση των ενδεκάδων των δύο ομάδων.

Ωρα 21:35  Μόλις παρουσιάστηκε από τα μεγάφωνα και η ε3νδεκάδα της Πολωνίας, ας σας την αναφέρουμε κι εμείς: Μπόρουτς,Τσιόνεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Κομορόφσκι, Μπόρουσιουκ, Λινάτι, Ζιελίνσκι, Γκροσίτσκι, Μπλαστσικόβσκι, Μίλικ.

Ωρα 21:37  Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ελβετός Αλέν Μπιέρι, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Βόγκελ και Ζγκράσεν.

Ωρα 21:40  Ξέρουν να μετατρέπουν σε γιορτή την μικρή τελετή πριν την έναρξη του ματς οι Πολωνοί. Δυο μεγάλες σημαίες έχουν ανοίξει και μπαίνουν οι δυο ομάδες υπό τους ήχους της οσκαρικής μουσικής του Βαγγέλη Παπαθανασίου από τους “Δρόμους της Φωτιάς”

Ωρα 21:42  Καταχειροκροτήθηκαν οι έλληνες διεθνείς από τους πολωνούς φιλάθλους κατά την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου. Οι πάντες ήταν όριοι, στον απόλυτο σεβασμό προς τον φιλοξενούμενο. Να τα βλέπουμε στην Ελλάδα αυτά…

Ωρα 21:44  Ολοκληρώθηκε και ο ύμνος της Πολωνίας. Σχεδόν γεμάτο το στάδιο για αυτό το φιλικό παιχνίδι. Ξέρουν οι πολωνοί να εκτιμούν και να χειροκροτούν την Εθνική του Ομάδα. Και αυτά να τα βλέπουμε στην Ελλάδα. Πάμε για την έναρξη του ματς

1′  Εναρξη του αγώνα με τους πολωνούς στην σέντρα.

4′  Πρώτη υποψία ευκαιρίας για τους πολωνούς, αλλά το σουτ του Μπλαζικόφσκι από δεξιά κόντραρε στα σώματα των ελλήνων διεθνών και απομακρύνθηκε εύκολα από τον Παπασταθόπουλο.

7′  Η πρώτη επιθετική πρωτοβουλία για τους έλληνες διεθνείς περνά ανεκμετάλλευτη, με τον Τζιόλη να ανοίγει στον Βύντρα που έκανε κούρσα από δεξιά, επιχείρησε την σέντρα αλλά στο… πουθενά.

9′  Πρώτο σουτ για την Εθνική από τον Αλέξανδρο Τζιόλη, έξω από την περιοχή, πέρασε όμως αρκετά μέτρα άουτ. Ωραία όμως προσπάθεια ανάπτυξης, από τα αριστερά.

12′ Ωραία προσπάθεια και σέντρα του Βύντρα από τα δεξιά αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτη με τον Καρέλη να μην προλαβαίνει να μπει στην φάση.

15′  Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική. Πολύ ωραίο σουτ του Κώστα Κατσουράνη, αρχηγός σήμερα στον αγώνα (συμπληρώνει 116 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα), αλλά έδιωξε σε κόρνερ ο Μπόρουτς.

16′ Αμεση απάντηση από τους Πολωνούς, ωστόσο μπλόκαρε το σουτ από αριστερά του ιδιαίτερα δραστήριου μέχρι στιγμής Κομορόφσκι ο Στέφανος Καπίνο.

21′ Διακοπή στο παιχνίδι λόγω ενός τραυματισμού του διαιτητή ενώ ο κόσμος κάνει την γνωστή “Όλα” στο κατάμεστο γήπεδο.

26′ Πολύ μεγάλη φάση για την Πολωνία να ανοίξει το σκορ αλλά ο Καπίνο έδιωξε με το αριστερό χέρι το πλασέ του Μπλατσικόβσκι από το ύψος του πέναλτι, στην επέλαση από αριστερά. Σουτ στην συνέχεια του Μποριτσιουκ, έξω.

28′ Καλή εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά με τον Τσιόνεκ ανενόχλητος να παίρνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

30′ Αλλαγή ο διαιτητής! Το είδαμε και αυτό! Ο Ελβετός Μπιέρι δεν μπορεί να συνεχίζει. Στην θέση του ο Πολωνός Μάρτσιν Μπόρσκι.

32′ Αστοχο ένα μακρινό σουτ του Νίνη.

36′ Ωραία ανάπτυξη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τον Φούντα να βγάζει την παράλληλη συρτή μπαλιά και τον Καρέλη να προσπαθεί από κοντά να πιάσει το σουτ το οποίο όμως κόντραρε στον ίδιο και έφυγε έξω.

40′  Μεγάλη ευκαιρία για την Πολωνία. Κεφαλιά του Μίλικ στην καρδιά της περιοχής, η μπάλα χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι, κάτω, παίρνει ύψος και την διώχνει ο Καπίνο με τους Πολωνούς να διαμαρτύρονται ότι έχει περάσει την γραμμή αλλά τον διαιτητή σωστά, αν μπορέσαμε να δούμε καλά, να μην δείχνει σέντρα.

45′ Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις

45+2′  Τέλος πρώτου μέρους. Αποτέλεσμα ημιχρόνου: Πολωνία – Ελλάδα 0-0

46′  Εναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με μια αλλαγή για την Εθνική, έξω ο Παπασταθόπουλος, μέσα ο Ταυλαρίδης. Με μια αλλαγή στην θέση του γκολκίπερ ξεκινούν και οι Πολωνοί, καθώς περνά στον αγώνα ο Σρέζνι στην θέση του Μπορουτς.

55′  Τίποτα ιδιαίτερο στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου μέρους, πάντως κρατάει μπάλα η Εθνική αλλά έχει και πρωτίστως το νου της στα μετόπισθεν, σε αντίθεση με το ματς στα Φερόε.

60′  Απίστευτο! 37.192 θεατές στο γήπεδο σήμερα, σχεδόν κατάμεστη η Αρένα του Γκντανσκ, χωρητικότητας 42.000 θέσεων. αξιοσημείωτο ασφαλώς νούμερο για φιλικό ματς. Να τα βλέπουμε στην Ελλάδα αυτά!

61′ Αλλαγή και για την Εθνική Ελλάδος με τον Μήτρογλου αντί του Καρέλη. Και τρεις μαζεμένες αλλαγές για την Πολωνία.

65′  Αρκετά ισορροπημένο το παιχνίδι, χωρίς μεγάλη φάση στο δεύτερο ημίχρονο.

68′  Ωραία προσπάθεια της Εθνικής που έκλεισε για δύο λεπτά στα καρέ την Πολωνία, έληξε με ένα μακρινό σουτ του Νίνη που όμως πήγε πάνω στον πολωνό γκολκίπερ.

71′  Τρίτη αλλαγή για την Εθνική. Έξω ο Νίνης, μέσα ο Φετφατζίδης.

75′ Λάθος από τον (γενικά καλό) Κατσουράνη στο χώρο του κέντρου με τον Μίλικ να παίρνει την μπάλα και να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Καπίνο έπεσε και πάλι σωστά και μπλόκαρε την μπάλα.

76′ Κι άλλη αλλαγή για την Εθνική Ελλάδος με τον Κολοβό να παίρνει την θέση του Φούντα.

85′  Τίποτα το ιδιαίτερο στο τελευταίο δεκάλεπτο

89′ Πρώτη κάρτα στο παιχνίδι, θα την δει ο Σταφυλλίδης για μαρκάρισμα πάνω στον Ρίμπους.

90′ Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90+2′ Δυο αλλαγές  για την Εθνική Ελλάδος με τους Σάμαρη, Βελλίδη να παίρνουν την θέση των Κατσουράνη, Καπίνο.  Ο Κατσούρ έδωσε το περιβραχιόνιο στον Βύντρα, παίρνει χρόνο συμμετοχής ο Βελλίδης κάτω από τα δοκάρια

90+4′  Εντυπωσιακή επέμβαση του Μάρκου Βαλλίδη σε κόρνερ σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Κρατάει το μηδέν στην εστία μας.

90+5′  Τέλος του αγώνα. Θετικό αποτέλεσμα για την Εθνική μέσα στην Πολωνία, σε σημαντικό διεθνές φιλικό για την ανόρθωση του ηθικού της. Επιστρέφει αήττητη, θα μπορούσε να πάει και καλύτερα, σε ένα ματς όπου δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου ο “δικός μας” Βασίλης Τοροσίδης. Πλέον σημασία έχει η αναδιάταξη και η επόμενη μέρα. Η Γαλλία χάθηκε, η Ρωσία όμως είναι  μπροστά και από Τετάρτη, με την επιστροφή της Εθνικής, είναι δεδομένο ότι θα τρέξουν εξελίξεις σε πολλά επίπεδα. Η Εθνική επιστρέφει (και μαζί και εμείς) αμέσως μετά το παιχνίδι με πτήση τσάρτερ στην Αθήνα, με τά από περιπλάνηση μιας εβδομάδας με ταξίδια σε Κοπεγχάγη, Νησιά Φερόε και εδώ, στο Γκντανσκ. Σε επόμενες αναρτήσεις θα έχετε πλήρες ρεπορτάζ και ενημέρωση, πάντα με έμφαση σε θρακιώτικερς πτυχές. Τελικό αποτέλεσμα: Πολωνία – Ελλάδα 0-0